torsdag 28 april 2011

Vänd dig bort från förtvivlan

Jewels from Judy: Come Away From the Ledge of Despair!
Judy Bauman

A word from the Father’s heart to yours: Come Away From the Ledge of Despair
April 26, 2011

As great as your imaginations can be, no one can imagine what I will do when I return. Eye has not seen and ear has not heard all the good things I have in store for you.
Do not be dismayed by the things coming on the earth. Though they are great, let not your heart be troubled. I have already overcome and have given you what you need to overcome too.
If you speak My words and blessings, then these things will not overcome you, If you speak words of fear and glorify (give your strength to) what the demonic powers are doing and how they are conspiring against the people of the Land and the saints of the Church, then you will be overcome. The grief will cause your heart to sink like a lamb caught in quicksand. The more one struggles and fights and seeks out others speaking fearful words, the quicker the sand will fill your lungs and smother out the life I have died to give you.
I Am the Breath of Life! I give life and give it in abundance. My anointing breaks the yoke of bondage.
Come away from the ledge of fear and allow Me to love you and fill your heart with hope and delightful expectation! Come away with Me, My beloved. Come away from the ledge of despair and run into My awaiting arms. My arms are mighty to save. My arms will not drop you. My arms will hold you close and bring you deep within My heart.
Come beloved! See all the good things I have prepared for you.
Lovingly,
Your Abba

Scriptures to Ponder:
Isaiah 64:4; 1 Corinthians 2:9; John 14:1; Genesis 2:7; John 10:10; Matthew 11:28-30; Hebrews 4:14-16; Proverbs 18:21

tisdag 26 april 2011

Kontrollmänniskan i församlingen - ny bok

Jag håller just nu på och läser boken "Kontrollmänniskan i församlingen" av Peter och Madeleine Wallgren. Jag har inte läst den riktigt färdigt, men kan ändå säga att detta måste vara en av de viktigaste böcker som skrivits på senare tid. Tyvärr, kanske man borde tillägga, för hade det inte funnits så mycket kontroll i olika sammanhang så hade inte denna bok behövt skrivas. Men nu ser verkligheten inte ut så och då behöver vi hjälp att se och förstå varför det är som det är. Och med Guds hjälp kan vi steg för steg istället få uppleva den frihet som finns där Anden får verka fritt.

Boken finns att köpa på:

http://www.vingarden.org/catalog/product_info.php?products_id=794

Presentation från Vingårdens hemsida:

"Har du funderat på vad handlingsförlamning och passivitet i Guds församling beror på? Vi ska se hur fienden arbetar i församlingar och du får många levande och självupplevda exempel

Kontrollmänniskor finns i alla läger - på våra arbetsplatser, i myndigheter och i våra församlingar. De har ett slugt och manipulativt tänkande. Om en kategori av dessa säger Paulus:

De skall.. ha ett sken av gudsfruktan, men förneka dess kraft. Håll dig borta från dem! (2 Tim 3:)

Fienden kan förlama församlingar genom att använda människor som på grund av kyrkopolitiska överväganden eller fruktan för att förlora sina positioner väljer att stå emot Guds Ande. Följden blir att hela församlingen drabbas av betryck och andlig ofruktsamhet.

Om vi inte avslöjar, konfronterar och avvisar allt sådant inflytande kommer Guds församling inte att kunna hålla stånd mot fienden, och Guds syften kommer att fördröjas.

Detta är en oerhört viktig bok som angår oss alla, då den avslöjar fiendens taktik att förhindra väckelse, förnyelse och den Helige Andes frihet.

Herren är Anden, och där Herrens Ande är, där är frihet. (2 Kor 3:17)

Några områden som boken behandlar:

  • Kontrollmänniskans personlighetsdrag
  • Steg för steg hur en kontrollmänniska arbetar
  • Hans eller hennes grundproblem
  • Isebels ande
  • Pastorer i kontrollmänniskans våld
  • Kontroll som kväver och dödar smörjelsen
  • Den dolda kontrollmänniskan
  • Hur oren kontroll kan upplevas - sektens kännetecken hos en "vanlig" församling
  • Läran om andligt beskydd
  • Hur hamnar man i kontrollmänniskans garn?
  • Offrets bakgrund och personlighet
  • Hur man kommer ut ur kontroll
  • Rätt kontroll
  • Kan kontrollmänniskan bli botad - och i så fall hur?"

Här följer ett avsnitt av boken som är publicerat med tillstånd från Vingårdens förlag:

Hur oren kontroll kan upplevas

Utdrag ur boken ”Kontrollmänniskan i församlingen”

När en kontrollperson fritt får utöva sitt inflytande blir hela församlingen, arbetsplatsen eller gemenskapen besmittad. Alla kan känna av det, men många förtränger känslan och accepterar kontrollen, kanske därför att de tror att de inte har något val. På en arbetsplats väljer man kanske att böja sig under kontrollen för att man har svårt att få ett annat arbete. Men när det kommer till församlingstillhörighet finns inte detta skäl att nöja sig med situationen.

Du kanske är en trogen medlem som ställer upp på alla aktiviteter dina ledare talar sig varma för. Fastän det ibland känns träligt får du nytt mod när du lyssnar på deras trosfyllda predikningar om vilka resultat ni kommer att få om alla bara är uthålliga. Men ibland, kanske mitt i lovsången, känner du ett motstånd. Något känns fel, men du utgår från att det bara är djävulen som är vred, och så näpser du obehaget i Jesu namn. Det blir lugnt ett tag, och det känns skönt att lyssna på pastorn. Varje gång du hör honom känner du åter längtan efter att ge all din tid och kraft åt det frivilliga arbetet i församlingen.

Men något inom dig fortsätter att sända signaler om att allt inte står rätt till. När du är ensam känns det tydligare. Du säger till dig själv att du måste tala med din pastor om detta, men när du väl får tillfälle känner du dig dum och oandlig. Pastorn slår bort det hela med att det bara är fienden, och för en stund blir du lättad. Det var ju precis det du trodde…

Men känslan går inte över. Du söker upp pastorn ännu en gång och bestämmer dig för att vara mer tydlig. Men då händer det oväntade. Han börjar anklaga dig för att ha en upprorsande. ”Har du inte gjort upp med de där tankarna än? Hur kan du tillåta dem att finnas kvar? Förstår du inte att du är på väg att bli avfällig om du ger utrymme åt dem?”

Du lämnar honom i förtvivlan. ”Kom inte vid Herrens smorde”, hade pastorn citerat från Guds ord. ”Vad har jag gjort? Hur kunde jag bara komma på tanken att något var fel när pastorn och vi alla i församlingen arbetar hårdare för Guds rike än någon annan församling på orten?”

Du tar nya tag. Genom hårt arbete förtränger du olustkänslan. Allt känns åter bra när du är tillsammans med de andra som brinner för Guds verk. Ni är alla ett, och ni arbetar för samma mål. Det känns tryggt. Ni har så fin gemenskap – så länge ingen tar upp det där känsliga ämnet. Nu får du hjärtklappning bara vid tanken på att nämna dina hemliga misstankar för någon. Du märker hur du spänner dig när pastorn är i närheten. Du tycker att han kontrollerar dig extra noga och lyssnar extra noga på varje stavelse som kommer över dina läppar. Du börjar få värk i kroppen, och krafterna sinar. Men du vill inget visa. Det gäller ju människors frälsning, och då kan man inte ge efter för lite smärta.

Det märkliga är att pastorns ord och attityder liksom kryper in i din själ. Du hör och känner honom under skinnet både dag och natt. Dina egna åsikter och uppfattningar om saker och ting har bleknat bort, och vad värre är; din kärleksrelation till Herren har också tynat bort mer och mer. Du finner inte längre någon glädje i att tillbe honom i ensamheten, du har ingen hunger efter att på egen hand studera Bibeln. Allt känns dött. Men i gudstjänsterna hojtar du ”halleluja” och talar uppskattande om smörjelsen som är över ledarna och predikningarna, trots att du märker att somligt innehåller diffusa hot och manipulationer. Några har lämnat församlingen, och från predikstolen antyds att dessa blivit lurade och förförda av djävulen, att de inte var starka i anden utan svaga stackare. De höll inte måttet, de saknade tro och uthållighet. Vid kaffebordet hör du inte bara antydningar utan fördömanden över dessa som lämnat.

Du förkväver den inre rösten som varnade dig för faran. Du reagerar över arrogansen och bristen på kärlek till de trossyskon som inte orkade mer. Något inom dig signalerar hjärntvätt och kontroll. Men inte kan väl alla dina vänner och ledare ha fel? Det måste ju vara dig det är fel på, tänker du.

Grupptrycket är stort, så du fortsätter att köra på. Men en dag orkar du inte längre. Kollapsen är ett faktum. Det du fruktade för händer. Du orkar inte hålla uppe fasaden, och stupar i likhet med de trossvaga som tidigare fallit vid vägen. Varken din kropp eller din själ orkar mer.

Nu, och kanske först nu, blir det uppenbart vad du fastnat i. Du vågar bejaka din inre visshet om att du var inne på fel spår. Du vågar också tala ut dina tankar.

Nu kommer ledarna och deras underlydande hem till dig. De varnar dig, de hotar dig, de gör allt för att få dig på ”rätt” köl igen. De har mängder med argument, och det blir allt tydligare att de inte drivs av den helige Ande, saktmodets Ande, utan av maktlystnad, kontroll och vinningslystnad. De underställda är som marionetter som viljelöst och kärlekslöst framför ledarens eller ledarnas åsikter. Du märker att dessa ja-sägares ord skär hårdare i din själ än när ledaren själv tillrättavisar dig. De är berövade sin personlighet. De framför slaviskt och mekaniskt vad de fått i uppdrag att säga. Hur kan dessa som du trodde var dina vänner och älskade syskon i Herren bara vara så blinda, och hur kan de vilja såra dig så djupt?

Du kastas in i en förtvivlad kamp där du ändå inser att du måste förlåta alla dessa som nu vänt sig mot dig. Din allra bästa och närmaste vän som du delat allting med vänder sig också mot dig – och det gör mer ont än något annat. Smärtan är så djup att den saknar ord. Du ligger vaken nätterna igenom och plågas av alla handlingar och ord som kommit mot dig sedan du kollapsade.

Värst är förvirringen. Hur kunde detta hända? Vad hände egentligen? Och var är Gud nu? Var är hans tröst? Har han också lämnat dig?

Tecken som bör göra dig misstänksam

· Du känner det som att du måste gå på ägg för att inte väcka irritation, vrede eller kritik.

· Det känns som att det finns en osynlig vägg som hindrar dig att utvecklas

· Det finns en osynlig gräns som du fruktar för att överträda.

· Du känner dig begränsad i din gåva att tjäna Herren och checkar ständigt av hur långt du kan gå. Du tränar upp din själsliga förmåga att läsa av kontrollmänniskornas reaktioner och anpassar dig likt en hund i koppel.

· Du känner förvirring

· Ledaren är tidvis vänlig och kärleksfull, men plötsligt förvandlas han till en hotfull individ som raserar ditt förtroende för honom.

· Du strävar ständigt efter att vara ledaren till lags, fastän du egentligen vet att det är fel – du vill ju leva Gud till behag.

· Förlorad livsglädje

· Betryck

· Många drabbas av utmattningssyndrom

· Fördömelse och lagisk förkunnelse florerar (se Finalkampen)

· Din ande är bedrövad. Du kör ofta över ditt inre vittnesbörd

· Tråkiga gudstjänster eller ”upphottade” och flashiga möten som inte ger mättnad åt ditt inre.

· Visionen för ditt eget liv har ersatts av församlingens vision.

· Förlorad kallelsevisshet, 2 Pet 1:10

· Du känner det som att du går emot Gud själv om du går emot ledarens råd, fastän du någonstans anar (eller borde ana) att det inte är så. Du får dåligt samvete när du handlar emot ledarens förmodade vilja.

· Du känner ständigt efter och är medveten om vad ledaren skulle tycka, tänka och göra i en viss situation.

· Du kan inte längre vara äkta och vara dig själv, din personlighet blir förtryckt och du utsätts för försök att omformas till någon annan än den du är.

· Ledaren förmodas höra från Gud bättre än vad du gör.

· Pastorn och ledarskapet reagerar med stark irritation eller till och med vredesutbrott när man inte infogar sig i ledet. Man måste avsäga sig alla egna kritiska tankar och funderingar och erkänna ledarens förklaringar. Frågeställningar som på minsta vis kan uppfattas som kritik bemöts med vrede, projektion, hot och kränkningar. Ofta anklagas frågeställaren för att vara upprorisk eller ha Isebels ande. Ofta betonas att man måste ”underordna sig” ledarskapet, vilket i praktiken betyder underkastelse. (Detta är inte den korrekta bibliska innebörden.)

· Den som inte ”böjer sig” kan utan förvarning i ett offentligt möte bli utsatt för demonutdrivning, till exempel av Isebels ande eller upprorsandar.

· Vissa bibliska sanningar överbetonas och förkunnas återkommande, medan andra försummas. Man får ett förvridet budskap, som till slut inte är ett glädjebudskap längre, utan träldom.

· När du invänder eller har frågetecken inför något kan du få till svar: ”Det har jag inte frid över” eller ”Låt oss fortsätta söka Guds vilja angående det.” Efter en tid förstår du att dylika uttalanden betyder ”nej”, för du får inga andra svar.

· Det är lätt att komma med i församlingen och den har många positiva drag som saknas hos andra. Det är liv, rörelse, aktivitet, stora projekt och stora ord om Guds ingripanden och bönesvar, glädje, gemenskap osv. Men efterhand kommer det mer och mer regler som förlamar och förslavar. Man inser att glädjen man såg, till stor del var spelad.

· All ens fritid går åt till att ställa upp och vara med i alla projekt och aktiviteter som pågår.

· När du väl kommit med och fått vänner och hela ditt liv är centrerat kring församlingen är det plötsligt inte så lätt att ta sig ur. Då uppstår en djup tomhetskänsla.

· De som presterar mest uppmärksammas, och det känns skuldfyllt att vila.

Naturligtvis finns inte alla dessa tecken i varje kontrollerad gemenskap. Det bör räcka med att du kan notera några av dem för att påkalla din uppmärksamhet.

”Men i min församling ser jag tecken på Guds välsignelse…”

Någon säger: ”Min församling leds av en pastor som har många karaktärsdrag som stämmer in på kontrollmänniskan. Men trots det ser vi att Gud välsignar vår församling. Det är tillväxt, många blir frälsta och det sker en del mirakler. Är det inte tecken nog att allt är OK från Guds sida? Inte skulle han väl välsigna församlingen om pastorn vandrade i synd?”

Gud välsignar oss för att vi är i förbund med honom. Hans välsignelser delas alltid ut av nåd och inte av förtjänst. Ismael var av Abrahams säd och därför fick även han löftet om att bli ett stort folk. Saul och många andra gestalter i gamla förbundet fick uppleva Guds mäktiga ingripanden trots att de hade avfallit i sina hjärtan. Men det kommer en tid då Ismaels och Sauls tid är ute och de ersätts av den som är född av Guds egen ande – en Isak och en David. Då kommer också den fulla välsignelsen.

Copyright © Madeleine Wallgren och Vingårdens förlag, texten får inte kopieras utan tillstånd.

Källa: http://vingarden.org/art_kontroll.html

onsdag 20 april 2011

Rörelse på olika sätt

För det mesta så är det så att det jag lägger ut här på bloggen talar specifikt in i mitt eget liv och med dessa två tilltal är det just så.

THE TRUMPET by Bill Burns -- 4/18/11:
I heard, today, God asking us rhetorical questions. Where are you? Are you living in the feast of this hour? For He would say it is time, My children, for you to arise to your kingdom position. Move forth into the flow of My mighty river and the power of My glorious fire. Let it burn. Let it become a beacon of light in this world. Let the fire of a consuming God prepare you, for that which is coming, says the Lord Most High.

SMALL STRAWS IN A SOFT WIND by Marsha Burns -- 4/18/11:
Watch for the signs in your natural environment that confirm the fact that I am calling you into new spiritual territory. Your first inclination will be to stay where you are in the comfort and security of what you know. But, I tell you that the cloud has lifted and it is time for you to move ahead. Overcome the temptation to stubbornly sit down where you are instead of going with the flow of progression. Come with Me, says the Lord.
Exodus 40:36 Whenever the cloud was taken up from above the tabernacle, the children of Israel would go onward in all their journeys.

SMALL STRAWS IN A SOFT WIND by Marsha Burns -- 4/20/11:
Beloved, don't get stuck in old ways of thinking or ways of doing things. Making changes outwardly is a sign of a spiritual regeneration and renewal. You don't have to deliberately change anything; the changes will come to you. New possibilities will challenge lethargy and apathy. Be willing to move ahead with a new sense of life and spiritual energy, says the Lord.
2 Corinthians 4:16 Therefore we do not lose heart. Even though our outward man is perishing, yet the inward man is being renewed day by day.

Källa: Dagliga profetiska tilltal från Bill och Marsha Burns http://ft111.com/

lördag 16 april 2011

Kraften i gemensam smörjelse

För några år sedan så fick jag en slags förståelse för hur den gemensamma smörjelse som vilar över var och en av oss blir mer än den sammanlagda när vi kommer samman. Alltså att 1 +1 blir 3 på något vis. Jag kan inte argumentera teologiskt kring detta, men det är en övertygelse jag har att när vi kommer samman som ett hjärta och en själ och ber i ande och sanning så blir det mycket större kraft i våra böner. Hittade nedanstående text i min dator som sätter ord på detta.

THE POWER OF THE CORPORATE ANOINTING
Prophecy given through Barbara A. Williams, February 20, 1999

"The corporate anointing," says the Lord, "the corporate anointing and the corporate flow," says God, "the corporate flow must increase," says the Spirit of God. "The corporate anointing must increase and the corporate flow must increase. And that anointing to lead the body as many many members and to lead them into the spirit; to lead them into the spirit of prayer, to lead them into the spirit of intercession, to lead them into the spirit of deep work in Me," says the Spirit of the Lord, "is something that must return in greater measure," says the Spirit of the Living God.

"For there are many people," says the Lord, "who have a wrong spirit, that have a spirit of dividing the body, have a spirit of separating the body, have a spirit of not unifying and not appreciating the corporate anointing and the anointing that comes when all the body parts are fittly joined together," says the Spirit of God. "There is a unity in My body. There is a sense that My body is not broken; that it was broken once for you that it might be made whole as you walk upon this earth." "And so people that understand the preciousness of a whole body and a non-broken body and that can flow and function with all the parts functioning," says the Spirit of God. "People who understand the preciousness of that in My sight who understand how I feel when I see the brethren dwelling in unity together. OH how precious it is. It is like the anointing, the oil that flowed from head to toe down Aaron's body," says the Spirit of God. "OH HOW PRECIOUS WHEN THE BRETHREN DWELL IN UNITY! For that was My vision that David saw and he spoke those words from My heart," says the Spirit of God. "For the enemy has come with wickedness to divide and separate and conquer. But Oh, How beautiful it is when the brethren dwell in unity. For there is an anointing that flows from the very throne of God. There is an anointing that I pour out when I see people willing to submit to one another in love. When I see them willing to appreciate one another. When I see them willing to accept the preciousness of the brother that is sitting next to them, or the sister that is sitting next to them. To not know what that person brings and not know what that person carries, but just to appreciate them and know they are precious by the fact that they are My image," says the Spirit of God.

Läs hela texten här:

fredag 15 april 2011

Holy are you Lord



Holy Are You Lord
If there is one song on my CD ‘Espiritu’ that defines and encapsulates my spiritual journey more than any other between October ’08 – March ’11 it would be ‘Holy Are You Lord‘. It was the first song the Holy Spirit downloaded to me, and in complete truth, it really was a literal download. The chord voicings, simple words and melody were arranged in less than 5 mins. (the recording on the other had taken dozens of hours) The sum total of all lyrics clocks in at 12 words. I was again fortunate to have the beautiful anointing of Mouse & our dear friend Kristina Jones Aponte singing together in the song.


onsdag 13 april 2011

Back to basics

Lite mer på temat församling...

Att Herren vill att vi ska mötas och ha gemenskap och dela vårt tro med varandra och bygga upp varandra är nog alla överens om.

I Apostlagärningarna läser vi om att de "fyra B:na" var viktiga, Bibeln och brödragemenskapen, brödsbrytelse och bönen, Apg 2:42ff. Men hur kommer det sig att det som vi ser i församlingarna i Sverige idag är så långt i från detta?

Det är många som lämnar församlingarna. Det har säkert olika orsaker, men jag tror att det hade sett väldigt annorlunda ut om de här fyra olika områdena hade varit i full funktion.
För några år sedan fick jag en bild som jag tror är från Herren som har med detta att göra.

"Hösten 2007 i samband med en böneresa fick jag en bild där Herren visade mig att "de fyra b:na" i Apostlagärningarna 2 var som de fyra nukleotiderna i DNA helixen. Dvs. adenin (A),cytosin (C), guanin (G) och tymin (T), som dels genom olika plats sidledes i kedjan och dels genom att bilda baspar med den motstående nukleotiden i den andra kedjan, bildar DNA-molekylen i en oändlig mängd varianter som i sin tur ger upphov till olika typer av celler som fyller olika syften i kroppen. Och som är unika för varje individ. Se bilden.

I detta med att 'återupprätta de gamla stigarna och gräva upp de gamla brunnarna', 'back to basics' så att säga ligger alltså att komma tillbaka till de fyra b:na: bibelläsning, brödragemenskap, bön och brödsbrytelse. Det är det som är det väsentliga.

På samma sätt kan bibelläsning, brödragemenskap, bön och brödsbrytelse kombineras i en oändlig mängd kombinationer för att bilda just det uttryckssätt/ge den frukt som just den kombinationen är tänkt att tillföra just det sammanhanget av Kristi kropp. Dvs den unika kombinationen av DNA:t ger upphov till ett unikt uttyck av Kristi kropp precis som vårt DNA ger oss den kropp vi har."

Det har fått mig att fundera på vad vi egentligen håller på med i våra församlingar och vad "församlingen" egentligen är. Alla dessa verksamheter...

Och med tanke på att flera av de fyra b:na nog inte är så väl utvecklade i många församlingar så kanske vi skulle skala av allt det där runtikring och börja prioritera dessa fyra byggstenar i grunden istället.

Se också: http://barnabasbloggen.blogspot.com/2008/02/frsamlingens-dna.html

tisdag 12 april 2011

Församling i förändring

Det hör inte till vanligheterna att jag lägger in texten från en debattartikel här på bloggen. Men Lasse Väckléns artikel på Dagens debattsida i fredags förra veckan sätter ord på något som jag själv funderat mycket över. Varför ser församlingen ut som den gör i västvärlden och är det verkligen så det var tänkt? Han lyfter fram husförsamlingen som ett alternativ och skriver bla:

"Plötsligt blir det möjligt att praktisera det som står i Första Korinthierbrevet: "När ni kommer tillsammans har var och en något att komma med". Det är för det mesta omöjligt i våra traditionellt uppbyggda församlingar. För att inte säga omöjligt med tanke på den allt mer utbredda professionaliseringen av gudstjänstlivet. Förr fanns det mycket utrymme för spontana inslag. I dag är det nästan en sensation om något icke planerat inträffar."

onsdag 6 april 2011

Guds rike kan inte skaka

Från Martin Reens blogg:

"När jag satt på bussen kom jag i anden och en ängel stod framför mig i en syn, och han talade till mig. När han talade brann hans ögon av Herrens Andes eld, och han hade draget svärd i handen. Jag förstod att detta var en stridsängel, och han sade: Säg till Guds folk att de har fått ett rike som inte kan skaka. Världen skakar, ekonomin skakar, ja, även församlingen skakar, men det som är byggt på Guds rikes grundval kommer inte att rubbas oavsett hur allt annat skakar. Varje Jesu lärjunge måste i denna tid se till att ha sitt liv byggt i enlighet med Guds rikes ordningar, för då bygger man sitt liv på en grund som inte kan skaka. Därför kommer Guds folk att bestå och övervinna i dessa skakningarnas tider, inte bara överleva, men övervinna och bärga den sista tidens stora skörd. I en tid av ekonomiska skakningar kommer Guds folk att bevaras genom Herrens försörjning. I en tid av sjukdomar och farsoter kommer Guds folk att leva i gudomlig hälsa. I en tid av betryck kommer Guds folk att föras in i en allt större frihet. Guds rike kommer att segra, för allt som är från Gud kommer att övervinna världen.

När synen upphörde vilade en stark gudsnärvaro över mig, och jag kände hur den himmelska väldoften doftade i bussen. jag upplevde hur Herren kom över mig med trygghet och visshet om att vi som Guds folk kommer att bevaras och segra.
Herren Jesu nåd vare med dig!"

Befrielse

THE TRUMPET by Bill Burns -- 4/4/11:
In a vision I saw the Lord throwing rescue ropes to those who are bound, those who are stuck. And I heard Him say, so your are stuck--let Me help you. Take hold of that which I am giving you. Take hold of the life line and I will pull you out. I will bring you through. Take hold of that which I am offering. The name of this line is freedom, liberty and glory. Take hold. Hold fast because I am going to pull.

SMALL STRAWS IN A SOFT WIND by Marsha Burns -- 4/4/11:
I have seen the work of the antichrist and the spirits of divination and fear against you to try to distract you from My will and purposes, says the Lord. I have heard the threats that terrify you and promise to bring you down. I have been with you in the darkness of your isolation. I have continued to bring comfort in your times of despair and uncertainty. But, now hear My voice. It is time for you to rise up and move out of that place of darkness and fulfill your destiny. Do not be afraid, for I am with you and will go with you. Again, I say, step out of darkness and embrace the light, says the Lord. Refuse to be a victim of the attacks of the enemy. Let go of condemnation, blame and bitterness. Leave the past behind and welcome the new day.

Jeremiah 29:11-14 For I know the thoughts that I think toward you, says the LORD, thoughts of peace and not of evil, to give you a future and a hope. Then you will call upon Me and go and pray to Me, and I will listen to you. And you will seek Me and find Me, when you search for Me with all your heart. I will be found by you, says the LORD, and I will bring you back from your captivity; I will gather you from all the nations and from all the places where I have driven you, says the LORD, and I will bring you to the place from which I cause you to be carried away captive.

Källa: Dagligt profetiskt ord från http://ft111.com/