måndag 8 november 2010

Guldkalven

Vem är egentligen vår Gud? Vem är det som är vårt allt, vårt fokus, den som vi sätter vår tillit till, vår själs vårdare och Herde, vår...ja, jag skulle kunna fortsätta räkna upp Bibelns beskrivning av Jesus Kristus. Rannsakande frågor som jag tror vi ibland behöver ställa oss. Kan det vara så att vi KÄNNER VÄL TILL vem Han är men EGENTLIGEN inte KÄNNER Honom? Dvs har en relation med Honom? Eller så gör vi det, men relationen är inte så djup som den skulle kunna vara. Eller kanske är det så att vi egentligen inte ens riktigt känner till vem Han är - och i brist på det kompletterar med egna uppfattningar och prioriteringar för att få livet att gå ihop. Någon slags hemsnickrad religion som vi gör till vår sanning. Och i detta kan annat än Herren själv ta vårt fokus.

Evalotta Kjellberg är präst i Örkeljunga och hon fick ta emot ett Herrens tilltal kring detta och vilka konsekvenser det medför. Läs mer på:

Där finns också en länk till predikan kring guldkalven som beskrivs i 3 Mosebok.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastiskt att lyssna till Eva-Lotta! Ett oerhört starkt budskap! Gud är verkligen god mot var och en som vill hänge sina hjärtan åt honom! En liten undran bara...kan man få lyssna till hela predikan någonstans, den avbröts nog i förtid tror jag.//Sara

barnabas sa...

Hej Sara!
Uppmuntrande att du blev välsignad!
Det var ju lite förargligt att inte hela predikan är med. Den ligger på
Bibelskolan.com´s hemsida så jag tror att det är bäst om du kontaktar dem och frågar.
Adress till predikan är:
http://www.bibelskolan.com/media/evalotta.mp3
och
kontaktmöjlighet finns här:
http://www.bibelskolan.com/cms/index.php?option=com_contact&task=view&contact_id=1&Itemid=2
Guds välsignelse!
Barnbas