måndag 1 juni 2009

Oförglömliga dagar av teori och praktik

Rapport från:

New Wine Konferens Stockholm 28-30 april 2009

Oförglömliga dagar av teori och praktik

Immanuelskyrkan i Stockholm blev i år konferenskyrkan för årets Nordiska New Winekonferens den 28-30 april. Förutom ett antal svenska New Winepastorer medverkade Mark Aldridge från London. Bill Johnson, Reading, Kalifornien, förra årets uppskattade förkunnare, återkom också.

Den underbara lovsången fyllde Immanuelskyrkan med stor glädje och hängivenhet. Runt 600 konferensdeltagare gav sin tillbedjan till Fadern dessa konferensdagar. Den enkla men oerhört utmanande undervisningen från Bill Johnson och efterföljande praktik av förkunnelsen satte djupa spår i konferensdeltagarna. De många omskakande vittnesbörden inte minst hämtade ur Bill Johnsons rika erfarenheter från olika platser i världen stärkte åhörarna att gå från teori till praktik.

Bill Johnson inledde sin undervisning första kvällen då konferensen var öppen också för tillfälliga besökare genom att berätta om förra årets avslutande förbön på Stortorget i Gamla stan. Det är ett torg fyllt av historia med de brutala morden i samband med Stockholms blodbad fram till många händelser i modern tid. Frågan är dock om det någonsin tidigare förekommit direkt praktisk tillämpning av förbön för sjuka efter förkunnelse. Nu gjorde man det. Bill Johnson erkände att han kände tveksamhet om det skulle fungera, som han är så van vid att det är en naturlig del av den praktiska tillämpningen av församlingens förkunnelse i Kalifornien, när man tar budskapet om Guds rike med tecken och under direkt ut på gator och torg i staden. Guds eld kom ner över människorna och bland annat blev en man helad från cancer där på Stortorget. Det torg, där människor förlorat sina liv under Stockholms blodbad en gång, kunde man nu bevittna fyllt av människor som sökte helande och en del låg utslagna på torget, berättade han inledningsvis.

Läs hela den spännande rapporten här: http://www.kairosnewwine.se/new-wine-konferens-stockholm-28-30-april-2009/

Inga kommentarer: