onsdag 22 december 2010

Stå upp och var ljus!

Kära läsare av denna blogg!

Med nedanstående profetiska tilltal och orden i Jesaja kapitel 61 samt Jesaja 60:1-5 vill jag önska dig en fridfull jul och ett välsignat nytt år! Ett år som jag ser fram emot med stor förväntan, för jag tror det kommer att bli ett år då
Herrens ljus kommer att lysa som aldrig förr. Det ljuset kommer både att avslöja det som är orättfärdigt, men i de renade kärlen kommer också Hans härlighet att kunna lysa igenom på ett mycket starkt sätt!
Nu blir det ett uppehåll över jul och ev. nyår, men jag hoppas du återkommer till bloggen efter helgerna.
Guds rikaste välsignelse!
Barnabas

SMALL STRAWS IN A SOFT WIND by Marsha Burns -- 12/21/2010:

Allow your light to shine. Refuse to allow discouragement and gloominess to overtake you, for I have given you power to rule over darkness. Illuminate your atmosphere by allowing My glory to clothe you. You have the light of My Spirit dwelling in you to radiate outwardly and touch all that surrounds you, says the Lord. Overcome evil with good.

John 8:12 Then Jesus spoke to them again, saying, "I am the light of the world. He who follows Me shall not walk in darkness, but have the light of life."

Källa: http://ft111.com/

Julhälsning från Sverigebönen

Julbön 2010

Kristus - världens ljus!

Vi tackar dig för att du i en mörk värld och i en mörk natt blev en av oss - och är en av oss. ´

Vi tackar dig för att du går med oss - och framför oss - upplysande vår väg. Denna jul tackar vi dig för alla som blivit kristna under detta år i vårt land och som firar sin första egna kristna jul. Vi delar deras förundran vid krubban, deras omfamning av korset och deras villighet att låta sig fyllas av den Helige Ande.

Vi ber för oss som varit kristna en längre tid - att vi inte ska slockna utan vara ljus där vi bor och verkar. Vi ber om kristna som sprider ljuset till nya områden. Vi ber om kristna som reser sig och börjar röra på sig i diakoni och evangelisation.

Vi ber för alla hem och lägenheter, där mörkret och tomheten fortfarande härskar.

Vi ber om många bärare av kristusljuset till dem - denna jul och detta nya år!

Carl-Erik Sahlberg
För nätverket Sverigebönen

onsdag 15 december 2010

Profetisk syn för Sverige i 2 delar

Från Martin Reens blogg:

Del 1

"ONSDAGEN DEN 17:E NOVEMBER 2010

En syn om hur 3 änglaskaror sänds ut över vårt land, och ett personligt tilltal

Jag vill börja med att dela en syn jag hade över Sverige, som jag tror kommer att beröra även dig som läser detta. Självklart bör du pröva allt profetiskt tal, så även detta. Det här var vad jag såg:

Jag såg 3 härskaror av änglar förlösta över Sverige. Dessa var sända till 3 olika grupper för att betjäna, styrka och skydda dem. Jag såg hur dessa änglarskaror kommer att förlösa både en skörd för Guds rike, men också ett helande till vårt land.
Den första härskaran sändes ut för att uppsöka och stötta ensamstående mammor, och jag förstod att detta var uppfyllelsen av löftena om att Gud är "...änkors försvarare" och att han "... är med oss alla dagar in till tidens ände. Jag hörde hur det utgick ett rop av förtvivlan från många ensamstående mammor, som hördes i andevärlden över vårt land. Många av dessa får kämpa och slita med tillvaron, för att få allt att gå ihop, och jag såg att Herren hörde detta rop och förbarmade sig över dem. Därför var dessa änglar utsända, och när de klev in i hemmet hos ensamstående mammor, så förlöstes Guds kraft och favör in i deras hem. Många ensamstående mammor blir frälsta på grund av detta, och de får dessutom övernaturlig försörjning, både ekonomiskt och på andra plan av livet, och dessutom kraft att klara av tillvaron. Det kommer en väckelse och en förlösning av Guds favör bland ensamstående mammor i Sverige. Många av dessa kommer att växa till att bli sanna mödrar i Kristus därför att de har lärt sig vad det är att överlåta sig till sina barns bästa. Detta kommer Gud att använda. Om du som läser detta är ensamstående mamma, så börja be Gud om en förlösning av detta skeende i ditt liv, och du kommer att få se hur Herrens änglar betjänar dig!

Den andra härskaran av änglar sändes ut till de faderlösa barn som finns i vårt land, och jag förstod att det var uppfyllelsen av löftet att Gud är "... de faderlösas Fader". Många unga killar och tjejer har stor tomhet i sitt liv på grund av att man inte har sin pappa hos sig längre, och Herrens änglar sänds ut till dessa för att skydda och vaka över dem, så att fienden inte tar dem med sig i fördärvet. Det kommer istället en väckelse och ett beskydd bland dessa. Änglarna bär med sig en Gudsnärvaro som gör att många av dessa kommer att finna den himmelske Fadern som sin pappa. Från denna grupp såg jag många starka gudsmän och gudskvinnor växa fram, eftersom de hade fått lära känna Gud som sin Fader, och därför är trygga i Guds kärlek. Dessa kommer att bli mycket betydelsefulla för Guds rike i vårt land.

Den tredje härskaran av änglar sändes ut till de flyktingar som finns i vårt land, och dessa änglar var annorlunda än de som sänts ut till de 2 ovan nämnda grupperna, för de var rustade till att bärga en stor skörd. Många flyktingar kommer att få änglabesök, både rent fysiskt och i drömmarna, och Herren sade samtidigt som jag såg denna skara: " Mitt folk i Sverige har enstor skörd att bärga bland flyktingarna i ert land. Jag sänder dessa änglar framför er för att bereda vägen för er... Vill ni gå till dem? Många kommer att tro på mig om ni gör det!

Detta var den första delen av synen jag såg, och nästa del kommer i nästa inlägg!
Jag vill också dela ett tilltal jag fick till någon som just nu behöver det. Jag upplevde att det var från Herren, men du som läser det får naturligtvis pröva det:

Du säger att allt verkar vara förlorat, när det gäller din kallelse och uppdrag i mitt rike, och du bär på en stor tomhet i ditt inre, som beror på att du har gjort val som fört dig bort ifrån min kallelse på ditt liv. Ja, mitt barn, du vet väl vilka val jag talar om, säger Herren. Dessutom har fienden slagit dig och dessa slag har brutit ned delar av ditt inre liv. Dessa slag har gjort att du känner dig stukad i din ande.
Ändå verkar du ha ett lyckat liv. Ibland tänker du att det borde räcka för att vara nöjd med livet, men djupt inom dig vet du att du aldrig kommer att bli nöjd förrän du har återvänt till din kallelse.
Nu tror du att du inte kan, pga dina felaktiga val, för du tror att jag inte tar emot dig, säger Herren, men jag har förlåtit dig och längtar efter att läka ditt inre och återupprätta dig igen. Ja, jag kommer att öppna dörren tillbaka in i tjänst för dig när du ger dig åt mig.
Du kommer att häpna över hur snabbt jag kommer att använda dig i tjänst igen, men än mer kommer du att häpna över hur snabbt tomheten och otillfredställelsen kommer att försvinna, och ersättas av en mättnad som kommer av att göra min vilja, säger Herren.
Det finns profetiska gåvor i dig som jag vill förlösa, för jag har kallat dig att vara en profetisk röst in i det sammanhang du står i, så tveka inte, för jag kommer att sända dig med mitt ord och du kommer att vara till stor välsignelse för min församling.

Herren Jesu nåd vare med er!"

källa: http://martinreen.blogspot.com/2010/11/en-syn-om-hur-3-anglaskaror-sands-ut.html

Del 2

"ONSDAGEN DEN 15:E DECEMBER 2010

Fortsättning av föregående inlägg

Här kommer nu nästa del av synen jag började skriva om sist:

Därefter fördes jag till en annan plats i anden, där en ängel stod framför mig. Vi stod på en klippa som jag förstod var klippan Kristus. Denna ängel gav mig en bok, som jag öppnade och läste. Den var full av framtida händelser som handlade om hur Guds mirakelkraft förvandlade människors liv i vårt land. Sedan talade ängeln till mig och sade: "Detta är boken om den övernaturliga sfären av det kristna livet, och den handlar om hur kristi kropp återigen skall börja vandra i det övernaturliga liv som är det normala kristna livet. Denna bok skall återigen öppnas för församlingen i Sverige, och församlingen kommer att återupptäcka mirakelkrafen i Jesu försoning, som frälser, helar och upprättar människor. På många platser har församlingen gjort evangelium till en filosofi, föreningsliv eller morallära, som inte har haft något kraft att förvandla människors liv.
Detta kommer att förändras, för Herrens Ande kommer att bryta ned dessa förhållningssätt genom att skaka församlingen, så att bara det som kommer från Gud består. Då kommer evangelium återigen att stadfästas med under, tecken och kraftgärningar.

Därefter fördes jag in på en väg som gick nedåt emot ett stort svart hål. Jag förstod att denna väg var "tjänandets väg" och det var få som gick fram på den. Jag förstod också att att det stora svarta hålet var "döden för jaget". Det var uppenbart att denna väg inte var vältrafikerad, för jag förstod att men måste mista sitt liv för att gå på den vägen. Jag upplevde hur Herren talade till mig: "Denna väg måste du gå om du vill bli anförtrodd med den mirakelkraft som jag kommer att utgjuta över mitt folk i den tid som kommer. Detta svarta hål leder ned till det liv där du har funnit livet i mig. Det är målet för mitt folk, att stiga ned, förminskas, och bli tillintetgjorda i den egna kraften, så att Jag kan lysa fram och bli synlig genom mitt folk. Då kan ni förvalta den kraft jag vill ge utan att korrumperas av den."

Samtidigt såg jag en trappa som gick uppåt emot ett slott som svävade i luften. Många gick uppåt på denna trappa, och man försökte ta sig upp genom att knuffa sig fram och därför knuffade man också ned varandra och gick åt varandra, allt för att komma så högt upp på denna trappa som möjligt, så att man kunde komma in i slottet. Slottet var mycket inbjudande och såg ut att erbjuda den bästa möjliga livstillvaro. Trappan hette "karriärsstege" och slottet hette "självförverkligande" och jag förstod att slottet var ett luftslott. De som valde denna livsriktning skulle till sist upptäcka att det som de trodde var så bra, skulle sluta i att man förlorade allt. Det som såg så bra ut i denna världens ögon var bara självbedrägeri.

Jag förstod att alla måste välja någon av dessa 2 livsriktningar. Därefter talade Herren till mig: "Det pågår ett krig i andevärlden just nu angående vilken av dessa 2 livsriktningar man skall välja. Just nu går de flesta, även bland mitt folk uppför den trappa som leder till luftslottet, men jag kallar mitt folk till att gå den tjänandets väg som leder till döden för jaget, och till att man finner sitt liv i Mig. Vilken väg väljer du?

Därefter upphörde synen, och jag har sedan dess bett om att få gå tjänandets väg. Jag vill dö från min själviskhet och finna livet i Jesus Kristus! Det tror jag du också vill...

Herren Jesu nåd vare med er!"

Källa: http://martinreen.blogspot.com/2010/12/fortsattning-av-foregaende-inlagg.html

torsdag 9 december 2010

Come Sit Next To Me

Jewels from Judy: Come Sit Next To Me
By Judy Bauman

www.thefathersloveim.org
thefatherslove@yahoo.com

December 8, 2010
An exhortation from the Father's heart to yours: Come Sit Next To Me

“As I give you rest from the days gone by, I urge you to set your face like flint for the days to come. But don’t get lost looking too far back or too far forward. Keep your feet from stumbling by knowing what’s just ahead of you, with where I Am taking you in sight. Learn from the walk, the run, and the stumbling of the past; but don’t allow your past to dictate to you where I Am taking you. For better or worse – good or bad, it’s old wine.

“My desire is for you to drink anew and receive My Spirit in this time and season in full strength. I Am looking for vessels to fill – vessels which have kept themselves in Me.

“If you feel you have fallen short, I beckon you to come and sit next to Me and let Me put My arm around you. I feel your disappointment. Let us come together and see what can be done to help keep you from stumbling in the future. You do not have to shoulder the weight of this burden alone.

“I Am not One who sits in judgment with a hammer ready to hit or a lightning bolt ready to strike! I sent what I love most to take your shame, guilt and lack and nailed it to the Cross. Allow the salve of My love to bring healing to your wounds and let us walk together in victory in the days to come.”

Lovingly,
Your Abba

Scripture References
Psalm 103:8; Isaiah 50:7; Colossians 2:13, 14; Second Timothy 2:21; Jude 1:20-25; Revelation 3:18

lördag 4 december 2010

Upp i ljuset

SMALL STRAWS IN A SOFT WIND by Marsha Burns -- 12/3/2010:
Be prepared to face and deal with things hidden in darkness. This is necessary in finding freedom from all bondage. I will shine the light of My truth on everything that prevents righteousness and right relationship with Me. You indeed live in perilous times when darkness abounds, but you are the light of the world. Let your light shine, says the Lord.

Matthew 5:14-16 "You are the light of the world. A city that is set on a hill cannot be hidden. Nor do they light a lamp and put it under a basket, but on a lampstand, and it gives light to all who are in the house. Let your light so shine before men, that they may see your good works and glorify your Father in heaven.

Källa, dagligt profetiskt ord från: http://ft111.com

Soldier - Phil Driscoll



Soldier... standing on the battle line
finding comfort, in the water and the wine,
and your armor, still so shiny and so new
but you're dirty worn and tired
from the battles you've been through

Soldier, keep your eyes straight ahead
Help the wounded, though it hurts you leave the dead
Keep your weapons and your Spirit at the ready all the time
Be of courage and conviction, hit the mark, and toe the line

Chorus:
Tonight when all the lights go out
and you lie down to rest
Know that I'm proud of you,
I know you've done you best
Let Me give you peace,
Let Me hold you for awhile
Yes you are a mighty warrior, but don't forget,
no don't forget, you are still My child

Soldier, standing on the battle line,
Finding comfort in the water and the wine
Though I am with you, when this old world keeps charging in,
I'll stay with you, I'll see you through to the very end.


Soldier, keep My flag flying high,
Don't let it fall in battle, or be stolen in the night.
And above all else, this, soldier: Don't you lose you battle cry,
'Cause My army's fighting with you, and I'm standing by your side.

(Chorus)

You're a mighty warrior, but you're still My child
You're a mighty warrior, but you're still My child
You're a mighty warrior, but you're still My child

Yes you are a mighty warrior, but don't forget, ooo don't forget, you are still My child.

källa: http://www.gugalyrics.com/PHIL-DRISCOLL-SOLDIER-LYRICS/88337/

fredag 3 december 2010

Bed för situationen i Israel!

Igår startade en brand explosionsartat i de snustorra markerna vid Karmelberget utanför staden Haifa i Israel. November månad har varit den torraste och varmaste i landet på 60 år. Över 15 000 har evakuerats och många har omkommmit. Situationen är allvarlig och jag ber dig som läser att be för detta.

Läs mer:
http://www.dn.se/nyheter/varlden/15000-evakuerade-undan-storbrand-1.1220541

http://www.haaretz.com/news/national/mass-evacuations-as-huge-blaze-threatens-haifa-1.328517

http://www.jpost.com/NationalNews/Article.aspx?id=197814