söndag 27 januari 2008

Den trånga portens år

Som en respons på Martin Scotts insikter inför 2008 skickade en god vän till honom, Andy Knox, vad han hade fått uppenbarat. Originaltexten kan du läsa på
http://www.3generations.eu/blog/?p=104 Nedanstående är en översättning:

"Jag hörde Herren säga att 2008 är den trånga portens år.

Jag såg en öppning i en lång häck, och på andra sidan ett vitt öppet fält. Det kommer att kännas trångt att tränga sig igenom öppningen, men de vida öppna fälten i Guds rike på andra sidan är så vackra, det är där Han sätter gränserna i våra liv på sin rätta plats.

För vissa så kommer ”att tränga sig igenom” att likna det som skedde med Josef när han gick från Potifars hus till en tid i fängelse och vidare ut i sin fulla bestämmelse och Guds syfte med hans liv. Han hade tjänat väl under Potifar, men för att komma dit där han kunde få del av allt det Gud förberett för honom och se uppfyllelsen av allt det han sett i sina drömmar så var han tvungen att gå genom den trånga porten till fängelset. På den platsen kände han sig förmodligen rätt utsatt och svag, som att han missat alltihop, helt desillusionerad, men så plötsligt - genom att förbli trogen i att tolka och förstå innebörden i några drömmar och några nyckelmöten så är han igenom porten och ut på det vida öppna fältet, där han får se Försörjaren förse honom med allt han behöver ”i ett främmande land” så att han kan bli en välsignelse för alla folk. Så en ompositionering kommer att ske, men vägen dit kan kännas mycket obekväm.

För andra så är ”att tränga sig igenom” likt kamelen som måste genom nålsögat.. Bokstavligt talat så finns det ett ”bagage” som måste läggas av först, som inte kan släpas igenom porten efteråt.. Det finns saker i den tid som varit som inte kan tas med in i den tid som kommer. För vissa så kommer detta innebära radikala beslut som har med ekonomi att göra, för andra handlar det om att ta itu med onödiga bördor av falsk skuld, men det Herren förser med på andra sidan porten är så omfattande, att det inte finns någon anledning att vara rädd för att släppa taget.

Jag upplever också att berättelsen i 4 Mosebok 13 och 5 Mosebok 1 kommer att vara en nyckelberättelse för 2008. År 2000 var ett år då Herren talade tydligt till förelöpare att det var tid att ”gå och inta landet”. Spejarna har nu återvänt och det finns två rapporter som ges till Guds folk: Den första rapporten säger att vi ska stanna på berget, att jättarna i landet är för stora och att vi vore dumma att försöka oss på något annat än det vi känner till. Den andra rapporten lyder: ”Frukten är god, landet är bördigt, vår Gud är större och han är vår Försörjare och Beskyddare. Ja, det finns jättar, men det är en tid för mod och hopp i kunskapen om vem Gud är. Om vi inte korsar floden och omskär våra hjärtan helt och fullt så kommer vi inte att få se och bli fullheten av allt det Gud avsett”. Detta år är ett år då Guds folk står inför ett stort val, att välja att lyssna till hoppets rapport.

Vi måste lära oss att stå tillsammans på ett nytt sätt.

Andy Knox

Översättning Torbjörn Erling

lördag 26 januari 2008

2008 som portens år

”2008 ÄR PORTENS ÅR” (Mark Stibbe)

Nedanstående är en översätting av Martin Scotts tankar och insikter inför år 2008 Originaltexten kan läsas på: http://www.3generations.eu/blog/?p=102

Martin Scott :

”För året som kommer så såg jag en öppen port, jag är inte säker på vad skillnaden mellan en öppen dörr och en öppen port innebär, men jag tänker det som att skillnaden i betoning kanske ligger i att det är en ny öppning till ett ”fält” snarare än till en ”byggnad” eller en ny nivå av något..

De första 9-10 månaderna av det kommande året är slutfasen i en tid av ompositionering, och jag upplever det som att den nya positionen som håller på att öppnas upp är relaterad till människors kallelse ut på sina arbetsfält och till att rätta in sina liv efter Guds värld..

Eftersom den period som kommer handlar om strategisk ompositionering så förväntar jag mig också en rörelse i slutet av denna period (augusti-oktober) med ett antal människor som beslutar sig för att det är tid för att flytta. Ompositionering innebär inte nödvändigtvis fysisk förflyttning, men det är ett tecken på ompositionering.

Så det finns en port att finna under 2008, och många kommer att uppleva att porten inte finns på den plats där de förväntat sig att finna den. De kommer att finna sig själva bli ledda till porten genom människor som de inte hade förväntat sig. Det kommer att krävas en känslighet före och efter detta sker. Det handlar inte primärt om en känslighet för Andens ledning då en uppenbarelse kommer innan något sker, utan om en känslighet för något som precis har skett, en insikt om att Herren just har verkat i en viss händelse eller i ett möte. Reflektionen kring det som skett kommer att vara en nyckel till att förstå Andens ledning. Det kommer att vara en tid för att lära sig att reflektera, att bearbeta. Vi kommer att få lära oss en ny nivå av urskiljning som kommer att vara nödvändig i de dagar som ligger framför. En stor del av det som Herren vill utveckla i oss denna tid när det gäller det profetiska är en förmåga att kunna tyda och förstå tecknen.

En annan innebörd av detta är att porten inte är opersonlig, det är Jesus själv som är porten. Det kommer att bli nödvändigt att urskilja Herrens närvaro på nya platser, inte bara i allt det som är bekant, och även bland människor som inte är bekanta. Förbered dig på att tänjas.. även de som ser sig själva som radikala kommer att märka att de utmanas till att inte slå sig till ro..

De kommer att vara en tid av stora förändringar för de som är i 45-55 årsåldern. Det kommer att innebära nya vägar i tjänsten för Gud och för vissa kommer det att verka som om de för en tid gått vilse och hamnat på en väg utan mening, men de kommer sedan finna att Herren möter dem i ödemarken. Denna tid kommer dock att vara kort, för många andra har redan gått denna väg.

För de som har följt den väg som Herren har lett dem in på, en väg som tog dem bort från rampljuset, så kommer en tid då de kommer att få berätta för andra om vad Gud gör i dessa dagar och få andras hjärtan att på nytt fyllas med hopp.. ett HOPPETS år kommer.. De lekfulla ljuden från Guds barn kommer på nytt att höras under året som kommer. De som har vandrat i lydnad kommer att stå upp som det folk som Herren har gjort dem till. Det som många gånger har sett ut som en tid av fattigdom i det förflutna kommer visa sig vara en rikedom som många kommer att få glädje av.

Martin Scott

Tack till Torbjörn Erling som översatt den engelska texten!

onsdag 23 januari 2008

Tisdagsbönen

Tisdagsbönen är ett böneinitiativ som uppkom bland några församlingar i Göteborgstrakten för några år sedan och idén spred sig från början bland många präster och pastorer. Idag är detta en bönerörelse bland Guds folk. Idén är enkel, bed en liten stund eller hur länge du vill där du befinner dig kl 21 varje tisdag.

Från hemsidan, http://www.tisdagsbonen.se/ :

Nyckelord för Tisdagsbönen

Enkel
De flesta har redan fullt upp med tid och bördor.Görs bönen för komplicerad, blir den inte av. "Hemma eller där vi befinner oss" - inga nya möten. "En minut eller en timme"- en minut kan alla klara av."Vi ber om väckelse och välsignelse" - i övrigt inga föreskrifter om vad och hur.

Förenar
Många kristna känner sig ensamma i sin tro och längtan- tisdag kväll vet vi att vi är med i en stor gemenskap.Tisdagsbönen är ekumenisk.När kristna i bönen inte söker sitt eget utan Guds vilja, kan vi finna varandra på ett nytt sätt.Och detta välsignar Gud! Jesus bad ju i sin torsdagsbön: "Jag ber att de alla skall bli ett - då skall världen tro" (Joh 17:21)

Förbereder
"Icke genom någon människas styrka eller kraft skall det ske, utan genom min Ande, säger Herren" (Sak .4:6)

Gud ensam kan göra det som svenska folket och svensk kristenhet behöver. - men i bönen öppnas vi för det han tänker göra och ställs tillsammans in på hans våglängd."

måndag 14 januari 2008

Has the Revolution Begun?

Has the Revolution Begun?

Satan's time is short and he grows increasingly ruthless. He desires to blind you completely by poisoning your vision. He does not want you to see him as he advances. He uses camouflage to trick My church. He uses your own flesh and its desires against you with the goal to destroy you. Be careful what you look at and bring into My temple. You are My temple and I love you! I tell you this to protect you and not to keep you from "fun". While sin may seem fun for a season, you must understand that Satan's goal is to steal, kill and destroy you, and he is using your own flesh to do it. Your carnal nature is drawn to sin, so you must war within your members and take every thought captive to make it obedient to the Lord Jesus Christ. Remember though, Satan and his demons are not omnipresent nor can they read your mind. Do not get into agreement with his lies. Do not give him and his cohorts power over your life. He can only gain it if you hand it to him. Do not assign to him what belongs to Me and that is glory. Do not glorify him. My church tends to speak over and over again what Satan and his demons are doing and that glorifies them; it magnifies them. Come! Magnify the Lord!

Wash the venom from your eyes in My Living Water. Jesus disarmed the powers and authorities of darkness. He made a public spectacle of them, triumphing over them by the Cross. Look at what Jesus has done to defeat them. Speak of what He has done to set you free. Jesus came to give you life and give it to you in abundance. Glorify Him!

Be wise with your words and be wise in your treatment of others. Be wise with all that you say and do. If you follow Jesus' two commandments - to love the Lord your God with all your heart, soul and mind, and love your neighbor as yourself - then it will be well with your soul. This is not to say you will not suffer hardship. You will. That thinking is in direct conflict with My Word and is from "another gospel". Jesus taught that tribulation would come, but that He had overcome the world. The prince of this world had nothing on Jesus, and as you are in Christ, Satan has nothing on you either. Take joy in that knowledge!

Remember that the weapons that I have provided to My army are mighty in the pulling down of strongholds. These are not natural weapons but spiritual ones because you are in a spiritual battle. However, I issue this warning: Do not pick up the weapons of your enemy or you will become like your enemy. Satan's weapons are jealousy, suspicion, gossip, envy, dissension, discord, slander, factions, contention, strife, unforgiveness, bitterness, wrath, anger, hatred and the like.

These are rampant in the church and come from a spirit of pride. Satan wants you to emulate him and I have given you the choice as to whom you will serve. So choose wisely! Have I not warned you in My Word that those who practice such things will not enter into My kingdom? Do not emulate the devil. Satan prowls around and seeks to destroy you. He plans to use the death of his servants as an excuse to wage war against the saints. Use My weapons, not the weapons of this world to disarm him and his demons. Pick up the sword of My Word and use it to demolish the evil one's plans to destroy you, your family, those you love and those to whom you are bound by My Spirit. I will give you wisdom and skill to use it. My Word is your sword. Wield it only against the enemy. Do not be found to be one that wounds a brother or sister in Christ when using My Word - your Bible. This is a form of self-mutilation as you are all one body. Instead, love one another deeply with the love (agape) that I give because love covers a multitude of sin.

Strengthen, comfort and encourage each other with My Holy Scriptures. Rulers, authorities, principalities and powers of darkness do not have any defense against My love, joy, peace, patience, kindness, goodness, faithfulness, gentleness or self-control. When you walk in the fruit of My Spirit; when you love those who hate you and pray for those who persecute you; when you forgive grievances and bear with one another; when you refuse to allow a root of bitterness to take hold of you; when you take up your cross and follow Jesus - then you are demolishing the devil's plans. Walk in victory, beloved! You are known in heaven as My chosen, as My elect, and as My children. Walk humbly before both your God and mankind; if you do, you will have great authority in and by My Spirit. Be faithful until death, and I will give you the crown of life.

Judy Bauman
judy@thefathersloveim.org

Med tillstånd att publicera från Judy Bauman, www.thefathersloveim.org

fredag 11 januari 2008

Vad som väntar framöver


What Lays Ahead For You

Dear one, I have good plans for you, and I want you to look eagerly forward to your future.
The enemy of your soul has been trying to make you weary, to steal away your hope and your joy. He wants you to believe that the future will be dark and dreary, and that all you have to look forward to is persevering in difficulty, affliction and trials. He wants you to forget that I have come that you might have life, and that it might be abundant--that is rich and full.

The enemy of your soul wants you to base your sense of well-being on the circumstances that surround you. He wants you to forget that I give a supernatural peace and a supernatural joy that transcend your circumstances. He wants to grind down your hope in light of the difficulty and despair that the world faces. But, dear one, I am the God of all hope, and I have both a hope and a future for you.

The enemy wants you to base your sense of self-worth on your what you do and what you accomplish, and on what others say about you. He doesn't want you to know how precious you are. He doesn't want you to be mindful of the great treasure that I have placed within you. He wants to tear down all the good things that I have been building up in you.
Guess what, dear one? He is not in control of your future--I am! The enemy of your soul does not control your destiny, nor can he prevent you from walking in it. I am coming alongside of you to help you, to empower you to walk in the fullness of every good plan that Ihave for you. I have made you an overcomer. My anointing and My miracle-working power flow through you--nothing is impossible to you.

I am the God who supplies all of your needs through My riches in glory. My will for you is good, My desire for you is that you be happy and fulfilled. I am not calling you to a life of suffering or making due with less than you need. I want to bless you in every way--physically,emotionally, financially and spiritually. That is what lays ahead for you, and that is what you have to look forward to.

Yes, dear one, at times I take you through short seasons of difficult growth. There are times when I force you to look at some aspect of your life or character that you do not want to acknowledge. There are times when I make you face hurts from the past--but that is so that I can break their power over you. I want to set you free from the things that hold you back and that inhibit you from enjoying the full measure of all that I have for you. I do allow seasons of discomfort for you, that you might grow. I do cause you, at times, to pass through the valley of the shadow of death. But I do NOT leave you there.

It is not My will for you to live out the remainder of your days in that valley of the shadow of death. I want to bring you to the mountain top of My presence--that is where I want you to dwell. My will for you is abundant life. That is what I want you to expect from Me and that is what I want you to look forward to in this coming year.

This word is submitted by Teresa Seputis ts@godspeak.net

onsdag 9 januari 2008

Vem bär på en kallelse att flytta?

Det hör väl inte till vanligheterna att denna typ av upprop läggs ut på denna blogg, men kanske är detta ett profetiskt tilltal till någon som läser:

"U T M A N I N G
Använder den här gången bloggen för att nå ut till så många som möjligt. Annonspelare med andra ord. Andra bloggägare får gärna (läs uppmanas) att sprida denna utmaning.

VEM BÄR PÅ EN KALLELSE ATT FLYTTA?
Och vem går med en kallelse att flytta till Iggesund?

I Iggesund fanns fram till i december månad inget som helst regelbunden kristen gudstjänstverksamhet. Svenska kyrkan har haft oregelbundna gudstjänster. Barnverksamheten är dock livaktig, här finns familjecentral där kyrkan är med. Det finns två kyrkor i Iggesund, den ena fungerar också som begravningskyrka. Regelrätta gudstjänster har hittills haft få besökare. Sång- och musikgudstjänster och liknande samlar relativt mycket folk. Just i dagarna har ett nytt försök med söndagseftermiddagsgudstjänster i Iggesund startats. Baptistförsamlingen har nyligen sålt sitt kapell och flyttat all sin verksamhet till scoutgården några kilometer från centrum. EFS-föreningen är sedan länge ihopslagen med föreningen i Njutånger, det är där verksamhet och lokal finns. Inga andra samfund finns i Iggesund. Flera är medlemmar i församlingar inne i Hudiksvall.

IGGESUND är ett samhälle med ca 3400 invånare. Ligger vid kusten i geografiska mittsverige. Det är sedan urminnes tider en bruksort, med flera av bruksortens karaktäristika. Ortens flaggskepp är Iggesund Paperboard och Holmen Timber (sågverk), förut Iggesund Timber, som tillsammans sysselsätter strax drygt 1000 anställda. Det är inte så väldigt länge sedan antalet anställda var tre gånger så många och detta faktum sätter sina negativa spår i människors medvetande. Förr var det inga som helst problem att få jobb i Iggesund, nu är det annorlunda. Andra arbetsplatser än Paperboard finns dock. In till Hudiksvall är det en mil med bra bussförbindelser.

DET ÄR HIT jag bjuder er. Jag är helt övertygad om att några går med en kallelse att dra upp tältpinnarna för att slå sig ner någon annanstans. Att slå sig ner just i Iggesund. Vem vågar svara ja??

Inom EFS talas det nu mycket om nyetablering, läs mer på http://www.efs.nu/ flik Sverigearbetet/Nyetablering. Kanske kan det vara ett sätt att börja på nytt. Kanske leder Herren i helt andra banor.

Frågan är som sagt vem som vågar lyssna till kallelsen och svara ja.
När ni väl kommit till Iggesund ses vi i kyrkan!

Sigrid Lundqvist"

Sgrids e-mailadress kan fås genom att kontakta profetiskt@hotmail.com Detta för att undvika spam/skräppost till hennes adress.

måndag 7 januari 2008

Projekt Hanna

Under januari månad kommer tusentals människor, i 99 olika länder, att be för oss i Norden.
Besök gärna Norea radios hemsida för att läsa mer om Projekt Hanna och det globala bönenätverket.

Från Projekt Hannas bönekalender:

"I fokus:
Kvinnor i de nordiska länderna
Medan man i de nordiska länderna Sverige, Norge, Finland och Danmark i tusen år har byggt på kristna värderingar, har religionen i dag snarare blivit en privatsak. Runt 80 pro-cent av befolkningen tillhör den Evangelisk Lutherska kyr-kan, men många av medlemmarna är inte aktiva. Sönda-gens gudstjänster i de kristna kyrkorna är dåligt besökta. Däremot iakttar många firandet av de stora kyrkliga högti-derna samt dop, bröllop och begravningar. Kyrkornas bud-skap om Jesus som den enda vägen till Gud är urvattnat, och bönerna har blivit tysta och matta. Samhället har under det sista årtiondet blivit mycket sekulariserad. Ett stort antal icke-kristna religiösa samfund har kommit för att stanna, som ett resultat av trender som kommit med invandrare, speciellt i Danmark och Sverige.

Regeringarna har skapat många goda förutsättningar för de nordiska kvinnorna som internationellt sett har mycket låg arbetslöshet. Men för många är det svårt att hitta balansen mellan karriär och familj. Nordiska kvinnor möter också ut-maningar, t. ex. våld i hemmet. Familjer utsätts för allvarlig psykisk stress och många familjerelationer går sönder. Många upplever en ensamhet, som beror på att grannar, vänner och familjemedlemmar inte bryr sig om dem. Det finns kvinnor som lider av depression och skuld efter en ab-ort, men det är inte politiskt korrekt att tala om det. Det är också mycket svårt att tala högt om homosexuell livsstil. Kvinnor från andra delar av världen kommer ofta till de nor-diska länderna illegalt för prostitution.

Människor är trots allt öppna för rligiösa ting, och många har insett att materialism inte kan tillfreds-ställa deras behov. Men brist på vägledning driver hos många män-niskor fram ett behov av att söka hopp och tillfredsställelse från and-ra andliga källor än kristendomen. Denna månad ber vi med och för dkristna kyrkor och grupper, som fortfarande följer de bibliska sanningarna och som ropar till Herren om andlig förnyelse i de nordiska länderna."

Hela bönekalendern för januari månad finns på första sidan. http://www.norearadio.se/