fredag 26 mars 2010

Bön för Europa

Europe: A call to pray 24-7 for six months

Ten years ago a continuous prayer movement exploded among young people, and spread like 'wildfire' across Europe through years of prayer, mission teams to dark places, and 'Boiler Rooms' of intense prayer and mission. This movement, 24-7prayer, is now calling on Christians globally to pray for Europe, the prodigal continent. "We believe God is raising up an army that will follow the Holy Spirit wherever He leads us," says Pete Greig, one of the movement's leaders. "Dare we dream of fresh waves of mission and church planting into Europe? Dare we pray for the raising up of workers to establish 'colonies of heaven' in the darkest, unreached places? Dare we imagine an expression of church for every culture, tribe and tongue in Europe? Urgently and unashamedly we want to call people around the world to pray for the prodigal continent - we need your help!"

The prayer chain runs from Friday 26th March 2010 to Sunday 26th September 2010 and anyone, wherever in the world, can take part.

http://www.24-7prayer.com/signup/europe

Source: Lyndall Bywater (c) JOEL NEWS, 2010 republication only with full creditline www.joelnews.org

lördag 20 mars 2010

Fem nycklar för 2010

Fem nycklar för 2010 - Nicki Pfeifer

Gud vill väcka Kristi kropp!
1. En sömnaktighetens ande har spritt sig i stora delar av kroppen. Vi har varit nöjda med att vara –kyrka som vanligt – Många har fastnat i bekvämlighet och tyckt att allt varit bra. Men nu – nu kommer skakningar – för att väcka den sovande jätten som Kristi kropp är.
Jag hör Herren säga: "En del av er försöker krypa undan för att ha det mysigt. Jag kommer inte tillåta att du har det bekvämt, jag skapade dig inte för att mysa utan för att vara ett vapen i krig.

Gud har skapat dig för att du ska vara längst fram. När fågelungarna ska lära sig att flyga plockar örnmamman bort boets fjädrar. Då blir boet obekvämt och ungarna känner att det börjar göra ont under dem. De vrider sig för att bibehålla sin bekvämlighet, men till slut måste de flyga ut. På samma sätt för Gud bort dig från din bekvämlighet – eftersom det är dags för dig att börja flyga. För många av er kommer detta att bli ett oroligt år. Man kommer att känna att det inte finns någon tröst eller hjälp. Många av er kommer att känna sig totalt hjälplösa. Men då ska ni veta att när Gud gör att du känner dig så osäker så är det för att han vill få dig att vilja flytta vidare till något nytt.

Gud förlöser en smörjelse så du kan lägga ditt förflutna bakom dig
2. I år kommer en speciell smörjelse för inre helande, där Kristi kropp äntligen ska få känna att smärtan av det förflutna ska komma att ligga bakom. Herren Sebaot lyfter ett svärd – det kommer att bryta sönder smärtan av det förflutna – detta som bundit dig. Gud kommer i år att hela smärtsamma erfarenheter i kyrkorna. Många soldater i Kristi kropp har sårats och känner leda vid kyrkan. Men, det kommer i år att komma en speciell smörjelse för att läka dessa specifika sår. I samband med detta helande kommer Gud att förvandla många hopplöshetens tankar i förtvivlan till seger och frihet. Tänk också på vad du säger! Dina läppars negativa ord har makt att stoppa denna frigörelse.

Gud ger oss en speciell smörjelse för genombrott
3. Det kommer en speciell smörjelse för genombrott "Himmelriket lider våld, och den våldsamma tar det med våld" (Matt 11:12) Det är dags att du börjar kämpa för din befrielse och frihet. Om du har slutat att försöka bli fri och har överlämnat kontrollen till fienden, och lärt dig då att leva i ditt nuvarande handikappande tillstånd – då är det dags att plocka upp svärdet och slåss igen. Gud kommer i år att ge dig nåd att lämna åskådarplatsen, men först måste du ta första steget. Gud håller på att skicka stridsänglar för att besegra de mörkrets makter som har kommit mot dig. Änglaarmén har aldrig varit i så bra läge som nu. Och nu är det dags att stiga upp och kämpa för din seger! Gud kommer att bryta det som hållit dig tillbaka, det som hindrat dig och förhindrat din fullständiga seger! Gud kommer att ge dig behörighet att tala till berget i din väg och se detta bli söndersmulats framför dig. Ditt genombrott är nu. Keep fighting! Kör på! Segern finns i din mun och i dina händer!

Gud öppnar dörrar för att uppfylla din uppdrag
4 Det här är året då du kommer att upptäcka varför du har skapats. Några av er har sökt sina egna syften och du undrar var du passar in här. Var glad – för det här är ditt år! Dra nytta av möjligheten att lära i år. Gör detta till en tid av förberedelse. Ägna särskild uppmärksamhet åt de möjligheter som Gud har gett dig nu i år. Delta i konferenser, skolor och sammankomster, som är centers där du kan bli utbildad i det övernaturliga. Denna utbildningstid kommer att vara viktigt för dig. Skapa relationer och bilda allianser med människor som kan hjälpa dig komma in din bestämmelse. Under det kommande året kommer det att klarna för dig hur viktiga dessa är för dig på din resa. Och Gud kommer att öppna oväntade dörrar. Stig ut i tro och förväntan över vart Gud kommer att placera dig under de viktiga händelser som kommer att inträffa under 2010.

Gud kommer att utgjuta en ny smörjelse med övernaturlig kraft och mod
5. Gud har frigjort en ny nivå av makt och myndighet sin kropp. Det kommer en ny smörjelse av den helige Ande med övernaturliga tecken, under och tecken. Det som många har väntat på kommer äntligen börjar ta form. Detta här är året då Gud kommer att använda vanliga människor för att demonstrera sitt rikes makt. Han kommer att lära oss att vara verka i det övernaturliga, på ett naturlig vis. Denna maktgåva kommer att tydliggöras när ni förbereder er för ert uppdrag och hitta er plats i Kristi kropp. Bortsett från den utbildning ni behöver hela tiden, ska ni också vara modiga att ta kontakt med de högsta i samhället och låta dem bistå er. "Var inte rädd, säger Herren. "När du kliver ut i tro, kommer du att upptäcka en nivå av djärvhet i denna tid vara tillsammans med makten." Många som inte tror kommer alltmer att dras till den sanna kraften från Gud – den som kommer att demonstreras nu. Var redo att bygga relationer - i syfte att göra lärjungar av dem. Använd er visdom till att skapa relationer, men tänk också på att Satan kommer att försöka använda några uppriktiga människor till att förslösa sin tid och energi för felaktiga saker. Låt Gud att utföra sitt arbete i er nu i år – medan han förbereder er för era positioner. Var i väntan och i förväntan på många större saker. Det bästa är ändå att få vara med i detta!

Översatt av PraySweden från Tuesday, 16 March 2010 05:02 PM EDT Nicki Pfeifer Newsletters - Prophetic Insight

Stort tack!/Barnabas

Den engelska originaversionen, källa:
http://charismamag.com/index.php/prophetic-insight/26521-five-keys-for-2010#readmore#ixzz0icYHH7Yf

söndag 14 mars 2010

Herrens tilltal till sitt folk i Sverige.

Herrens tilltal till sitt folk i Sverige.

Så säger Herren: Till mina älskade barn som jag frivilligt gav mitt liv för, för att rädda till ett evigt liv. Till mina älskade barn som söker och undrar; vart går vägen? Vakna upp inför tidens allvar! Lyft din blick och se längre bort än ditt eget. Jag vill förbereda dig, mitt älskade barn, för en svår och skrämmande tid som hastigt nalkas.

Antikrist förbereder sitt fysiska maktövertagande för denna värld och mycket av det som råder i denna värld är redan anpassat till honom. Alltsedan jag gick på denna jord har jag velat förbereda för mina älskade barn också denna svåra tid. En tid där en skiljelinje går rakt genom församlingar, nationer och hjärtan. Jag vill att du förbereder dig så att du står stark när prövningarna kommer, när din försörjning hotas och det som var din trygghet rycks undan för dig. Lär dig att skilja på sann andlighet och psykologi. Blanda inte ihop dessa två ty de har olika källor.

Du har blivit van att fråga dig själv och fråga andra människor, du har låtit dig dragits med av en ström. Du tycker inte att jag har givit klara besked. Du har blivit mer vän med din egen väg och dina egna idéer och min sak, mitt verk har du inte berörts så djupt av. Jag har många gånger velat leda dig åt annat håll men du har inte velat vänta på mitt svar och när du haft många alternativ att välja mellan har du ofta valt det som passar dig bäst. Antikrist ska försöka bedra, tvinga och skrämma många till underkastelse och om du fortsätter att gå din egen väg så kommer du inte ens att märka att du snärjs av honom. Men jag älskar dig mitt barn, säger Herren. Jag vill ha dig hos mig i en evighet. Därför manar jag dig; Vänd tillbaka till mig! Vänd tillbaka till de vägar som jag fordom gick. Vänd dig bort från de idéer och influenser som denna världen har bedragit dig med. Mitt ord har alltid funnits hos dig och jag har inte ändrat någonting i det. Var inte längre likgiltiga inför mitt tilltal, säger Jesus. Vänd åter till mig så ska jag lysa upp din stig. Jag ska bli din försörjare, du ska känna dig trygg när vi åter står ansikte mot ansikte.

Vänd om från ditt eget ägande till ett ärligt och sant förvaltarskap. Den starke ska avstå till den svagares förmån. Det du tror dig äga, säger Herren, det är vad jag har låtit dig få. Det du tycker att du har förtjänat är vad jag satt i dina händer att förvalta för min räkning. Dina uppfattningar om ägandet är ett kraftfullt medel för antikrist att ta herravälde över ditt liv och han är en lögnare, ingen sanning kommer någonsin att komma ur honom. Därför, säger Herren, vänd om från alla uppfattningar om eget ägande för att du må gå en säkrare väg. Jag är den ende ägaren som finns. Håll inte så hårt i dina ägodelar. De rycks ifrån dig. Använd de medel jag låtit dig förvalta på ett generöst sätt för mitt rikes skull. Pengar kommer snart vara något som inte längre finns.

Lev efter de ordningar som är eviga. Låt de åsikter som du kan hämta ur mitt ord råda hos dig och låt denna tids strömningar lämna min kropp, ty jag vill inte bara rädda dig, du min älskade, du min kropp, jag vill också använda dig för att rädda ytterligare själar. Låt bönen och ordet leva hos dig men gå inte längre din egen väg, låt min väg råda. Du har blivit allt för stimulerad köttsligt så du kan uppleva min väg tråkig och tung men dina steg ska bli lättare för varje steg du tar. Vänd åter till mig, min älskade, ty tiderna framför dig blir obarmhärtiga, hänsynslösa, giriga och fyllda av självhävdelse. Du har hört många goda löften för detta land och några av dem ska uppfyllas, för andra har tiden gått förbi, men alla dessa goda löften har varit förknippade med omvändelse till mig. Jag överger inte dig mitt barn, jag överger inte mitt folk. Jag är en god far som vet vad du behöver men jag följer inte din väg. Jag välsignar inte alltid dina idéer. Men om du vänder åter och följer mig så välsignar och beskyddar jag den väg du då ska gå.

Återupprätta hos dig det sanna evangeliet och blanda dig inte med andra läror. Ty många ur min kropp har hemfallit åt förkastliga läror och fördärvliga tankesätt. Jag har vänt ryggen åt allt detta som jag i mitt ord inte vill stå bakom. Så låt enighet råda bland alla er som vill vara min kropp med korset i centrum och mitt offer som din rättfärdighet. Jag har inte blandat mig med andra läror men stora delar av min kropp har gjort det. Du kommer aldrig att bli perfekt, du min dotter, min son, men jag älskar dig och vill rädda dig. Se därför upp för dem som vill göra lögn till sanning, ljus till mörker, gott till ont. Den vägen leder inte till himlen. Du behöver inte vara perfekt, min älskade. Jag vill bara se dig ansikte mot ansikte. Mycket smärta har kommit. Frågorna är många kring det mörka som har börjat synas. Jag har aldrig fört in det till dig men bedragaren lurar in sig och han vill inte liv, han vill inte härlighet, han vill inget gott. Men frukta inte du min älskade, den tid av mörker som ligger framför är inte för evigt. För en tid ska han dock få makten men sälj inte din själ till honom, du kan inte köpa den tillbaka. Jag kommer snart, men först måste avfallet ske.

Vänd därför tillbaka till mig, ty du går på en osäker väg.

Av nåd Herrens tjänare

Jan Johansson, Domsjö 14/1 2010

Kommentar: Jan fick ta emot två versioner av detta tilltal. De prövades inför Herren som godkände båda två. Den andra versionen finns att läsa på:
http://bed.nu/artikel.asp?id=392

torsdag 11 mars 2010

Gud kan vända ont till gott - Cindy Jacobs‏

Översättning av artikel i Charisma Magazine. Översättning gjord av moderator för PraySweden:
Cindy Jacobs berättar 2 mars 2010
http://charismamag.com/index.php/prophetic-insight/26419-a-wave-of-gods-glory-is-coming#readmore

"I fredags kväll, 26 februari, hade min man, Mike och jag en ovanlig kväll. Vi skulle inte tala på en konferens, vi hade inga resor och var inte upptagna, så vi stannade hemma och såg på filmen om Robinson Crusoe.
Nästa morgon såg vi i chock och nöd hur nyheterna nådde oss om att en jordbävning med magnituden 8,8 hade skakat Chile under natten och att en tsunamivåg hade rullat över Robinson Crusoe Island strax utanför Chiles kust.

Vi såg på nyheterna och började be och jag erinrade mig det tillfälle när jag talade på konferensen Chuck Pierce Starting the Year i Denton, Texas, den 31 december 2009. Chuck profeterade då att Herren skulle börja öppna motorvägar som ett tecken på att jordens ordning
(förändring av jordaxeln öä anm) skulle ändras så att förbundet med Guds land nu skulle kunna visas på ett sätt som tidigare varit förhindrat.

Sedan fortsatte jag att profetera om jordbävningar: "Jag ska skaka jorden. Ni kommer att börja se jordbävningar. ... Jag kommer att skaka allt som kan skakas."

Se på de platser som drabbas av jordbävningar - för Gud kommer att utlösa en pingstens vind på dessa platser. Gud har ett sätt att förvandla det, som Satan menat för ont, till att bli en stor härlighet. Så kommer det också att ske när det gäller dessa katastrofer.

Den 12 januari, efter profetian den 31 december om jordbävningar, skakades Haiti med en massiva skakningar av storleksordningen 7,0 (siffran "7" symboliserar en full cirkel eller fullt utförande), och sedan drabbades Chile den 27 februari. Jordbävningen med magnituden 8,8 i Chile ( "8" symboliserar en ny början) skakad staden Concepción, vilket namn betyder
"avelse" eller "födande". Jag tror att händelserna pekar på att det börjar framfödas en dubbelt mått av härlighet på jorden. Jag tror att Gud inte bara vill hela Chile och Haiti, utan också förvandla dessa fruktansvärda katastrofer till något gott för sitt folk.

Som jag tidigare sade, efter jordbävningen i Chile, störtade en tsunami över Robinson Crusoe Island och anställde stor förödelse där. Folket på ön varnades inte i tid och det blev en extrem förödelse. Men Gud kommer att vidröra denna lilla ö och rädda den på ett unikt sätt, och den
kommer att återuppbyggas.

Sedan svepte tsunamin över havet mot Hawaii. Herren gav mig ett ord år 1992 om att Hawaii skulle bli den första kristna staten. Jag frågade Herren, "Vad händer?” Han svarade: "Jag är redo att svepa över jordens yta med min härlighet såsom vattnet täcker havet"
”Ty jorden skall bli full av kunskap om HERRENS härlighet, så som vatten täcker havets djup. (Habackuk 2:14)

Hawaii var redo med en bönearmé och tidiga varningsanordningar och skadades därför inte av tsunamin.
I en syn såg jag hur vatten samlade sig och resa sig upp för att bereda sig för att svepa över jordens yta i en stor rörelse med böner, förböner, mirakler och härlighet. Gud kommer att skaka om allt som kan skakas och fylla jorden med sin härlighet. Jorden jämrar sig för manifestationen av Guds söner, som ska uppenbara vem han är inför jordens nationer. Hans härlighet skall bli synlig i alla sektorer i samhället: kyrkan (religionen), familj, regeringen, utbildning, näringsliv, konst/underhållning och media."
Slut citat

Läs mera:
http://charismamag.com/index.php/prophetic-insight/26419-a-wave-of-gods-glory-is-coming#readmore#ixzz0hnzGJNux

tisdag 9 mars 2010

Vargar och lamm...

Kom att tänka på Jesaja 11:6 när jag såg den här videon:
http://www.youtube.com/watch?v=UcU1OsDMWBQ&feature=player_embedded

"Vargar skall bo tillsammans med lamm, leoparder ligga bland killingar. Kalvar och unga lejon och gödboskap skall vara tillsammans, och en liten pojke skall valla dem"

Nu är det väl inte en varg utan en pitbullterrier och inte en leopard utan en katt, men lite talande tycker jag ändå klippet är.

torsdag 4 mars 2010

Omvändelse på Haiti

När den stora jordbävningen inträffade på Haiti så befann jag mig på resa i Israel. Det var fruktansvärt att se omfattningen och allt mänskligt lidande genom rapporteringen från CNN via hotellets TV. Men det blev också väldigt personligt eftersom min bror och hans fru bor där och vi visste inte hur det gått för dem. Sent på tisdagskvällen fick vi dock veta att de överlevt vilket självklart blev ett stort tacksägelseämne. När jag så fick se den video som det finns en länk till i citatet från inlägget på sidan "Bed för landet" så fylldes mitt hjärta om möjligt av en ännu större tacksamhet över att se hur Gud vänder människors hjärtan till sig så att ett helt land kan förändras.

Länk till videon: http://www.youtube.com/watch?v=30rWm84z-zg&feature=related

Citat från "Bed för landet":

"Den 12 februari 2010 sammankallade Haitis president René Préval sin nation till tre dagars bön och fasta! Bortåt en miljon haitier deltog i dessa historiska ögonblick.

- Jag kunde knappast tro mina ögon säger, pastor Calvin Lyerla. Bortåt 1 miljon människor hade samlats framför presidentpalatset för att be till Gud för nationen.

Presidenten ställde in den årliga Mardi Gras festen (16 - 19 februari) till förmån för bönedagarna.

Pastor René Joseph öppnade bönedagarna under närvaro av presidenten.

Man ropade till Gud om förlåtelse och att Herren skulle hela deras land. Man bad från kl 6 på morgonen till kl 6 på kvällen i tre dagar. Man läste ord ur Bibeln, bad innerliga böner för landet och folket och sjöng lovsånger. Man läste syndabekännelser.

Presidenten kom tidigt på morgonen den första bönedagen. Han sa ingenting utan stod bara och grät överväldigad av Guds närvaro. Han lämnade samlingen för en stund men återkom efter en timme och höll ett tal till de församlade. Några av pastorerna lade händerna på presidenten och bad om Guds välsignelse över honom.

- Här var en nation på knä i bön inför Gud, berättar pastor Calvin Lyerla

Under de här tre dagarna sökte 3000 människor frälsning. Bland dessa fanns 101 kända voodoo präster.

- Den 12 februari 2010 öppnades himmelen över Haiti och den Helige Ande föll. Anden är mäktigt närvarande ännu idag, avslutar pastor Calvin Lyerla.

http://bednu.blogspot.com/2010/03/ett-upprop-till-bon-och-fasta.html

måndag 1 mars 2010

The Warrior is a Child

Det här youtube-klippet påminner oss om att vi samtidigt som vi strider för Guds rike är vi Guds barn. Och som barn behöver vi komma till Fadern och bli omhändertagna.

Text:

The Warrior is a Child

Lately I've been winning battles left and right
But even winners can get wounded in the fight
People say that I'm amazing, strong beyond my years
But they don't see inside of me, I'm hiding all the tears

They don't know that I go running home when I fall down
They don't know who picks me up when no one is around
I drop my sword and cry for just a while
Deep inside this armor - the warrior is a child.

Unafraid because His armor is the best
But even soldiers need a quiet place to rest.
People say that I'm amazing - never face retreat
But they don't see the enemies that lay me at His feet.

They don't know that I go running home when I fall down
They don't know who picks me up when no one is around
I drop my sword and look up for a smile
'Cause deep inside this armor

Deep inside this armor
Deep inside this armor
The warrior is a child.

http://www.youtube.com/watch?v=K5o2YY5BRUg&feature=player_embedded#