söndag 16 mars 2008

Jesus uppenbarade sig...i Angered!

Från Jakob Ramlöfs blogg:

"I samband med Broder Moussas seminarium ordnade vi även ett möte på arabiska för de kontakter som vi fått den sista tiden. Ett lovsångband från den arabiska gruppen i Hjällbo Allianskyrka ledde oss i härligt orientalisk lovsång, och sen berättade Moussa om hur han som var muslim fick möta Jesus till frälsning för många år sedan. Efter predikan gjorde han en inbjudan för dem som ville överlämna sina liv till Jesus Kristus och följa Honom. En av våra irakiska killar, vi kan kalla honom Ali gick fram för förbön.

Han har gjort det förut och Gud har rört vid honom, men det här var första gången han fick höra en hel predikan och lovsång på sitt eget språk arabiska. Så den här kvällen blev speciell för Ali. Den här kvällen kom Jesus in i Alis hjärta. Ali som förlorat hela sin familj i ett bombattentat i Bagdad fick nu möta den evige Guden och Hans stora kärlek.

Efter mötet åkte vi ett gäng till Mc Donald´s för att stilla vår hunger. När vi tryckt i oss burgarna blev Ali hemskjutsad till sin lägenhet i Angered. Och där på gatan händer något fantastiskt. Ali får se Jesus! Han kommer gående mot Ali med utsträckta armar. Jesus skrattar Och Ali börjar också skratta och han fylls med en fantastisk glädje. Till slut går Ali och lägger sig, men när han vaknar upp på morgonen finns dennaglädje kvar.Han kom till vårt möte idag med ett strålande ansikte, och oavsett vad somhänder så tillhör han Jesus.

Jakob Ramlöw"
Blog: www.gatuevangelisation.blogspot.com

Inga kommentarer: