fredag 30 april 2010

Valborg

Kära läsare av denna blogg!
Inläggen här kommer just nu lite sporadiskt, men det beror på att jag håller på och förbereder ett nytt böneuppdrag och mitt fokus finns där för tillfället.
Jag kan dock inte låta bli att skriva några rader apropå att det idag tänds många "främmande eldar" runt omkring i vårt land. Valborg är ju från början en hednisk rit. Så här står det på Wikipedia:

"Valborgsmässoafton, sista april eller vardagligt valborg, finlandssvenska vappen, är en årlig högtid som firas i Estland, Finland, Lettland, Sverige, Tjeckien och Tyskland den 30 april eller 1 maj. Traditionen grundar sig på de hedniska högtider som funnits spridda i Europa, men har senare kommit att sammankopplas med Heliga Valborgs kult, mot häxtro och onda andar, som uppstod speciellt efter hennes död år 779."

"På många platser i Finland och Sverige firas helgen genom att bränna bål och på vissa platser med fyrverkerier och smällare. Valborgselden, valborgsmässobålet eller, kanske i folkmun populäraste, majbrasa, ska inte förväxlas med en vårdkase som är en eld som varnar för krig eller örlog. På hednisk tid firade man i Norden en äldre högtid som var kopplad till de döda. Gränsen mellan de levande och de döda ansågs vara svagast under just denna natt.

De flesta svenskar firar inte heliga Valborg, utan våren och firandet går längre tillbaka i tiden än kristendomen. Eldar tändes ursprungligen inte för att skrämma bort häxor utan för att bränna det gamla och ge plats för det nya. När Sverige blev kristet på 1000-talet byggde de kristna kyrkor på den gamla religionens högtidsplatser och gjorde om de rådande högtiderna till kristna varianter"

Vilka kristna varianter då, kan man fråga sig. Och på vilket sätt kristna? Jag kan inte se hur Valborg har med kristendom att göra. Nej, vad vi behöver är den helige Andes kärleks eld! Och för att använda Frälsningsarméns språkbruk - vi behöver öppna moteld! Moteld mot all främmande eld - vad den än kan bestå i. Med Guds kärlek som drivkraft.

onsdag 21 april 2010

Tala liv in i döda ben

Tala liv in i döda ben

Uttrycket är taget från i Hes 37 och syftar i det sammanhanget på "hela Israels hus" som det står i vers 11. Profeten Hesekiel förs till en dal full av förtorkade ben och Herren manade Hesekiel att profetera över dem så att de skulle få liv igen. Herren säger till Hesekiel:

"Profetera över dessa ben och säg till dem: Ni förtorkade ben, hör HERRENS ord: 5 Så säger Herren, HERREN till dessa ben: Se, jag skall låta ande komma in i er, så att ni får liv 6 Jag skall fästa senor vid er och låta kött växa ut på er och övertäcka er med hud och ge er ande, så att ni får liv. Och ni skall inse att jag är HERREN."

Hesekiel gjorde som Herren sa och benen kom samman och de fick senor, kött och hud på sig. Men ännu fanns ingen ande i dem (vers 8) Därför säger Herren till Hesekiel:

"Profetera till Anden, ja profetera, du människobarn, och säg till Anden: Så säger Herren, HERREN: Kom, du Ande, från de fyra väderstrecken och blås på dessa slagna, så att de får liv." (vers 9)

Då kom Anden in i dem, och de fick liv och reste sig upp på sina fötter, en mycket stor skara. (vers 10)

Första gången blev alltså benen återställda så att det fanns förutsättningar för dem att fungera. Men de levde inte, utan det var först när Hesekiel profeterade för andra gången som Anden kom in i benen och de fick liv. Herren är dock inte färdig än, utan Han har också ett syfte med att väcka benen till liv. Han vill föra sitt folk in i det land han har förberett för dem. Han säger till Hesekiel:

"Så säger Herren, HERREN: Se, jag skall öppna era gravar och låta er, mitt folk, komma upp ur era gravar och låta er komma till Israels land. 13 Ni skall inse att jag är HERREN, när jag öppnar era gravar och för er, mitt folk, upp ur dem. 14 Jag skall låta min Ande komma in i er, så att ni får liv, och jag skall låta er få bo i ert land. Och ni skall inse att jag, HERREN, har sagt det, och att jag har gjort det, säger HERREN."

Jag tror att ovanstående bibliska mönster kan översättas till oss i Sverige idag. Vi behöver bli helade och upprättade för att kunna vara i den funktion Herren har kallat oss till ("få senor, kött och hud". Det är gott och väl, men det räcker inte. Vi måste också få liv genom Anden. Många är rädda för att ta emot den Helige Ande, och Han tränger sig inte på. Därför blir det mycket "värksamhet" i egen kraft i våra sammanhang. Saker som i och för sig kan vara vällovliga, men som inte ger någon bestående frukt eftersom det inIte är fött och sanktionerat av Gud. I Upp. 3:1 står det "Du har namnet om dig att du lever, men du är död." Dvs det kan se fint ut på ytan, men det finns inget äkta liv från Gud.

Den tredje delen är att Gud har en plan för oss och de sammanhang vi finns i och för Sverige. Han vill föra oss in i "löfteslandet" Det är alltså Guds vilja, men det är vårt ansvar att gensvara och i lydnad och överlåtelse gå den väg som Herren visar.

På River of Edens hemsida ligger 3 delar av en undervisning från mars 2010 som heter "Prophesy Life Into Dry Bones!" som jag vill varmt rekommendera:
http://tinyurl.com/yfedxzg

tisdag 13 april 2010

Vikingaskeppet

Från www.bed.nu:

"Vikingaskeppet - Åke Forslin

Ansiktslösa tjänare, fyllda av den helige Ande i oroliga tider.

Ett vikingaskepp seglar i full storm. Det är panik ombord, ingen tycks finnas vid rodret. Det stormar så fruktansvärt att vågorna slår över både segel och mast. Herrens ord kommer: ”Var inte rädd!” och när de orden kommer så glider vikingaskeppet på ett lugnt vatten, men seglen är borta, bara masten är kvar. På halva masten hänger Sveriges flagga, i sorg. En man står nu vid rodret, tack och lov!

”Mitt folk, det kommer en storm, en mäktig vind som jag, Herren, ska sända över ert land. Men det folk som står nära mig, säger Herren de ska inte gå under. De blir sörjande över vad landet får var med om. Det stormar inte bara från ett håll, säger Herren utan det kommer att storma från alla håll. Denna mäktiga vind kommer att ödelägga landområden i ert land och dessa ska aldrig mer bli bebodda."

Se, säger Herren jag sänder de villiga tjänarna som vill gå ut i strid för mitt rike. Jag ska bygga upp ett nytt rike i detta land."

Läs hela tilltalet på:
http://www.bed.nu/artikel.asp?id=393

måndag 12 april 2010

Omvändelse

Förra sommaren hade Roger Larsson en allvarsmättad predikan på Arken, han sa bla:

"Nu kommer det en tid då hela kristenheten och ledarskapet ställs inför ett val, sa Roger Larsson och menade att vi behöver resa oss från en kristendom som anpassar sig efter världen och istället stå upp för ett mer Jesuscentrerat budskap, där vi har större vördnad för Ordet och för Jesus"

"Roger drog en parallell till Hiskia och menade att liksom Hiskia i 2 Krön 29 förde tillbaka Guds kraft och väckelse till landet efter ett andligt avfall, så måste vi också hitta tillbaka till de sanna vattenkällorna. På samma sätt som han öppnade dörrarna till Guds hus och upprättade den sanna tillbedjan, så behöver vi också ändra det andliga klimatet i landet. Med andlig skärpa betonade Roger att nu är det dags att resa oss upp och göra det samma!"

Läs hela referatet här:
http://mirakel.arken.org/default/news/09-07-23/Allvarsm%c3%a4ttat_m%c3%b6te_med_Roger_Larsson.aspx

Ytterligare ett allvarligt budskap kan du lyssna på här:
mms://stream.bahnhof.net/livetsord/Onsdag/Sve/WednesdayRL0804231900_sv.asf

(kopiera länken och klistra in i din webläsare)

Läs också gärna boktipset på bloggen "Under och tecken"
http://underochtecken.blogspot.com/2010/03/undren-bakom-rubrikerna.html

lördag 3 april 2010

Res dig upp och inta din plats!

To all of you who want to follow Christ:

This is a time to stand, a time to take your position, time to submit to the will of God and rise up as one body, one church. God is reminding us that the time is short, the end is coming closer, He is coming to get His people.
The world has departed Him, but we have the truth in our hearts, we have been touched by His wounded hands, let us now shine like stars in the heavens.
I sense a wave of anointing power and truth is coming over His global church. Get ready for revival, for the unexpected. God is moving, the Spirit is seeking for children ready to go - are you ready?
The risen, living King, our God and our creator is calling out your name, be still and listen, ponder on His whisper:

“Rise my child, rise, let me see you become the one I choose you to be, rise and stand for my name, for my kingdom, for my return, rise my child, rise. For too long have you been down on the ground, for too long have you been suppressed by the circumstances in the world, for too long have you cried out. I have heard your words and I tell you, my name is I AM and I’m with you all the way”

Brothers and sisters, rise with me, where ever you are on this planet, close your eyes and see how we join hands all over the earth, and how Gods glory fills our hearts with a new song, a victory song to the risen King.

Lakis Vravossinos, Sweden