måndag 28 november 2011

Utdrag ur "Församlingens enhet i profetiskt ljus"

Häromdagen rekommenderade jag Peter Wallgrens nya bok "Församlingens enhet i profetiskt ljus"
Jag har fått tillåtelse att lägga ut ett utdrag ur den här:

Vilket bygge ska vi delta i?

Utdrag ur boken ”Församlingens enhet i profetiskt ljus” av Peter Wallgren. Artikeln får ej kopieras utan skriftligt tillstånd.

”För att kunna hitta våra platser i Guds tempelbygge måste vi vara fria från konkurrerande lojaliteter. Det är Guds tempelbygge vi ska delta i, inte människors.

Människor har ett starkt behov av tillhörighet. Detta behov är oss givet i skapelsen för att vi ska kunna hålla oss till Herren och ha gemenskap med honom. Han ska vara vår första prioritet. När vi har rätt prioritet kan vi dessutom ha gemenskap med varandra i Kristus. Men det är väldigt frestande att vända på denna ordning så att grupptillhörigheten blir det primära. När detta sker, ofta omärkligt, har vi övergett vår första kärlek. Det är inget ovanligt att kristna ledare spelar på människors behov av tillhörighet. Man vill stärka gruppkänslan, eftersom det tenderar att ge tillväxt och sammanhållning. Detta är i direkt motsats till vad Jesus lärde om hur vi ska vinna människor.

Om någon kommer till mig och inte hatar sin far och sin mor, sin hustru och sina barn, sina bröder och systrar, ja, även sitt eget liv, så kan han inte vara min lärjunge. Luk 14:26

Vad Jesus ville säga med detta var att vi måste välja vilken enhet vi önskar. Om vi önskar bygga familjelojaliteter framför Andens enhet, kan vi inte vara Jesu lärjungar. Om vi önskar bygga vidare på oss själva kan vi inte heller vara hans lärjungar. Såväl familjeband som självbe­varel­sedrift måste dö för att vi ska kunna vinna det liv som ges av Anden. Naturligtvis gäller detta i lika hög grad försam­lingslojaliteter, eller bättre uttryckt; föreningslojaliteter, för vi ska se att Guds församling inte är summan av alla föreningar som kallar sig församlingar.

Men när vi låtit dessa lojaliteter dö, kan sann vänskap och tillhörighet uppstå i ny gestalt. Skillnaden blir att Herren nu själv kan uttrycka sig genom oss. All gemenskap kommer nu att kännetecknas av hans närvaro, eftersom gemenskapen inte längre kan stjäla vår tillbedjan och lydnad mot honom. Då kommer vi att vinna det verkliga livet. Vi kommer också att ge liv åt andra, eftersom Livets Ande vilar över oss.

Den som vill bevara sitt liv skall mista det, men den som mister sitt liv för min skull, han skall vinna det. Matt 16:25

Ovanstående kan tillämpas både på enskilda och på samman­slut­ningar. Den gemenskap som vill bevara sitt liv (sina med­lem­mar, sina aktiviteter, sitt namn, sin identitet som förening etc) kommer att mista sitt liv. Den kommer att mista det liv som kommer från Gud. Men den organisation som är villig att mista sitt liv för Herrens skull, kommer i någon form att vinna det. Kanske måste organisationen först dö, men i så fall kan livet från Herren uppstå i ny form.

På detta sätt och endast så, kommer all ära att bli Guds. Ingen människa kan berömma sig av enheten i den helige Ande. Det är inte en enhet som vi kan arbeta oss fram till. Vi kan inte förhandla oss fram till Andens enhet. Vi kan bara gå in i den genom lydnad för Ordet och Anden.

Det är värt att lägga märke till att de enda två församlingar i Up­pen­barelsebokens början som fick godkänt av Herren, de i Smyrna och Filadelfia, kännetecknades av svaghet och fattigdom. Det antyder att de saknade sådan styrka som man kunde iaktta med mänskliga ögon. Deras styrka låg i deras medvetenhet om att de inget hade i sig själva.

Ingen kan, enligt Jesus, tjäna två herrar (Matt 6:24). Jesus tillämpade detta på mammonguden, men det är uppenbart att hans påstående gäller generellt. Följaktligen kan man inte tjäna både Gud och en mänsklig sammanslutning. Däremot kan man tjäna Gud i en mänsklig sammanslutning. Eftersom vi ibland behöver vara flera, har vi skäl att underordna oss varandra i en viss ordning. Gud är ju inte oordningens gud (1 Kor 14:33). Men om glädjen i den helige Ande är borta när vi delar gemenskap med varandra måste vi fråga oss vad som är orsaken. Först behöver vi rannsaka oss själva om vi är kvar i vår första kärlek till Herren. Om vi fortfarande har Herren kärast av alla, är det sannolikt vårt inre som vittnar om att den gemenskap vi delar saknar rätt prioritet. Om vi känner betryck, tvång eller tristess är det signaler som visar att vi är utanför Gudsrikets domäner (Rom 14:17; 1 Kor 4:20). En sådan gemenskap bygger inte upp, utan bryter ner och hindrar oss på den smala stigen. Om vi däremot blir brinnande i hjärtat när vi träffas och blir betjänade med Gudsordets rikedomar är det ett bra tecken på att vi tillsammans söker Herren först av allt och att han är mitt ibland oss.

Och de sade till varandra: "Brann inte våra hjärtan när han talade med oss på vägen och öppnade Skrifterna för oss?" Luk 24:32

Detta var lärjungarnas vittnesbörd sedan de hade mött den uppståndne Herren på vägen till Emmaus. Vi kommer att känna detsamma när den gemenskap vi deltar i äger rätt prioritet.

Hur får vi bygga?

Vi ska titta på ett skriftställe som undervisar oss om en annan viktig sak som karaktäriserar gemenskapen i Anden.

Men om du vill göra ett altare av stenar åt mig, skall du inte bygga det av huggen sten. Ty om du rör vid den med din mejsel, vanhelgar du stenen. 2 Mos 20:25

Att bygga ett altare är att bygga en plats för tillbedjan och offer. I vår tid kan vi därför tillämpa bibeltexten på vår gemenskap i Anden. Det är ju i vår gemenskap som vi ska offra våra liv på Guds altare och det är i denna gemenskap vi ska tillbe honom.

Om ni nu har tröst hos Kristus, uppmuntran av hans kärlek och gemenskap i Anden… gör då min glädje fullkomlig genom att ha samma sinnelag och samma kärlek och genom att vara ett i själ och sinne. Fil 2:1-2

Texten i Andra Moseboken säger oss att vi får lägga stenarna på plats, men inte mejsla till dem. I överförd bemärkelse handlar det om att vi får erkänna och tillämpa att Gud till sitt tempelbygge har gjort olika delar som passar in i varandra. Vi får upptäcka stenarnas (människornas) olika gåvor som Herren givit dem och hjälpa dem in i sina uppgifter. Men vi får inte lov att försöka ändra på de olika stenarnas funktioner och egenskaper efter eget tycke. Inte heller får vi lov att bygga på Guds hus med mänsklig visdom, bara för att vi tycker att något känns trevligt att ha, eller ser mer passande ut (som huggna stenar ju kan göra). Vi kan dra slutsatsen att Gud inte beskyddar det som är frammejslat av människohand.

Vi kan heller inte uppnå samma sinnelag och vara ett i själ och sinne, som Filipperbrevet uppmanar oss till, utan att vi tillåter Gud att lägga allt på plats. Och vi måste acceptera vars och ens särart – inte hans köttsliga särart förstås, utan hans särart i Kristus. Guds hus kan bara byggas genom att förtrösta på och lyssna till Byggmästaren själv, och så gå in i hans förutberedda gärningar.

Dom över enheter

De som söker åstadkomma enhet på sitt eget sätt skapar samtidigt ett gemensamt domsobjekt. Eller omvänt uttryckt: De som ger sin lojalitet till en mänsklig enhet drar på sig de synder som denna enhet står för. Man blir delaktig i andras synder genom association. Detta är en tydlig lära i Skriften. Vi ser Guds tillämpning av detta i hela GT när vi läser om hur folket fick lida när deras kungar syndade. Vi ser samma lag i verksamhet när Akan tog av det tillspillogivna och gömde det i sitt tält (Jos 7:1). Det står att Herrens vrede upptändes mot Israel, alltså inte endast mot Akan. När David företog en folkräkning utan att Gud hade befallt det, drabbades hans folk av domen (2 Sam 24:2-25). Men när folket vid ett tillfälle vände sig emot sin kung och stod på den rättfärdiges sida kunde de avvärja en dom (1 Sam 14:27-45). I ändens tid ska det gemensamma domsobjektet bli Vilddjurets rike och alla de som tillber vilddjuret eller tar dess märke på sig.

De som följer en ledare är att betrakta som delaktiga i ledarens liv. De är delaktiga i samma vision, i samma synder och i samma härlighet som ledaren. Man märker att alla ”smakar” som ledaren. De kanske inte är lika frimodiga som han, men de får del av samma karaktär. Ibland kan man märka att efterföljare till en ledare med vissa karaktärsfel förstärker dessa. De blir som karikatyrer av sin ledare. Detta beror på att de inte har en egen stark gudsrelation, utan okritiskt imiterar sin ledare, och kanske också lägger till lite av sin egen köttsliga karaktär.

Denna lag fungerar också omvänt. En ledare som inte vakar över sin hjord gör sig delaktig i de synder som florerar där. Om han inte söker upp dem som faller i synd, gör vad han kan för att upprätta dem och, i de fall de inte vill vända om, skiljer dem från gemenskapen, gör han både sig själv och hela församlingen delaktig i deras synd. Detta var vad som hände i fallet med Akan. Josua glömde att kontrollera om folket var redo att gå in i striden innan han gav anfallsorder. Nästan samma sak hände när Israel ingick förbund med Gibeoniterna (Jos 9:14). Man lät sig luras för att man inte frågade Herren först. Men i detta fall straffades inte folket, utan misstaget gav andra följder.

Nya testamentet har inte ändrat denna lag. I Uppenbarelseboken uppmanas vi att gå ut ur Babylon för att inte bli delaktiga i hennes synder (Upp 18:4). Jesus sade att vi inte skulle fråga efter blinda ledare (Matt 15:14), för om vi låter oss ledas av dem faller både vi och de i gropen. Församlingen i Efesus fick Herrens beröm för att de hade avslöjat falska apostlar (Upp 2:2). Aposteln Paulus uppmanade Korintförsamlingen att skilja från sig den som är ond (1 Kor 5:13) och att urskilja falska apostlar (2 Kor 11). Herren skulle utspy hela församlingen i Laodicea ur sin mun (hon fick inte längre vara en del av hans kropp) om de inte vände om (Upp 3:16), vilket visar att han betraktade dem som en straffrättslig enhet. Samma sak gällde församlingen i Efesus. Om de inte vände om skulle han ”flytta deras ljusstake från dess plats”, vilket innebar att han skulle flytta hela församlingens position från dess höga auktoritetsställning i den andliga världen till en plats där de inte längre skulle ha någon makt över Satan.

Hela kyrkans historia är full av splittring på grund av synd hos ledarna. Det är Israels historia i repris. Vanligen handlar det om att ledarna på något sätt börjar styra utan Kristus, och därmed överger sin första kärlek till honom. När de gör det, kommer också hela deras hjord att hamna utanför Kristus, bortsett från de, vanligtvis få personer, som lyckas genomskåda avfallet och lämnar dem. Församlingen är inte längre Herrens. Nästan omärkligt har den hamnat under mänsklig kontroll. I den ställningen utanför Kristus blir sedan både ledare och deras efterföljare lätta byten för villoandar av olika slag. En del snärjs in i sekteristiska läror. De ledare som har lättast att falla in i demoniska läror är de som vill glänsa med sin kunskap. Samvetsömma människor blir deras efterföljare, eftersom deras lära fångar in människor som inte är befästa i Guds nåd. Andra söker framgång genom att hålla sig väl med folket, likt Saul, och därför anpassar de bibelordet till opinionens åsikter. Ingen som vill hålla sig väl med folket kan vara Guds redskap till väckelse. Vi är ju kallade att tillsammans med Kristus vara döda från synden och leva hans uppståndelseliv. Guds vilja med oss är att vi ska återspegla hans härlighet på jorden.

Gud förutsåg allt detta och ville därför inte att Israel skulle ha en kung. Men eftersom de stod på sig, fick Samuel ändå uppdraget att smörja en kung åt dem. Samma händelseutveckling kan vi utan tvekan se i kyrkans historia. Från början hade vi inte någon ”kung”, eller påve. Men när kyrkan blev erkänd av världens härskare, ja redan tidigare, ville hon spela enligt samma regler som världen. Hon kunde inte se något bättre sätt att styras. Det började med Katolska kyrkan, men samma styrelseprinciper har till vissa delar gått vidare i frikyrkor.

Församlingen behöver domare. (Jämför med domartiden i Israel innan de fick en kung.) Dessas uppgift blir att föra människor till samstämmighet med Herren – i förening med honom och hans tankar. Det är att döma rätta domar."

Källa: http://vingarden.org/vilket_bygge.html

Boken i sin helhet kan beställas här:

http://www.vingarden.org/catalog/product_info.php?products_id=850

fredag 25 november 2011

Rise up, Europe!

På torsdag nästa vecka börjar i Prag "Rise up, Europe!" en samling för kristna runt om i Europa. Det är Jerusalem House of prayer for all Nations tillsammans med lokala församlingar som står som inbjudare. Vi är åtminstone 5 svenskar som kommer att åka till denna samling. Vi tror det kommer att bli dagar av bön och lovsång, påfyllning och nätverkande. Så här skriver arrangörerna i sin inbjudan:

Och detta är inledning på vision för samlingen:

Vision of a European Convocation - Prague

2011

"1. Rise up, Europe!

(A joint call and confession that we, God's people in Europe, need and want a change of the spiritual situation in our countries. For many years, Europe has been marginal on the periphery of the Holy Spirit´s blowing. The awakening has been in progress in many world countries. During the past decade, more people came to Christ than during the entire preceding history as a whole. The rate of growth is huge. Only in Europe, it does not work. We do not believe that God has forgotten us or that we would be somehow less loved, that God prefers the other ones. We do not want to accept this state and we want to look for where the causes are and what has to be changed in order that the status and fate of our country and Europechanges.)

In case the European nations have to come together, we have to start building a unity in Europe in some way. We know we are united in Christ but we also can feel that Europe is divided. The Convocation is intended to enable us to learn what is happening in particular countries and to start praying for one another. God says in His word that He pours out his blessings where the brethren are in unity. And we stand for God's blessing; we need it very much. It is also possible that this unity is not possible without our repentance of the things we have been guilty of in the past because we trespassed against other countries. We should also repent of all prejudices we have against other countries and their people."

Läs forstättningen här:

http://www.europeanconvocation.com/vision.html

Please pray for us:
- to fulfil God's plan and purpose with the European Concocation
- for the change of spiritual situation in Europe through the repentance from 2000 years of antisemitism in Europe and through the unity and prayers of the European delegates
- for the total number of the delegates to fit with the number of the seats (450 seats) and that we will not have to refuse the delagates because of the limited space

Bed gärna för detta!/Barnabas

torsdag 24 november 2011

"Din svaghet - Guds möjlighet" av Madeleine Wallgren

Madeleine och Peter Wallgren har en enastående förmåga att förmedla djupa insikter och förklara komplicerade sammanhang på ett sätt som gör att allt känns fullständigt kristallklart. Detta är ju också lärartjänstens speciella signum. Att på ett alldeles speciellt sätt kunna hitta vinklar och tydliggöra bibeltexter och kunna förmedla det på ett sådant sätt att kunskapen blir lätt att begripa. För mig personligen har deras böcker genom åren blivit till stor välsignelse och det var med stor glädje jag upptäckte att de på Vingårdens förlags hemsida lagt ut några av sina böcker.

Bla ligger boken "Din svaghet - Guds möjlighet" av Madeleine Wallgren där.
Så här skriver hon i inledningen:

"Styrka och självsäkerhet är åtråvärda egenskaper för flertalet människor. Den som kan bevisa sig ha framgång bemöts ofta med större respekt än den som inget har att visa upp.
Bibeln talar en hel del om styrka, framgång och säkerhet. Det utlovas den som vandrar
med Herren och ständigt lever i och av hans ord. Men bibeln gör också klart att det finns en
styrka som Gud inte bekänner sig till, en styrka som inte förmår uträtta något i hans rike. Vi
vill hjälpa dig att avgöra skillnaden mellan den styrka och framgång som kommer från Gud
och den som har ett annat ursprung. "

Jag rekommenderar verkligen varmt att du läser denna bok på skärmen eller skriver ut den. Du hittar den som pdf-fil här:


Andra böcker finns att köpa i web-shopen här:

onsdag 23 november 2011

The Foolish things to Confound the Wise

The Foolish things to Confound the Wise
Elaine Tavolacci
www.awordinseason.info

As I was walking out of the store yesterday I heard a loud truck horn. I thought that a huge semitrailer truck was coming down the street but when I turned to look, I noticed that this blasting horn sound was coming from a small SUV truck. Then I realized that the man put that loud horn in his small truck. I remembered the time when I was a teenager, and my friend put one of those horn's in his small sports car. As I looked back at this small truck the Lord said; Don't judge anything or anyone from what you perceive or see in the natural.

The Lord says, I have created men and women and I have called, anointed and appointed those to be My mouthpieces for this time and season. This is the day that I am taking those who seem to be small and insignificant in the eyes of the world and raising them up to become My representatives, those who will trumpet My Voice, resound the words that I give them, and release my glory to a dry and thirsty land. They will speak as My voice with a mighty roar that will shake the nations. They will trumpet My voice and prophesy My word. They are those who know their authority and they have been chosen to change atmospheres. They are able to relate to all walks of life, because many of them have been delivered from a life of hardship. They will bring hope to the destitute, bring comfort to the lonely, heal the brokenhearted and ignite the flame again to those that have given up on their dreams.

Don't judge them by their outward appearance. Those that may seem small in the eyes of men will come forth with My anointing upon them and they will become as another man or woman. Don't despise those that have come out of the pit. Welcome those that I have delivered, transformed, and set free because I desire to use them mightily. I will raise up those whom I choose. Those that have been released from chains will be given the keys to unlock the chains of others.

They will do no more than what was assigned to them, neither will they be less than who they were called to be because their hearts will be aligned with My will. I will raise up those that are the least of them and make them mouthpieces resonating My word to the ends of the earth. They will know their assignment and minister in the authority that I have given them. So be watchful and pray for them as this divine shift transforms into a magnificent reality says the Lord.

1 Samuel 10:6
Then the Spirit of the Lord will come upon you, and you will prophesy with them and be turned into another man.

1 Corinthians 1:27
But God has chosen the foolish things of the world to put to shame the wise, and God has chosen the weak things of the world to put to shame the things which are mighty.

2 Corinthians 1:3- 4
Blessed be the God and Father of our Lord Jesus Christ, the Father of mercies and
God of all comfort, who comforts us in all our tribulation, that we may be able to comfort those who are in any trouble, with the comfort with which we ourselves
are comforted by God.

tisdag 22 november 2011

Ny bok - Församlingen i profetiskt ljus av Peter Wallgren

Församlingens enhet i profetiskt ljus
Klicka för förstoring

Församlingens enhet i profetiskt ljus

av Peter Wallgren

. "...och den härlighet som du har gett mig har jag gett dem, för att de skall vara ett, liksom vi är ett: jag i dem och du i mig, för att de skall vara fullkomligt förenade till ett. Då skall världen förstå att du har sänt mig och har älskat dem så som du har älskat mig."

Joh 17:22-23

En fullkomlig enhet bland Jesustroende - är det verkligen möjligt? Ja! Den är redan här. Jesus bad ju inte att vi skulle ena Guds folk, utan Fadern skulle göra det. Ur innehållet:

  • Kyrkohistorien om vägen till träldom
  • Andlig prostituation
  • Syftet med att Gud tillåter splittring
  • Hur villoläror får grepp över kyrkan
  • De gömda tjänstegåvorna utanför kändiskulten
  • Jesu liknelse om den förlorade sonen tillämpad på kyrkan
  • Sann enhet råder i Guds närvaro
  • Jorden ska fyllas med Guds härlighet
  • Är församlingen en organisation?
  • En väg till befriande upptäckter

    Gå med i bokklubben och få 30% rabatt samt gratis bonusbok (kopiera och klistra in i din webläsare) www.vingarden.org/bokklubb

    Hft, 76 sidor. Pris 80 kr

    ISBN 987-91-89481-30-5

  • Boken kan beställas från Vingårdens förlag:
    http://www.vingarden.org/catalog/index.php

    Är du med på Facebook? Bli vän med Vingårdens förlag där
    !


    måndag 21 november 2011

    Situationen i Egypten och Mellanöstern

    En uppdatering från ECI om situationen i Egypten och Mellanöstern. Ett angeläget böneämne.

    fredag 18 november 2011

    Hälsning till bedjare i Sverige

    HÄLSNING TILL BEDJARE I SVERIGE

    Man blir glad varje gång man får höra om nya böneinitiativ från olika håll i landet eller själv få se det med egna ögon. I helgen hade min fru och jag förmånen att vara i Markaryd och gladdes där åt det djupa ekumeniska samarbetet där, bl.a. omkring bön. Den här veckan inbjuder man t.ex. till "24-7 bön" med alla kyrkor.

    Jonas Bergsten skickade oss en glädjande rapport från bönearbetet i Bergslagen och Värmland. Han nämnde särskilt om en bönesamling i Årjäng, där svenska och norska bedjare mötts. Han refererade också till att alla kyrkor i Lindesberg för första gången denna höst mötts till "Bergslagsbön". Jonas skriver: "Psalm 133 beskriver hur trossyskon är i enhet, och psalmen avslutas med dessa ord som jag tycker blir så starka i den engelska översättningen (KJV) "….for there the LORD commanded the life, even life for evermore". Tänk när vi ödmjukar oss inför Gud tillsammans, på den platsen befaller Gud sin välsignelse!"

    Från Ockelbo berättar man om hur man en gång i månaden samlas ekumeniskt till "Bön för Ockelbo". Där har man planerat bönekvällarna samtidigt som kommunalfullmäktige har sina möten. Igår kväll hade jag tillfälle att vara med på en samling i Södertälje, där man bad för staden och här i Stockholm planerar vi för ekumeniska bönesamlingar vecka 3 nästa år, då vi besöker varandras kyrkor och deras bönesamlingar. Och – för att sluta där jag började – i Markaryd samlas man också en gång i månaden i kommunalhuset för att be för sin kommun. Som Jonas skrev: "Tänk när vi ödmjukar oss inför Gud tillsammans, på den platsen befaller Gud sin välsignelse!"

    Nedtecknat 14 november

    Carl-Erik Sahlberg

    källa: http://www.sverigebonen.se

    lördag 12 november 2011

    A Word for Sweden

    "Sweden |ˈswēdn|
    a country that occupies the eastern part of the Scandinavian peninsula; pop. 8,986,000; capital, Stockholm; language, Swedish (official). Swedish name Sverige .
    Originally united in the 12th century, Sweden formed part of the Union of Kalmar with Denmark and Norway from 1397 until its reemergence as an independent kingdom in 1523. Between 1814 and 1905, it was united with Norway. A constitutional monarchy, Sweden has pursued a policy of nonalignment, and it remained neutral in the two world wars.Sweden joined the European Union in 1995.

    A Word for Sweden
    Tuesday 15 February 2011

    A Prophetic Word, spoken over Sweden, November 2009, after people have been seeking God for a word for this nation!

    Sweden is one of the keys for Europe coming to the Lord. You could say… as goes Sweden, so goes Finland and Norway and other nations in Europe.

    Many prayers have been sown into the land and these will not return void. There is a darkness over Sweden that will clear. Part of Sweden’s original destiny from the Lord is to showcase purity and simplicity and there is a time coming when there will be a backlash against humanism and revival will come to the church. Sweden will be more than a conqueror through Christ and this land will show forth the manifest presence of the Lord.

    Sweden will be a nation that is a harbinger of spring (as a robin sings of the new life of spring). Sweden will “sing” in strength of the new thing of God and will trumpet inward and outward of His grace and mercy. She will be a living harbinger of the goodness of God. His river is increasing there and will be full to overflowing.

    Many churches were seen coming to life and even new ones will spring up. Some of these were seen coming out of darkness and becoming bright with the truth of Jesus.

    Their lamp-stands looked like they were dusty, but the light was beginning to shine and become brighter. God destined Sweden to be a nation that proclaims the gospel of the Kingdom.
    They also are a nation destined to be a voice of one crying in the wilderness to prepare the way for the coming of the Lord. Isaiah 55:1 is the Lord’s wooing to Sweden.

    “Come, all you who are thirsty, come to the waters; and you who have no money, come, buy and eat! Come, buy wine and milk without money and without cost.”"

    Källa:
    http://thelegacyofadreamer.com/2011/02/15/a-word-for-sweden-2/

    fredag 11 november 2011

    11/11/11

    Jewels from Judy: 11/11/11
    Judy Bauman


    It is not normal for me to ask the Father to give me a word to send out, but I asked Him specifically if He would give me a word for November 11, 2011. If you wonder why, starting in May of 2006, I have repeatedly seen the number 11 until it was to the point of being exasperating. Two months later the Lord was kind enough to explain that 11 comes before midnight and that, “The Hour Is Late”. (See thehourislate).

    For three months after He gave this word, the sightings of the number 11 subsided, but from October 2006 to now it has only increased. This is why I asked the Lord for an 11/11/11 prophetic word. In a very short span of time of about 20-25 minutes, this is what He gave me. I had not ever studied these Scriptures together or seen them in this light – and yes, it came as a complete surprise! In fact I am stunned by this cohesion of this word! Praise God!!! (In the words of Paul Harvey, “Now you know the rest of the story”.)

    11/11/11
    “There has been a lot of speculation about this date. For the most part, it is not what people think. While nations rise and nations fall, people are born while others pass on, the earth travails in various places; however, this is life.

    “Proverbs 11:11 says it well, “By the blessings of the upright a city is exalted, but by the mouth of the wicked it is torn down.””

    “The mouths of the wicked have wagged their tongues seeking destruction. Even many of My prophets have echoed them until it sounds like ravenous wolves devouring a prey after a time of famine. The blood thirst of the voices has become a tumult in My ears. They have failed to know that I desire mercy rather than sacrifice. They have failed to see how long I suffered and how I always give a true voice with words that lead to life before judgment was executed. They cry out for Jeremiah 11:11, Therefore this is what the LORD says: I will bring on them a disaster they cannot escape. Although they cry out to Me, I will not listen to them.”

    “But the LORD of hosts cries out for Isaiah 11:11: In that day the Lord will reach out His hand a second time to reclaim the surviving remnant of His people. It is My desire to lift up a Standard for the nations in 2012 and to assemble the banished ones of Israel. I will gather the dispersed of Judah from the four corners of the earth!” (See vs.12)

    “Didn’t Paul write in Romans 11:11 that by the transgressions of the Jews salvation came to the Gentiles and this would stir up jealousy within them?

    “Their mother, Sarah, was able to conceive this nation because she knew Me to be faithful.” (See Hebrews 11:11)

    “My witnesses will receive My breath and the fear, the holy reverence for My name, will return like never before.” (See Revelation 11:11)

    “My 11th son Shem*, Noah’s heir, covered his father’s sin and found favor in My eyes, for it was through him that I brought forth My Son, Jesus.” (See Genesis 11:11)

    “This is the Spirit of My love, as I modeled it for you in the garden. I covered Adam and Eve with the skins of animals. My covering them was the first sacrifice. I clothed them with My love and this is what I want you to do in this day and hour – wear My love and cover others with it.”
    Forever your loving,

    Abba Father

    *As I read the names starting with Adam (Luke 3:38) and working up to Shem (Luke 3:36), I felt the meaning of those names would tell a story. 1 Adam, 2 Seth, 3 Enosh, 4 Cainan, 5 Mahalaleel, 6 Jared, 7 Enoch, 8 Methuselah, 9 Lamech, 10 Noah, and 11 Shem. This is what I see from learning their meanings:

    The earth’s corporeal foundation (man) was frail and miserable. The people lamented. He who is praised of God descended – He came down as a dedicated man with a mission. He was powerful and though some thought He was wild, He was at rest and settled in His heart. His name has become famous and His reputation is known throughout the world. His identity is the essence of God His Father. His name is Yeshua, Jesus of Nazareth!
    ~End

    måndag 7 november 2011

    Hälsning till profeterna

    SMALL STRAWS IN A SOFT WIND by Marsha Burns:
    I heard the Lord say: My prophets have been isolated and scattered, and the prophetic word has been difficult for them to hear because the roar of the enemy has risen to drown out the word of the Lord. Many have become prey to the evening wolves, and they have been distracted and even disheartened by their days of adversity and affliction. But, I tell you truly that there is a call from heaven going forth even now for the true prophets to arise on the fresh wind and anointing of My Spirit and soar to new heights, to hear My voice loud and clear, and to make the prophetic announcement.

    Isaiah 40:31 But those who wait on the LORD shall renew their strength; they shall mount up with wings like eagles, they shall run and not be weary, they shall walk and not faint.

    källa dagligt utskick från http://ft111.com/

    fredag 4 november 2011

    En bönbok på nätet

    Häromdagen hittade jag en intressant blogg som jag
    gärna vill rekommendera. Den heter
    "Mina tankar och böner" med underrubriken
    "En bönbok på nätet". Adressen är :

    Den innehåller nya och gamla böner och tankar
    kring bön. Läs och låt dig inspireras till bön i alla
    dess former! Guds välsignelse! /Barnabas

    onsdag 2 november 2011

    Herrens bästa för oss

    Den senaste tiden har verkligen varit en tid då valet stått mellan det som är "bra" och det som är "bäst" på flera olika områden. Jag har upplevt hur Herren slipat den urskiljning jag fått att också tillämpas på områden som jag kanske inte tänkt den behövde användas. Därför väcker det här tilltalet gensvar i min ande. /Barnabas

    Jewels from Judy: My Best For You
    Judy Bauman

    November 1, 2011 (11/1/11)

    A word from the Father’s heart to yours: My Best For You

    You have an enemy and he is after your time. There is only so much time allotted to each person on this earth. If the devil or his cohorts distract you, dissuade you or cause you to be weakened in your resolve to serve Me wholeheartedly, then he can keep you from My best.
    “Even doing GOOD THINGS is an enemy because it will keep you from My best. If you have committed to do a good thing, I will expect you to fulfill your vow even if I have something better for you to do. I will release you from it in due season, but you must learn from this difficult lesson. I want you to always inquire of Me before committing to a work. Just because it sounds good and may be good doesn’t mean it’s My best for you.
    “I will tell you the way to go – listen for the peace in your soul. Obedience to My will brings forth heavenly blessings. I will restore as you walk in My best. Remember, My best can take on many forms and requires humility. Greatness in My kingdom rarely translates to greatness on earth because few can withstand the temptations that come from it.
    “I Am the Shepherd and Guardian of your soul and My way is the best for you.”

    Love,
    Abba

    Scriptures to ponder:
    Deuteronomy 5:32, 33; Nehemiah 6:3-9; Isaiah 14:12; Psalm 22:25; Matthew 4:8-10; Galatians 3:9; Colossians 3:15; James 4:10; First Peter 2:25

    tisdag 1 november 2011

    Kännetecken på en biblisk församling

    Refererat från undervisning av pastor Owe Lindeskär sammanställt av Anna som skriver bloggen "Vårt Dagliga Bröd". Tack Anna för att jag fick kopiera detta! Vi har lite olika layout på våra bloggar, så texten ser inte riktigt likadan ut, men innehållet i texten är detsamma. Understrykningar blir heller inte lika pga av publiceringsverktyget. Jag har också valt att istället citera Folkbibeln som jag föredrar i de bibelställen som anges, men känn dig fri att läsa vilken översättning du vill! /Barnabas

    ************************
    Bibelundervisning som visar hur man kan identifiera en biblisk och sund församling som öppnar sig för den Helige Ande, och därmed blir karismatisk. Detta gäller alla kyrkor som vill förstå detta med den Helige Ande, vilja leva i det och förverkliga det.

    Den helige Ande utgjuts på pingstdagen

    Apg. 2:1-41 När pingstdagen* hade kommit var de alla samlade. 2 Då kom plötsligt från himlen ett dån, som när en våldsam storm drar fram, och det fyllde hela huset där de satt. 3 Tungor som av eld visade sig för dem och fördelade sig och satte sig på var och en av dem. 4 Och de uppfylldes alla av den helige Ande och började tala främmande språk, allteftersom Anden ingav dem att tala.”

    Den Helige Ande kommer på pingstdagen till de bedjande troende, och fyller deras liv med Andens kraft och hänförelse, och genom detta föds Kristi församling fram på jorden.

    Det finns olika sätt att se på församlingen. En del ser den utifrån de organisatoriska och strukturella utgångspunkterna men det räcker inte, lika lite som det räcker för en församling att bara ha namnet om sig att vara en församling, utan man måste se den ur ett djupare perspektiv.

    I den första församlingen blev alla 120 personerna uppfyllda av den Helige Ande. Över var och en visade sig tungor som av eld.
    Är församlingen i Sverige idag uppfylld av den Helige Ande? Det är tveksamt, då vi ser all den sekularisering som trängt in i Guds församling och öppnat upp för världens andlighet. Överlåtelsen och hängivenheten är inte på topp i församlingarna i dag.
    Det finns en längtan efter att få se en andeuppfyllelse bortom de religiösa gränserna och egoistiska nivåerna. Det är många som längtar efter mer av den Helige Ande.

    Det är avgörande för församlingen på vilket sätt den relaterar till den Helige Ande. Många är nöjda och begränsar sin relation till den Helige Ande till texter i bibeln eller i sångböcker, eller att de ser tillbaka på att de en gång har varit med om en andeutgjutelse. Detta hjälper oss inte i dag. Församlingar i Sverige måste våga vara frimodiga nog att göra en analys av läget precis nu, där många skulle komma fram till att vi brister i den Helige Andes flöde och välsignelse i många kristnas liv.

    Medlemmarna i den första församlingen fylldes av den Helige Ande på pingstdagen där var och en fick en eldstunga över sig, det står t.o.m. att Den Helige Ande fyllde hela huset där de satt.
    Vad är det som fyller våra hus och hem i dag för det mesta? Är det TV: n med hela sitt utbud eller något annat som tar platsen före den Helige Andes närvaro? En sann kristendom är inte begränsad enbart till kyrkans rum, utan får även utrymme i hus och hem med lovsång, bibelläsning och sann gudsfruktan.

    Det stora med att bli uppfylld av den Helige Ande är att man får del av Andens karaktär, som är Guds kärleks kvalitéer. Är församlingen i dag så andefylld att den är präglad av Guds kärlek?
    Där finns det mycket övrigt att önska, för även in på helig mark finns i dag mycket av kärlekslöshet, oförsonlighet, kiv, bråk och maktkamper. Vi behöver i dag en stark andeutgjutelse så att vi får den urkristna församlingens tecken och kvalitéer.

    Ps. 143:10Lär mig att göra din vilja, ty du är min Gud. Må din gode Ande leda mig på jämn mark.”

    Guds Ande är en God ande. Det som präglar den Helige Ande är godhet.

    Jämför med djävulens ande som är en ond ande.

    Kännetecken på en församling som är uppfylld av den Helige Ande är att det är en GOD församling, inte snäll för det är ett obibliskt ord.

    Gud är inte snäll men Han är GOD, och det är väldigt stor skillnad på detta, för godheten kan även vara sträng, den kan förmana och ta itu med synder och svagheter.

    Att vara snäll betyder att man inte tar itu med någonting, man följer då bara med strömmen vart den än leder.

    Församlingens uppgift i dag är att plantera godhet i en ond värld.

    1 Kor. 5:13 Dem som står utanför skall Gud döma. Driv ut ifrån er den som är ond!

    Församlingen här hade stora problem med otukten, men ondskan i alla dess former måste man göra upp med. Ondskan är en hotbild mot den godhet som manifesteras genom den Helige Ande.

    Den Helige Ande med sin godhet kan inte finnas kvar om ondskan finns i församlingen. Det onda tar då över. AVUNDSJUKA, SKVALLER och FÖRTAL släpper in det onda mer och mer i församlingen, därför att det finns en brist på den Helige Ande. Djävulens demoner är demoniska LÖGNANDAR.

    Vi lever i en ond tid Ef. 5:16 Ta väl vara på varje tillfälle, ty dagarna är onda.

    Ondskan består djupast sett av EGOISM, att själv få stå i centrum i sina sammanhang även inne i församlingen, man bryr sig inte så mycket om de svaga, de fattiga, de mobbade och de förföljda, därför att man har öppnat upp för tidsandan och det har med tidsandan att göra.

    Den Helige Andes karaktär är SANNING.

    Joh. 16:13 ”Men när han kommer, sanningens Ande, då skall han föra er in i hela sanningen. Ty han skall inte tala av sig själv, utan allt det han hör skall han tala, och han skall förkunna för er vad som kommer att ske.”

    Joh. 14:16 ”Och jag skall be Fadern, och han skall ge er en annan Hjälpare, som alltid skall vara hos er, 17 sanningens Ande, som världen inte kan ta emot. Ty världen ser honom inte och känner honom inte. Ni känner honom, eftersom han förblir hos er och skall vara i er. 18 Jag skall inte lämna er faderlösa, jag skall komma till er.”

    Jesus undervisar här om Anden som ska komma.

    SANNINGEN är ett kännetecken för en andeuppfylld församling

    Så som karaktären är i himmelen, så är också den Helige Andes karaktär.

    Upp. 21:27 ”Aldrig någonsin skall något orent komma in i den, och inte heller någon som handlar skändligt och lögnaktigt, utan endast de som är skrivna i livets bok som tillhör Lammet.”

    Den himmelska världen är ren och präglas av sanningen och det är den himmelska dimensionen som ska finnas i Guds församling.
    Det är viktigt att vi kristna lär oss SANNINGEN OM GUD. Gud är så nära oss och sin församling, så Han är närmare än luften vi andas.
    Den Helige Ande är vår guide till att lära känna Gud, Han vägleder oss in på helig mark och för oss djupt in i Gud själv.

    1 Kor. 2:9-10 ”Men vi känner, som Skriften säger,* vad ögat inte har sett och örat inte hört och människohjärtat inte kunnat ana, vad Gud har berett åt dem som älskar honom. 10 Ty för oss har Gud uppenbarat det genom sin Ande.”

    Ett kännetecken på en sund biblisk församling är att den Helige Ande guidar alla, pastorer och tjänstegåvor och övriga troende

    Det är den Helige Ande som utforskar allt och pejlar djupen i Gud. Anden kan föra oss in i det genuina, i det eviga, i det heliga, i det ursprungliga, nämligen Gud. En sådan kyrka kommer att få starka tecken på att Gud finns där, att det är geniunt andligt och framför allt heligt.

    Där blir inte människan manipulerad till ett visst karismatiskt beteende utan människan samarbetar med Gud genom den Helige Ande på ett fullödigt sätt, där Gud har respekt för sina medarbetare och människan bär på en helig respekt för en helig Gud. Sanningen om Gud är viktig men också sanningen om människan.

    Den Helige Ande är helt ointresserad av karriärsträvan i Guds församling.

    Vårt ursprung som andefyllda kristna är inte syndafallet, våra rötter är inte destruktionen som beskrivs i 1 Mos.3, utan våra rötter kommer från skapelsekärleken hos Gud, från Guds eget hjärta.

    Respekt för Guds Ord

    Det finns en skapande sanning när det gäller tron på bibeln. Där människor har blivit fyllda av den Helige Ande, där har också kommit en RESPEKT för Bibeln, de har blivit bibelläsare. De kallades också förr för läsarfolket därför att de ägnade en stor del av sin tid till att läsa och studera bibeln. Men inte på ett sånt sätt att man isolerar bibeln från den Helige Andes gärning, och låter bokstaven bli allt som finns kvar.

    Jesus säger: Bokstaven dödar men Anden ger liv, som öppnar ordet så att vi förstår. Den Helige Ande hjälper oss att förstå bibeltexterna och gör dem levande för oss.
    Vi behöver den Helige Ande som är kärlek, godhet och sanning, för att kunna avslöja Andens nivå i församlingen.

    När den Helige Ande får uppfylla församlingen så kommer sanningen att avslöjas

    Han kommer inte att stryka medhårs och vara en diplomat för fridens skull. Om den Helige Ande får frihet att tala i församlingen så kommer Han att säga mycket sanningar som kommer att svida. Tiden är inne nu för församlingens uppbrott, då den måste göra upp med all sin ytlighet överallt där heligheten har bytts bort mot religiositet. En stark återupprättelse för församlingen i Sverige kommer bara att ske genom sanningens Ande. Därför är det så viktigt att inte stoppa den Helige Ande.

    FÖRBLI I JESUS!

    1 Joh. 2:27 Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse som ni har tagit emot av honom, och ni behöver inte någon som undervisar er, utan vad hans smörjelse lär er om allting är sanning och inte lögn. Förbli i honom, så som den har lärt er.

    Alla som ska ha en tjänst eller uppdrag i Guds församling måste ha en smörjelse, det är smörjelsen som frigör till tjänst.
    Den Helige Ande måste få förbli i församlingen därför att den talar sanning till församlingen. Anden talar in i vår kyrka om allt det som är sant och om det som behöver återupprättas.
    Det finns en lögn i våra kyrkor i dag som säger att ”allt är väl” men den Helige Ande kommer att visa oss verkligheten.
    Vi kommer då att få se pastorer och andliga ledare som bara gråter i förtvivlan och förkrosselse över att de har levt på en lögn i åratal och inte stått under den smörjelse som har sagt sanningen till församlingen och så har vi förlorat åratal i en ljum kristen atmosfär som inte har förlöst väckelse och förnyelse varken inåt eller utåt.

    Det är skillnad att se en pastorsroll som ett yrke eller att stå under en smörjelsekraft som blir dynamisk i den profetiska tjänst Gud har ställt en förkunnare, pastor eller äldste eller vad det är för tjänst.

    1 Joh. 4:1-6 Mina älskade, tro inte alla andar utan pröva andarna om de kommer från Gud. Ty många falska profeter har gått ut i världen. 2 Så känner ni igen Guds Ande: varje ande, som bekänner att Jesus är Kristus, som kommit i köttet, han är från Gud, 3 och varje ande som inte bekänner Jesus, han är inte från Gud. Det är Antikrists ande, som ni har hört skulle komma och som redan nu är i världen. 4 Ni, kära barn, är från Gud och har besegrat dem, ty han som är i er är större än den som är i världen. 5 De är av världen och därför talar de vad som är av världen, och världen lyssnar till dem. 6 Vi tillhör Gud. Den som känner Gud lyssnar till oss, den som inte är av Gud lyssnar inte till oss. Det är så vi känner igen sanningens Ande och villfarelsens ande.

    Guds Ande är Sanningens Ande, medan världens, djävulens ande är villfarelsens ande = allt som stör min gudsrelation och för mig ut i religiösa träskmarker, ut i det egoistiska, in i det själiska. Man kan ha en teologi som inte stämmer med bibeln, utan den har andra grunder att bygga på och detta måste vi gå emot och göra upp med.

    Petrus predikan i Apg. 2:22 ”Israeliter, lyssna till dessa ord: Jesus från Nasaret var en man som Gud bekände sig till inför er genom kraftgärningar, under och tecken, som Gud genom honom utförde mitt ibland er, så som ni själva vet.”

    I Apg. 2:23 möter vi korsfästelsen, "Efter Guds fastställda plan och beslut blev han utlämnad, och med hjälp av dem som är utan lagen* spikade ni fast honom på korset och dödade honom"

    Jesus kan aldrig stå där själv utan att korset finns med, Hans blod, död och försoning finns med. När det är ett uttryck för den Helige Ande att måla Kristus så finns alltid blodet med, och korset för Jesu försoning, och även uppståndelsen,

    Apg. 2:24: Men honom har Gud uppväckt och löst ur dödens vånda, eftersom det inte var möjligt att han skulle behållas av döden

    Apg. 2:27 att du inte skall lämna mig i graven* eller låta din Helige se förgängelsen.

    Om man är fylld av Guds Ande så kommer alltid den Anden att förhärliga Jesus.

    Joh.16:14 Anden förhärligar Jesus.

    Joh. 16:15 Anden tar emot av Jesus för att Anden ska undervisa oss om det den tar emot av Jesus.

    Joh. 14:26 Anden lär oss allt och påminner oss om allt som Jesus har sagt.

    En biblisk församling förhärligar Jesus, en församling som uppfylls av Andens karaktärsdrag får sitt fokus på Jesus så att Jesus blir nummer ett i den församlingen. Han blir inte begränsad till den sociale Jesus, till bergspredikans Jesus med hög moral och en god etik, inte den Jesus som begränsas till att vara en god man och ett gott föredöme för människorna, inte en Jesus utan död och uppståndelse.

    Apg. 2:33Sedan han nu genom Guds högra hand har blivit upphöjd och av Fadern tagit emot den utlovade helige Ande, har han utgjutit detta som ni ser och hör.”

    Jesus tog emot den Helige Ande av Fadern och denne Helige Ande utgjöt Jesus till människorna. Det präglar både förkunnelsen och församlingens liv och gärning, och det präglar den enskilda människans liv.

    Jesus som Messias:
    Apg. 2:34-35 Ty David har inte farit upp till himlen. Men han säger:Herren sade till min Herre: Sätt dig på min högra sida,35 tills jag har lagt dina fiender som en fotpall under dina fötter.

    Ett annat karaktärsdrag på en biblisk församling är att den är omvändelsebenägen

    Apg. 2:38 Petrus svarade dem: "Omvänd er och låt er alla döpas i Jesu Kristi namn, så att era synder blir förlåtna. Då skall ni få den helige Ande som gåva.

    Dels omvändelsen till Gud, inåt, genom att de blir fyllda av den Helige Ande, smorda av denna smörjelse, men också utåt. 3000 blev omvända till Kristus på en enda dag, sen fortsatte det på samma sätt varje dag. Omvändelsen i Jerusalems församling var ett resultat av en smord förkunnelse, orden TRÄFFADE dem Apg. 2:37

    I en predikan är det väldigt viktigt med en smörjelse och en profetisk närvaro, så att människorna blir berörda av Gud och det skedde här, där många blev frälsta pga. en smord förkunnelse.
    Predikotraditionen i Sverige i dag måste höja sig över föreläsningstadiet och innehålla mer än bara en duktig berättarkonst eller egna reflektioner och tankar. Allt detta kan väl vara bra men det räcker inte, utan predikan måste stå i en profetisk närvaro och beröra dem som lyssnar, så att de öppnar sina liv för Gud och blir förvandlade.

    Det är den omvändelsebenägna församlingen som öppnar sitt liv för Guds närvaro, så man får behov av att bekänna sina synder och få dem förlåtna i Jesus Kristus. Detta har ju präglat många väckelser under åren. Även Johannes Döparen förkunnade att Himmelriket är nära, och att de måste omvända sig och då kom människor i skaror och bekände sina synder.

    Matt. 3:5 Jerusalem och hela Judeen och hela landet kring Jordan kom ut till honom, 6 och de bekände sina synder och döptes av honom i floden Jordan.

    Dopet

    Omvändelsen leder till det kristna dopet som är en mycket stor och viktig sak.

    Apg. 2:38 Petrus svarade dem: "Omvänd er och låt er alla döpas i Jesu Kristi namn, så att era synder blir förlåtna. Då skall ni få den helige Ande som gåva.

    Alla som blivit frälsta blev också döpta. Vi behöver en stark dopväckelse. Dop med nedsänkelse är det dop som nämns i NT. Dopet betyder att man förenas med Gud och begraver den gamla människan som får uppstå till ett nytt väsende i liv.

    Omvändelse från det onda

    Predikan måste beröra till förvandling och omvändelsebenägenhet. Smörjelsen och den profetiska närvaron måste finnas, så människor blir berörda av Gud.

    Apg. 2:40 Också med många andra ord vittnade han och uppmanade dem: "Låt er frälsas från detta bortvända släkte

    Ett tecken på en biblisk omvändelseinriktad församling är att den bevaras från det onda, inåt sig själva och utåt.

    Själva tiden är ond och antikristlig

    2 Krön. 7:14 men mitt folk, som är uppkallat efter mitt namn, ödmjukar sig och ber och söker mitt ansikte och omvänder sig från sina onda vägar, då vill jag höra det från himlen och förlåta deras synd och skaffa läkedom åt deras land.

    Det finns mycket av onda vägar i dag som kyrkan i Sverige behöver vända sig bort ifrån. Detta är så viktigt att Jesus tom har med det i sin bön Fader vår …fräls oss från det onda. Vi behöver bevaras från det onda inflytandet från världen för att vi ska kunna bibehålla en levande nytestamentlig församling.
    Var och en bör rannsaka sitt hjärta och fråga Gud om det finns onda vägar i det egna livet som det behövs omvändelse ifrån.

    1 Kor. 5:13 Dem som står utanför skall Gud döma. Driv ut ifrån er den som är ond!

    Onda människor måste fjärmas från församlingen. OBS! Inte svaga människor utan onda. Det är väldigt stor skillnad mellan svaga och onda människor, många ställen i bibeln visar helt klart att Jesus värnar om de svaga.

    Under och tecken

    Apg 2:43-47 Och fruktan kom över alla, och många under och tecken gjordes genom apostlarna. 44 Alla troende var tillsammans och hade allting gemensamt. 45 De sålde sina egendomar och allt vad de ägde och delade ut till alla, efter vad var och en behövde. 46 Varje dag var de endräktigt tillsammans i templet, och i hemmen bröt de bröd och höll måltid med varandra i jublande, innerlig glädje. 47 De prisade Gud och var omtyckta av allt folket. Och Herren ökade var dag skaran med dem som blev frälsta.

    Det är viktigt att utrymme ges för tecken och under.

    Diakonin

    Det andra är diakonin, de sålde allt vad de ägde och hade och delade ut efter vars och ens behov. Den sociala tryggheten verkar inte vara lika trygg i dag som för ett antal år sen, vi läser och hör ständigt om nedrustning på det sociala området när inte pengar räcker till längre för vård och omsorg. Ska denna utveckling fortsätta så måste församlingen som är fylld av den Helige Ande, och förstår att också ge hjälp till nödställda människor, planera ett arbete som blir en hjälp till nödställda människor. Församlingens sociala arbete måste identifieras och återupprättas i den här tiden, det är ett kännetecken från den första kristna församlingen som kommer att bli mycket aktuellt i Sverige inom kort.

    Andens Enhet

    Ett kännetecken var enhet, de höll samman och möttes var dag troget i templet och i hemmen bröt de brödet och höll måltid med varandra i jublande uppriktig glädje. Den kristna församlingen från början präglades av gemenskap och en enhet som var helt underbar och det var därför att det var Andens enhet.

    De hade inte en enhet för att de hade religiösa intressen, utan det var Anden som förde dem samman i denna enhet.
    I dag bryter det och bänder i många församlingar därför att man inte står i en enhet längre, en del lockas kanske av trosrörelsens karismatiska uttryck när det gäller församlingsliv, lovsång och verksamhet och andra i samma församling är mer lockade av en mera liturgisk församlingssyn och praxis, och mellan dessa finns det många olika varianter av vad medlemmarna förväntar sig och vill ha. Det är lätt att förstå att det inte går att få alla nöjda i en sån församling om man ska se till deras olika förväntningar.

    Men då är det så underbart att en församling som blir uppfylld av den Helige Ande, där alla blir fyllda av kvalitéer av Anden så kommer det skapas en Andens enhet, men det betyder inte att alla tycker lika om allting vi kan tycka olika. Vi är enade i Kristi Ande även om vi diskuterar olika saker, detta är ett tecken på den urkristna församlingen, en enhet som inte skadas av att vi har olika syn på saker och ting för det är en andens enhet. Det finns många församlingar i dag som inte alls är eniga trots att man håller ihop i organisationen, det bryter och bänder åt många håll och det handlar väl bara om en tidsfråga innan det bryter ihop helt. Sverige behöver uppleva en Andens enhet bortom det kyrkliga och bortom det religiösa och då kommer vi in på det andliga och på det heliga.

    Lovsång

    Ett tecken som är starkt

    Apg. 2:47a ”De prisade Gud och var omtyckta av allt folket”

    …det handlar om lovsång. Församlingen här upplevde en underbar lovsång och det var en lovsång till himmelens Gud som förde dem in i en mycket stark tjänst inför tronen och inför andevärlden och därmed också inför den synliga världen.

    Apg. 2:46 ”Varje dag var de endräktigt tillsammans i templet, och i hemmen bröt de bröd och höll måltid med varandra i jublande, innerlig glädje.”

    …gemenskap i jublande glädje, Andens Enhet, de prisade Gud.

    Sef. 3:19 Se, jag skall på den tiden ta itu med alla som plågat dig. Jag skall frälsa de haltande och samla de fördrivna. Jag skall låta dem bli till lovsång och berömmelse på hela jorden, där de var så hånade.

    Judarna återvänder till Sion, det heliga landet …detta ska bli ett ämne till lovsång bland alla jordens folk.

    Jes. 60, 61, 62…när judar kommer hem till sitt land, då ska lovsång höras i alla länder.
    Det har också börjat en lovsångsrörelse internationellt som är helt otrolig, det kom redan på 70 och 80-talet smorda Herrens tjänare och tjänarinnor i Amerika, Sydamerika, Asien runt om i vår värld i många länder där många gamla församlingar som nästan var utdöda så kom den karismatiska förnyelsen och så kom lovsången som en Guds gåva och många gamla sakrala kyrkor är i dag förnyade församlingar där man lovsjunger Jesus bortom den traditionella sången.
    Nu kom den Helige Andes kraft och smörjelse över lovsången.

    I Sydamerika kan man samla 150000 människor på en fotbollsarena och de står och lovsjunger Gud under tårar och hänförelse i timmar medan vi i Sverige mest diskuterar saken för eller emot lovsång. Det finns lovsång i Sverige som inte alls är lovsång, det är bara skrammel, yta och skal därför att man aldrig har lärt sig att i lovsång uppenbaras Helig Ande som en härlighet och en närvaro som för människorna inför tronen.
    Lovsång kan ALDRIG vara en musikstil utan det är en böneform som Gud tycker om i ändens tid.
    Det är som att Gud vill att församlingen ska ackompanjera Guds gärningar till Israel med judafolket i samband med Sions återupprättelse. Så ska den levande, andefyllda församlingen ackompanjera detta genom en sunt andlig hänförd lovsång som når ända fram till Guds eget hjärta. Vi har stora brister i Sverige när vi inte har förstått detta att samarbeta med Guds helighet i en ren och sann lovsång som ett tecken på en andefylld församling.

    Skördeinriktad församling

    Avslutningsvis: Nya människor blev frälsta och förenades med församlingen

    Apg.2:47b Och Herren ökade var dag skaran med dem som blev frälsta.

    Ett mycket stort kännetecken på en levande, andefylld församling är att man vinner människor för Gud och att det finns en nöd för själars frälsning, det finns en prioritering i en sån församling, vi måste få vinna människorna för Gud innan det är för sent. Det finns många ledare som vill se människor bli frälsta, men man har inte förstått att göra detta till en omvändelseprocess in i Guds eget hjärta och ge sitt liv för denna sanning och till varje pris vara med och bärga en stor skörd.

    Den första församlingen var skördeinriktad, de lever för skörden, de finns där för skörden. Genom bön och offer och tjänst och andra gåvor i församlingen så går allt ut på att bärga den stora skörden innan Jesus kommer tillbaka. De bibliska tecknen på en levande församling behöver inte vara en utopi i dag, det kan bli en levande verklighet i svenska städer och bygder, det är en bön till Gud att detta ska bli verklighet i dag.

    Källa: http://vartdagligabrod.blogspot.com/2011/10/kannetecken-pa-en-biblisk-forsamling.html