fredag 3 december 2010

Bed för situationen i Israel!

Igår startade en brand explosionsartat i de snustorra markerna vid Karmelberget utanför staden Haifa i Israel. November månad har varit den torraste och varmaste i landet på 60 år. Över 15 000 har evakuerats och många har omkommmit. Situationen är allvarlig och jag ber dig som läser att be för detta.

Läs mer:
http://www.dn.se/nyheter/varlden/15000-evakuerade-undan-storbrand-1.1220541

http://www.haaretz.com/news/national/mass-evacuations-as-huge-blaze-threatens-haifa-1.328517

http://www.jpost.com/NationalNews/Article.aspx?id=197814

13 kommentarer:

Anonym sa...

Oj det verkar som Gud kanske ändrat sig? Verkar bara brinna i judiska områden..?

Anonym sa...

Nej det är inte judiska områden och inte judar som har skadats, det är sionistera. Riktiga judar bor inte i området.
/Davud

Alexander sa...

Jag vädjar alla att ta en titt på: http://www.kkl.nu/Keren-Kajemet.aspx
Och donera en summa för planterandet av nya träd i Israel.


*Anonym
Jag märker att du inte har någon vidare insikt i hur Israel ser ut, då Haifa och områdena däromkring är där det finns allra flest araber i Israel... Ända uppemot 50% i vissa i vissa håll runt Haifa.Vad rolig du är "Davud"...
De är det riktiga judarna som har vågat ta steget att flytta dit. Användandet av ordet sionist som något negativt har sin rot bland kommunister och nazister då det endast betyder att man stödjer en stat även för judar. Att förneka sionism är antisemitism så länge man inte också nekar alla andra folk rätten till sina stater.

Anonym sa...

Gud vill straffa judarna for att de mordade palestiniern Jesus.

Juhani sa...

De tidigare kommentarerna visar hur intelligensbefriade en del människor är. Inte undra på att Allah låter "sitt folk" att bli dödstrampade varje år när de, i egenskap av pilgrimer, samlas i Mecka för att hylla honom. Eller Zunamin i Indonesien. Varför gör han så mot "sina egna". Kan detta vara också straff för något?

Anonym sa...

Muslimerna tranar pa sina egna for att fullanda medlen och bringa om Allahs vilja att rensa bort alla sionister fran arabiskt land.

Anonym sa...

@ Alexander
För att man ska bli en Jude så måste man födas till en. Alltså modern måste vara juddina. För att bli en sionist så krävs det inte mycket. Sionismen är en "politisk" rörelse ( i stort sätt ). De har en annan tolkning av judendommen i sig som inte härstammar från "Israel". Alltså en sekt i sig. Vi RIKTIGA judar fördömmer allt vad sionismen är. Vi är inte för en judisk stat ÄN.
//DAVUD

Alexander sa...

@"Davud" (Sist jag läste Torahn hette det דוד, David/Dawid, medans Davud är arabiskt, alltså kan jag anta att du är ett troll som spelar jude)

Även ditt första påstående är felaktigt: "För att man ska bli en Jude så måste man födas till en. Alltså modern måste vara juddina."
- Ens moder måste inte alls vara judinna, du kan konvertera.

Det är inte sionismen som en politisk rörelse man inte kan förneka, utan dess tankar om judars lika rätt till en stat som andra folks. Att inte godkänna just en judisk stat - Israel är antisemitiskt så länge man inte också förnekar alla andra folk rätten till sina stater.

Anonym sa...

Hej Alexander,
Gott forsok, keep up your spirit!
Man sager att i en varld av blinda ar den enogde kung, men jag tror att i en varld av blinda ar den enogde en jude.
Det finns ingen som lyssnar alltsa.

Anonym sa...

Bokstäverna är ju bara DVD, mupp!

Alexander sa...

@Anonym
"Bokstäverna är ju bara DVD, mupp!"

- Kom du fram till det genom googletranslate eller...? Nu antar jag att du är samma persom som tidigare kallade sig "Davud"? I hebreiskan används inga vokaler och David stavas därför som "DVD".

Kolla gärna upp fakta innan du skämmer ut dig igen.

barnabas sa...

Till er som kommenterat detta inlägg!
Syftet med denna blogg är i första hand att kunna publicera undervisning, profetiska tilltal och vittnesbörd som uppmuntran och som underlag för bön etc. Kommentarsfunktionen finns som ett sätt att ge respons på innehållet i inläggen. Jag skulle vilja vädja till dig som vill göra ytterligare kommentarer att hålla en respektfull ton. Jag är absolut inte emot öppen kommunikation och olika åsikter, men jag värdesätter att allt sägs i kärlek. Guds välsignelse till dig! Barnabas

haNavi heHadash sa...

Gud borde tala allvar med Israels regering som i tio år negligerat brandbekämpningen, vilket brandmännen högt har sagt nu.

Israel är trots allt det enda land i världen som har mer skog nu än för 50 år sedan, och vårdar den bättre än några av dess grannar. Det är allmänt känt att många skogsbränder i Israel har varit producerade av arabiska tändstickor, det talades i vissa artiklar om att denna branden tycktes ha startat på 3-4 ställen samtidigt, även om det viktigaste var en illegal drusisk soptipp där man eldade i de snustorra markerna.

Där görs mycket forskning för ekologi i Israel, Googla på Israel ecology. Israel har många team av jordbruksexperter som reser till Afrika och Asien och hjälper dem odla mer effektivt, skolan Mikve Israel http://en.wikipedia.org/wiki/Mikveh_Israel har tagit emot många jordbruksstudenter från arabländerna och Afrika sedan den sattes upp 1870.

Att hata sionister som världsmakterna i San Remo 1920 beslutade - fortfarande giltig internationell lag - att det palestinska mandatet skulle bli det judiska hemlandet kan judehatare inte göra mycket åt. Se http://israelisverige.info/?p=6
Smartasses som Ahmadinejad och Obama som tror att judarna är där pga Förintelsen har inte läst hur väl motiverade de var att resa till sitt gamla hemland igen med början 1880, se
http://israelisverige.info/Referensmaterial/Nordau_sionistkongressen.html