fredag 11 november 2016

Hedrande och att sätta andra högre än oss själva


Att till exempel söka människors erkännande för det vi gör på grund av bekräftelsebehov, behov av att synas, för att framhäva oss själva eller av andra liknande anledningar är naturligtvis helt fel. Men samtidigt är ett sunt hedrande och uppmuntrande av varandra något bra. För när vi hedrar och uppmuntrar varandra vänds fokus och uppmärksamhet bort ifrån oss själva:. 

Fil. 2:3 
Sök inte konflikt eller tom ära. Var i stället ödmjuka och sätt andra högre än er själva. 4 Se inte till ert eget bästa utan också till andras

1 Tess. 5.11
Uppmuntra därför varandra och uppbygg varandra, så som ni redan gör.
 

Och jag tänker också att när vi hedrar varandra så innefattar det även att hedra den funktion och kallelse som var och en av oss har fått oss givna av Gud. Eftersom vi människor är skapade till Guds avbild skulle man kanske också i förlängningen kunna se hedrandet av andra människor och den funktion var och en har, som ett hedrande av Herren själv och Hans verk. 
I Ef. 4:11-12 står det om tjänstegåvorna som har som en särskild funktion att "utrusta de heliga till att fullgöra sin tjänst att bygga upp Kristi kropp" Men även de behöver bli hedrade och uppmuntrade av andra!

Det finns säkert en hel del kristna i Sverige som lever en utgivande livsstil där det är självklart att hedra och uppmuntra andra. Men jag kan uppleva en viss obalans i att de som ständigt uppmuntrar och ger ut, inte så ofta själva blir uppmuntrade.  Därför behöver vi ALLA bli bättre på det så att ALLA blir uppmuntrade och uppbyggda! Idag kom detta profetiska ord som talade starkt till mig:

I SAW A TIDAL WAVE OF HIS SPIRIT FLOODING INTO THE BODY OF CHRISTBy Lana Vawser 

This morning I felt the Lord really highlighting HONOUR! As I asked the Lord what He wanted to say about HONOUR I instantly saw a MAJOR tidal wave of His Spirit flooding into the body of Christ. This wave of His Spirit came with great power and intensity. It brought about an INCREDIBLE shaking in the body of Christ but I saw it BREAK SOMETHING OPEN!

Läs vidare:

 https://lanavawser.com/2016/11/lana-vawser-daily-message-4/

   

Inga kommentarer: