tisdag 1 juni 2010

Ytterligare syner om bön

Här kommer ännu ett inlägg från Martin Reens blogg:

"Ytterligare syner om bön

Först skall jag bara nämna att undervisningen från vår helandehelg nu finns på vår hemsida. Många har frågat efter den, och nu kan ni lyssna, ladda ned och sprida den vidare. Adressen är www.pingstarjeplog.se . Hoppas ni gillar den!
Jag skall dela ytterligare syner som har talat till oss gällande bönen. Jag tror att det kommer att uppmuntra dig till att leva i bön och förbön. Den första synen var en dröm som Herren gav min fru en natt i våras. Det var natten mot måndagen och jag hade just kommit hem från en möteshelg där Gud hade rört vid många till inre helande. Det hade varit en stark helg och jag upplevde en efterkamp utöver det vanliga. Ett tryck låg över mig som var värre än på länge. Jag komhem sent, så min fru sov redan. Jag hade svårt att sova pga den kamp jag upplevde, och jag väckte min fru sombad för mig och uppmuntrade mig. Jag är välsignad med en fru som är både stark i bön och i att uppmuntra. Dagen efter berättade hon denna dröm:

Hon såg hur jag blev jagad av en andemakt som i drömmen kiknade en varulv. Hon såg hur den attackerade mig, klöste mig, attackerade och hånade mig. Min fru stod ijämte och bara tittade på. Hon kände sig helt maktlös och verkade inte kunna hjälpa mig, fastän hon ville göra det. Hon bara stod och såg på. Sedan vaknade hon med en jobbig känsla på insidan. Dagen efter talade Herren till oss om drömmen och sade:

Det Linda drömde om var vad som hände i andevärlden. Drömmen visade den andliga kamp som Martin genomgick under natten. Den visade också hur Linda agerade.Hon kunde inte hjälpa för att hon försökte hjälpa på fel sätt,nämligen i mänsklig kraft, och då förmår ni ingenting. Jag har kallat Linda att leva i förbön,och då kan hon hjälpa på allvar. Då skulle andemakten inte ha kommit åt att attackera Martin. Så lev i bön och förbön för varandra, så kommer ni att vara beskyddade nästa gång.

Behöver jag säga att vi har tagit vår förbönstjänst ännu mer på allvar efter denna upplevelse...

Ett tag senare var jag i bön. Då kände jag att något var fel. Jag upplevde att bönen inte riktigt bröt igenom såsom den annars brukar. Jag frågade Herren varför, och då såg jag in i anden över mitt eget liv. Jag såg att jag i anden var utrustad med munkavle, så att mitt bönerop inte hördes i andevärlden. Jag fick uppenbarat för mig vad det berodde på. Jag blev påmind om en ouppklarad konflikt i en nära relation, så jag avbröt bönen och tog kontakt med den person som var berörd, bad om förlåtelse och redde ut det hela, som egentligen bara var ett missförstånd. Sedan började jag be igen, och genast var genombrottet där. Jag såg in i anden igen och såg hur munkavlen lyftes av,och jag kunde återigen göra mig hörd i andevärlden. Jag förstod att Herren hade undervisat mig i detta om principen från bergspredikan, att vi innan vi bär fram vårt offer skall söka upp den som har något emot oss, för att reda ut det...

Detta är två av de tillfällen Herren har talat till mig om bönelivet. För att läsa om ytterligare ett, läs föregående inlägg...

Herren Jesu nåd vare med er!"

källa: http://martinreen.blogspot.com/2010/05/ytterligare-syner-om-bon.html

Inga kommentarer: