tisdag 5 maj 2015

GPC- böneämnen avslutande bönevecka 15

100 dagars bön 27 januari – 
8 maj 2015
15 veckors bön för Israel, Sverige och Kristi Kropp i Sverige

Be om ett välsignat förhållande mellan Israel och Sverige – med församlingen som en central del 

Herren vill göra detta innan han återvänder: Han vill hjälpa så många nationer som möjligt att inför hans ankomst och när Domens dal närmar sig (Joel 3:14-16) till slut räknas som en fårnation i domen och inte som en getnation (Matteus 25:31ff). Om vi har en biblisk förståelse av församlingens kallelse och makten i bön och förbön, förstår vi att den bedjande församlingen har ett avgörande ansvar för nationernas slutliga öde som hänger ihop med deras förhållande till det judiska folket och Israel. Grunden för vår bön är 1 Moseboken 12:3:
”Jag skall välsigna dem som välsignar dig och förbanna den som förbannar dig. I dig skall alla släkter på jorden bli välsignade.”

Således: Be för Israel i en ande av ödmjukhet, tacksamhet och kärlek. Be att vår nation får bli och vara en välsignelse för Israel och det judiska folket. Och be för församlingen att den kan vara en central del i vår nations förhållande till Israel, andligt och praktiskt.

Vi ber att Kristi Kropp i Sverige må vara en välsignelse för Israel såväl som för nationerna

Vi ber 

• att Kristi Kropp i Sverige välsignar Israel enligt Guds löfte till Abraham (1 Moseboken 12:3; 1 Petrusbrevet 3:9; 4 Moseboken 6:22-27)
• att Kristi Kropp i Sverige i handling visar kärlek till Israel och det judiska folket (tröstar överlevande från Förintelsen, stöder aliyah, besöker Israel, köper israeliska varor, står tillsammans med det judiska folket i Israel, i vårt land och i världen, etc) (Apostlagärningarna 11:29; Romarbrevet 15:25-27)
• att Kristi Kropp må vara ”sanningens pelare och grundval” i vårt land Sverige (1 Timoteusbrevet 3:15)
• att Kristi Kropp i Sverige må vara en modell och ett föredöme för förhållandet mellan vårt land och Israel (Filipperbrevet 3:17)

http://100-days.eu/sv/stoed/boenepunkter/224-vecka-15-3-10-maj-2015

KLICKA PÅ DEN SVENSKA FLAGGAN i inlägget "Nations" på denna sida:
http://100-days.eu/index.php/sv/
så kommer det upp mer info och länkar till info-material
 
Global Prayer Calls svenska FB-sida:

Inga kommentarer: