fredag 17 augusti 2012

Carolas blogg

En del av er som läser detta kanske känner till att Carola har adopterat en lite flicka från Sydafrika och skriver om detta och det nya livet som 2-barnsmamma i en blogg med adressen:
http://blogg.mama.nu/carola/

För mig är Carola en enastående artist med en fantastisk röst, men också en varm person och en syster i Kristus. Det hon skriver i bloggen ger henne en chans att uttrycka en annan sida av sig själv än den vi vanligtvis läser i tidningarna. Hon har många kloka saker att säga samtidigt som hon så att säga skriver en offentlig dagbok. Varje söndag bjuder hon dessutom in olika kristna personer att skriva något hon kallar för "Sunday talk". En slags söndagskola för vuxna skulle man kunna säga.

I söndags skrev Ingmarie och Mikael Alvén mycket gripande om sitt arbete med att rädda små flickor i Nepal från prostitution. Ett arbete de kallar "Love Nepal" Läs gärna vad de skriver på Carolas blogg här

Mer om Alvéns arbete kan du läsa här:
http://www.missiongoodnews.org/barnhemmen

Jak. 2:14-26

Gärningarna visar att det finns tro

14 Mina bröder, vad hjälper det om någon påstår sig ha tro men saknar gärningar? Kan väl en sådan tro frälsa någon? 15 Om en broder eller syster inte har kläder och saknar mat för dagen 16 och någon av er säger till dem: "Gå i frid, klä er varmt och ät er mätta", men inte ger dem vad kroppen behöver, vad hjälper det? 17 Så är också tron i sig själv död, när den är utan gärningar.

18 Nu säger kanske någon: "Du har tro." - Ja, men jag har också gärningar. Visa mig din tro utan gärningar, så skall jag visa dig min tro genom mina gärningar. 19 Du tror att Gud är en. Det gör du rätt i. Också de onda andarna tror det, och bävar. 20 Men vill du inte inse, du tanklösa människa, att tron utan gärningar är död? 21 Blev inte vår fader Abraham erkänd som rättfärdig genom gärningar, när han bar fram sin son Isak på altaret? 22 Du ser att hans tro samverkade med hans gärningar och att det var genom gärningarna som tron blev fullbordad. 23 Så uppfylldes Skriften som säger: Abraham trodde Gud, och det räknades honom till rättfärdighet,* och han kallades Guds vän. 24 Ni ser alltså att en människa erkänns som rättfärdig genom gärningar och inte bara genom tro. 25 Blev inte skökan Rahab på samma sätt erkänd som rättfärdig genom gärningar, när hon tog emot sändebuden och förde ut dem en annan väg? 26 Liksom kroppen utan ande är död, så är tron utan gärningar död.
 


Inga kommentarer: