tisdag 1 juli 2008

Tomma kärl

Gud har talat till mig och vi MÅSTE vara redo! Gud visade mig en tom kruka och sa, "Se till att ni har tomma kärl, kärls som kan fyllas med olja, 2 Kungaboken 4:3-6, med min härlighet o auktoritet. När de fyllts på måste de tömmas igen så att de kan fyllas på, annars blir det som med mannat i öknen, det ruttnar".

Han visade mig att många har kärl, men de är fulla av annat så det inte finns plats för någon smörjelse o auktoritet från Gud! Detta är livsnödvändigt för den tid som kommer, då massor av trasiga sargade människor kommer att ropa om nåd o frälsning, Jeremia 14:4-9. Dessa Guds blivande barn får inte gå under eller stoppas in i fack i bokhyllor i församlingarna. Dessa måste få färsk mat att äta.

pastor Ewa, pingstkyrkan Skara

2 Kungaboken 4:3-6
"4 Gå sedan in och stäng igen dörren om dig och dina söner och häll olja i alla kärlen. När ett kärl är fullt, så flytta det." 5 Då gick hon ifrån honom. Sedan hon hade stängt igen dörren om sig och sina söner, bar de fram kärlen till henne och hon hällde i av oljan. 6 När kärlen var fulla, sade hon till en av sina söner: "Ge mig ett kärl till." Men han svarade henne: "Det finns inte något mer kärl." Då stannade oljeflödet av."

Jeremia 14:4-9
"4 Eftersom marken spricker upp, då det inte regnar i landet, står jordbrukarna med skam och täcker sina huvuden. 5 Också hinden på fältet överger sin nyfödda kalv, därför att det inte finns något grönt. 6 Vildåsnorna står på höjderna och flämtar efter luft som schakaler. Deras ögon är matta, ty det finns inget gräs. 7 Även om våra missgärningar vittnar mot oss, grip ändå in, för ditt namns skull, HERRE. Ja, gång på gång har vi avfallit och syndat mot dig. 8 Du Israels hopp, dess frälsare i nödens tid, varför är du som en främling i landet, lik en vägfarande som stannar för en natt? 9 Varför är du som en rådlös man, lik en hjälte som inte kan hjälpa? Du finns ju mitt ibland oss, HERRE, och vi är uppkallade efter ditt namn. Överge oss inte! "

Inga kommentarer: