onsdag 14 januari 2009

Det obekväma

Det obekväma
Simon Ådahl

Många frågar mej om hur läget ser ut inom svensk kristenhet idag. Jag är en av dem som reser allra mest just nu i dessa sammanhang. Naturligtvis har jag under denna tid fått en klar bild av situationen och tillståndet i landet. Mina möten omfattar allt ifrån Svenska kyrkan till samtliga samfund inom frikyrkan.

Det som slår mej mest är rädslan och tystnaden kring de ”obekväma” sidorna av evangeliet. Evangelium är nämligen knivskarpt men om denna skärpa predikas det knappt. Naturligtvis finns det undantag men generellt finns en slags ovilja mot att förkunna vissa delar av Jesu budskap.

Vad menar jag med det?

Jag hör massor av tal, predikningar och appeller i Sveriges olika kyrkorum. Innehållet i dessa är oftast ord och fraser som smeker åhörarna. Säkert välment och uppbyggande i sig men jag har ofta en känsla av att man predikar det man tror sig folk vill höra. Eller snarare orkar höra…

I kyrkbänkarna sitter andligt hungrande människor som vill höra mer än bara ”må- bra- med- Jesus” utläggningar. Man anar en trötthet i församlingarna - en längtan efter det som är ”på riktigt”. En mer verklig beskrivning av vandringen med Gud.

Läs fortsättningen på:
http://www.worshipsweden.org/user_files/doc/det_obekvma.pdf

Källa: Worship Sweden

1 kommentar:

Svensson sa...

Väl talat.

Att svenska kyrkan av idag bara satsar på "feel good"-kristendom torde vara anledningen till att jag aldrig går i kyrkan. Trots att jag är varmt troende.