tisdag 21 februari 2017

Anförtro – sedan lita på!

20 februari 2017

Anförtro – sedan lita på!

Psalm 37:5
Anförtro din väg åt Herren och lita på honom. Han ska göra det. SFB

Vill du att Gud ska ta hand om din situation, ditt liv, ditt problem? Det finns tre enkla steg som framgår av versen jag citerat.

För det första, anförtro din väg åt Herren. Det är en enskild avgörande handling. Du anförtror helt enkelt din väg åt Herren; du släpper taget om den. Det är som att ta med sig pengar till banken och sätta in dem, och få en kvittens. Du vet att du har satt in pengarna.

Nästa steg, och lita på Herren. Att lita är ett fortlöpande förhållningssätt. Att anförtro är en enskild handling; att lita på är ett fortlöpande förhållningssätt. Du fortsätter bara att lita på Herren. Igår satte du in pengar på banken. Men du håller inte på att oroa dig över om de fortfarande finns där, eller om banken vet hur den ska handskas med pengarna, du litar helt enkelt på banken. Men i det här fallet litar du inte på en bank, du litar på Herren.

Och när du tar de första två stegen så är det Herrens sak att ta det tredje steget: Han ska göra det. Han kommer att åstadkomma det. Vilken sorts situation du än tänker på, vad än ditt problem är, eller ditt beslut, du anförtror det åt Herren – det är handlingen. Du fortsätter att lita på Honom – det är förhållningssättet. Och så får du den där underbara fridfulla förvissningen: Herren ska göra det. Han har kontrollen. Du kan lita på banken för dina pengar, och du kan lita på Herren när det gäller ditt problem. Ge det till Honom, anförtro det åt Honom, fortsätt att lita på Honom. 

—Derek Prince

Publicerad med tillstånd från Derek Prince Ministries, Norge

För flera betraktelser på engelska klicka HÄR

Inga kommentarer: