onsdag 15 mars 2017

Kroppens ”roder”6 mars 2017

Kroppens ”roder”

Jakob 3:4-5
Se också på fartygen, som är så stora och drivs av hårda vindar. Ändå styrs de med ett litet roder dit rorsmannen vill. På samma sätt är tungan en liten lem… (SFB)

Förstår du jämförelsen? Det som rodret betyder för fartyget, det betyder tungan för kroppen och vårt liv som människor. Man behöver inte vara expert på sjöfart för att veta att personen som har ansvar för rodret är den som bestämmer fartygets riktning. Om rätt människa har ansvar för rodret kommer fartyget att få en säker resa och komma tryggt i hamn. Men om fel människa får kontrollen över rodret och inte har den kunskap som krävs, kommer fartyget sannolikt att förlisa.

Och det är så det är i ditt och mitt liv. Om den rätta kraften kontrollerar våra tungor kommer vi att få en lyckosam resa genom livet och komma fram välbehållna till vårt mål. Men om fel kraft får kontrollera våra tungor kommer vi troligen att förlisa. Så kom ihåg: det sätt som du använder din tunga på, avgör hur ditt liv kommer att gestalta sig. Ha som regel att vara positiv: att uttrycka tro och förtröstan, inte tvivel och fruktan; att vara ärlig och att inte överdriva; att tala sanning och att tala till andra som du själv vill att andra ska tala till dig. Därför att ord är också frön. Om du sår bittra och kritiska ord så kommer du att själv få skörda dem flerfaldigt i ditt eget liv. 

Så kom ihåg, var noga med hur du använder rodret som styr ditt fartyg, rodret, det är din tunga. Be Gud om hjälp att använda din tunga på rätt sätt.

—Derek Prince

Publicerad med tillstånd från Derek Prince Ministries, Norge 

För flera betraktelser på engelska klicka HÄR

Inga kommentarer: