onsdag 9 januari 2008

Vem bär på en kallelse att flytta?

Det hör väl inte till vanligheterna att denna typ av upprop läggs ut på denna blogg, men kanske är detta ett profetiskt tilltal till någon som läser:

"U T M A N I N G
Använder den här gången bloggen för att nå ut till så många som möjligt. Annonspelare med andra ord. Andra bloggägare får gärna (läs uppmanas) att sprida denna utmaning.

VEM BÄR PÅ EN KALLELSE ATT FLYTTA?
Och vem går med en kallelse att flytta till Iggesund?

I Iggesund fanns fram till i december månad inget som helst regelbunden kristen gudstjänstverksamhet. Svenska kyrkan har haft oregelbundna gudstjänster. Barnverksamheten är dock livaktig, här finns familjecentral där kyrkan är med. Det finns två kyrkor i Iggesund, den ena fungerar också som begravningskyrka. Regelrätta gudstjänster har hittills haft få besökare. Sång- och musikgudstjänster och liknande samlar relativt mycket folk. Just i dagarna har ett nytt försök med söndagseftermiddagsgudstjänster i Iggesund startats. Baptistförsamlingen har nyligen sålt sitt kapell och flyttat all sin verksamhet till scoutgården några kilometer från centrum. EFS-föreningen är sedan länge ihopslagen med föreningen i Njutånger, det är där verksamhet och lokal finns. Inga andra samfund finns i Iggesund. Flera är medlemmar i församlingar inne i Hudiksvall.

IGGESUND är ett samhälle med ca 3400 invånare. Ligger vid kusten i geografiska mittsverige. Det är sedan urminnes tider en bruksort, med flera av bruksortens karaktäristika. Ortens flaggskepp är Iggesund Paperboard och Holmen Timber (sågverk), förut Iggesund Timber, som tillsammans sysselsätter strax drygt 1000 anställda. Det är inte så väldigt länge sedan antalet anställda var tre gånger så många och detta faktum sätter sina negativa spår i människors medvetande. Förr var det inga som helst problem att få jobb i Iggesund, nu är det annorlunda. Andra arbetsplatser än Paperboard finns dock. In till Hudiksvall är det en mil med bra bussförbindelser.

DET ÄR HIT jag bjuder er. Jag är helt övertygad om att några går med en kallelse att dra upp tältpinnarna för att slå sig ner någon annanstans. Att slå sig ner just i Iggesund. Vem vågar svara ja??

Inom EFS talas det nu mycket om nyetablering, läs mer på http://www.efs.nu/ flik Sverigearbetet/Nyetablering. Kanske kan det vara ett sätt att börja på nytt. Kanske leder Herren i helt andra banor.

Frågan är som sagt vem som vågar lyssna till kallelsen och svara ja.
När ni väl kommit till Iggesund ses vi i kyrkan!

Sigrid Lundqvist"

Sgrids e-mailadress kan fås genom att kontakta profetiskt@hotmail.com Detta för att undvika spam/skräppost till hennes adress.

Inga kommentarer: