fredag 14 maj 2010

Tam örn

Man brukar ju säga att örnen symboliserar det profetiska och när jag fick den här bilden av en god vän kunde jag inte låta bli attt reflektera över om det är så här det blivit i Sverige? Har örnarna blivit tama? Och finns det något samband med det Wilgot Fritzon skriver i sin debattartikel i föregående inlägg?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker det är en fin bild iallafall. Jag ser en tillgiven örn! Måste profeter vara vilda? Tillgivna profeter kanske är nåt fint oxå, tillgiven är ju inte detsamma som tam o lam.:)

barnabas sa...

Ja, man brukar ju säga att tolkningen ligger i betraktarens öga :-)
Profeter ska absolut vara tillgivna och kärleksfulla, men inte tämjda. Det var väl det som var min poäng.
Att ha en andlig integritet så att man inte går i någon människas ledband. Utan bara går Guds vägar...eller flyger! Guds välsignelse! Barnabas

Anonym sa...

Har under flera veckor tittat på denna bilden och känner en sorg över bilden.
Jag tror att många profeter har blivit fångade och tämjda.

barnabas sa...

"Anonym"
Jag delar din uppfattning. För mig blir ändå din kommentar en uppmuntran efter jag förstår att något jag lagt ut på denna sida berör. Så tack för att du skrev. Jag har ju faktiskt ingen aning om hur många som läser här och vad det får för konsekvenser för den som läser. Och vad det får för ringar på vattnet. Men det är egentligen heller inte min sak. Min del är att lägga ut det jag upplever att jag ska, och så får jag lita på att Herren gör resten.
All Guds välsignelse! Barnabas