onsdag 13 maj 2020

Information om Sanremo.resolutionen på svenska

Det har blivit en del inlägg om Sanremo-resolutionen och 100-års firandet av den. Men eftersom det är förvånansvärt tyst om den i svensk media och inte många som känner till den (än mindre dess innehåll) så det känns angeläget att lyfta fram information och artiklar här på bloggen 
En av de få som föredömligt lyfter fram information på svenska om San Remo resolutionen är Vänskapsförbundet Sverige Israel.   

Tex skriver man på sin hemsida:


Det finns en folkrättslig grund för staten Israels existens (av: Magnus Jonegård)

Det är viktigt att påminnas om Israels rättsliga grund som nation enligt internationell lag, skriver pingstpastor Magnus Jonegård apropå den historiska San Remo-deklarationen som nu i dagarna fyller 100 år.
"I en tid då den moderna staten Israel hela tiden ifrågasätts är det oerhört viktigt att påminnas om inte bara landets bibliska grund utan också Israels rättsliga grund som nation enligt internationell lag.
Det beslut som togs vid San Remo-konferensen 1920 är grunden för Israels folkrättsliga existens. Men detta hör vi väldigt lite om. I stället översköljs vi av massmedia och av politiker som påstår att Israel ”ockuperar palestinsk mark” eller bygger ”illegala bosättningar”. Och i nästa mening uppmanas Israel att följa folkrätten.
När dessa mantran basuneras ut gång på gång blir det som en ”sanning”. Inget kan vara mera fel. Juridiska avtal, som är internationellt godkända, har självklart prioritet över många politikers och massmedias subjektiva påståenden."
Läs hela artikeln här:
https://www.sverigeisrael.se/artiklar/det-finns-en-folkrattslig-grund-for-staten-israels-existens-av-magnus-jonegard/


European Coalition for Israels firande av Sanremo-resolutionen

European Coalition for Israel, ECI, organiserade firandet av 100-årsjubileet av San Remoresolutionen genom en officiell direktsändning från Jerusalem söndagen den 26 april i samarbete med israeliska regeringens presskansli och medverkan av både Israels premiärminister och president.
ECI har ställt samman en innehållsrik specialrapport om 100 års-firandet

Läs hela rapporten här:
https://mailchi.mp/ec4i/european-coalition-for-israel-monthly-report-march-447432?e=e0fbdc690f

Inga kommentarer: