fredag 1 mars 2013

Rocio Hurtados profetiska dröm

Från Kerygmas nyhetsbrev:"Rocio Hurtados profetiska dröm

Rocio Hurtado kommer från Argentina och bor i staden Salta. Hon är en varmt troende kvinna och tillhör en Pingst -församling som bildades för några år sedan. Efter gymnasiet ville hon utbilda sig till fotograf. Hon sökte sig till ett fotoinstitut där hon påbörjade sin utbildning. Brist på pengar innebar att hon tvingades avsluta studierna. Detta till trots försörjde hon sig som fotograf under några år. Till detta är Rocio en framgångsrik bordtennisspelare. Hon har utövat sin sport på hög nivå och dessutom har hon arbetat som instruktör och ledare.

När Rocio var tretton år hade hon en märklig dröm. I drömmen befann hon sig i Sverige, nära den norska gränsen. Hon såg en svensk kvinna som ropade till Gud och bad om hjälp. I drömmen upplevde Rocio en kallelse att be för denna kvinna och för ett svenskt område nära den norska gränsen.

Under flera år bad hon för detta böneämne och en dag sa Gud till henne att titta på en svensk karta. Nära den norska gränsen fans en ort som hette Särna. Hennes ögon såg detta ortsnamn och hon trodde att Särna var en svensk stad och där fick hon kallelsen att be för denna plats. För Rocio var detta en stark andlig upplevelse som hon delade med sina vänner i församlingen. Det har inneburit att många har haft som sitt dagliga böneämne att be för kvinnan som ropade om hjälp och den svenska staden Särna

I vinter har Rocio besökt Sverige och jag hade förmånen att träffa henne för en intervju. Hon berättade om sitt första besök i Särna. Rocio trodde att Särna var en stad, men efter besöket visste hon att det var ett litet samhälle på mindre än tusen innevånare. I Särna har det funnits en liten församlingsgrupp som samlats till möten i Sionkapellet. Med åren har gruppen minskat och i dag finns två pensionärer som inte har möjlighet att driva varken kapellet eller verksamheten. En av dessa pensionärer är min moster Ingrid Johansson som ropade till Gud och bad mycket inför frågan om att lägga ner verksamheten och sälja kapellet.

En natt mötte hon Gud, som sa att kapellet skall säljas och pengarna skall betala en kyrka för en pionjärförsamling i Benin. Nyligen besökte Rocio Särna och träffade Ingrid. Döm om Rocios förvåning när hon såg Ingrid. Det var min moster Ingrid Johansson som hade talat till Rocio i drömmen och bett om hjälp. Rocio kände igen henne. Nu fick hon den slutliga bekräftelsen på att drömmen var profetisk och Ingrid fick sitt bönesvar. Hon hade bett till Gud om hjälp och Gud tog ut en ung flicka på andra sidan jordklotet som sin tjänarinna för en liten plats i norra Dalarna. Här talar vi om profetisk precision. När jag hörde Rocio berätta detta blev jag berörd till tårar. Jag har under åren försökt på olika sätt att göra något för Särna, som är platsen där jag föddes och orten jag ständigt återkommit till. När jag la ner mina ambitioner tog Gud över och han valde att samarbeta med en tonårsflicka i ett av våra missionsfält. ”Sänd ditt bröd över vattnet i tidens längd kommer det tillbaka”

Nu drömmer Rocio om att komma tillbaka till Sverige och få göra en missionsinsats i Särna. Hon har fått profetiska budskap om detta och hon har överlåtit sig för tjänst på denna lilla plats, som hon trodde var en stor stad. Hon vill satsa på barn och ungdomar och kanske hennes framgångar som bordtennisspelare kan bli en bro in bland Särnas ungdomar. Nu ber vi att Herren skall leda Rocio i alla detaljer som återstår för att hon skall kunna förverkliga sin kallelse. Redan har hon lärt sig så mycket svenska att hon hjälpligt kan förstå och tala det språk som används i Särna. Rocio studerar språket och snart kommer hon att klara sig bra bland svenskar. Nu återstår frågor om ekonomi, boende, visum mm. Be för Rocio att alla pusselbitar faller på plats.

Owe Lindeskär"

Källa: Inga kommentarer: