måndag 30 juni 2008

Ängeln vid Betesda

Ängeln vid Betesda
Denna profetia är skriven av Simon Ådahl.

I maj 2007 skulle jag åka till Portugal. Dagen innan ringde en granne till mig och profeterade att jag skulle få en uppenbarelse där.
Efter fem dagar i Portugal så vaknade jag mitt i natten och hörde en röst som sa: ”Läs Johannes 5:4”. Jag var trött och ville inte stiga upp. Då började rösten tjata samma sak igen. Gång på gång, tills jag reste mig upp och slog upp en Bibel. Till min stora häpnad fanns inte Johannes 5:4. Jag tog en annan bibel och i den fanns versen.

Joh.5:4
“Ty en ängel från Herren steg då och då ner i bassängen och rörde upp vattnet, och den förste som steg i vattnet sedan det hade rörts upp blev frisk, vilken sjukdom han än hade.”

Jag frågade Gud vad den här texten betydde. Jag fick svaret: ”Vattnet är omrört för Sverige”. Jag såg framför mig turbulens, men också mirakeltider över landet.
Kristi kropp kan bli hel i Betesda!

Hela sommaren 2007 reste jag runt i Sverige och sa: ”Vattnet är omrört för landet”. Ingen bekräftade mig, men jag visste ändå att jag var rätt ute. Jag började bli så inspirerad av versen som var borttagen, men ändå fanns, att jag skrev en sång om den – ”Det Friska Vattnet”.
När jag och min bror Frank spelade in låten, så fick jag ett SMS ifrån en vilt främmande människa. Det stod: ”Gud talar till mig om Betesda hela tiden”. Jag visade SMS:et för Frank och jag gick ut och ringde upp kvinnan.

Hon sa: ”Ända sen i maj har Gud tjatat på mig; ’Ditt Betesda är öppet’. Vad kan det betyda?” Jag svarade: ”Det betyder att du ska bli hel”.
Kvinnan sa då: ”Det betyder nåt annat också”. ”
Ja, svarade jag, vattnet är omrört för Sverige”.
Hon instämde och fortsatte vidare: ”Jag håller på med musik, och när jag läste Johannes 5, så upptäckte jag att vers 4 var borttagen. Den versen finns och jag blev så inspirerad av den, så jag skrev ett stråkstycke om den versen.”
Då frågade jag kvinnan: ”Vet du vad jag och Frank håller på med just nu? Vi mixar sången som jag skrivit om samma borttagna vers!”.

Jag blev helt paff av denna oväntade bekräftelse.

Tre veckor senare var jag i Skara pingstkyrka och sa: ”Vattnet är omrört för Sverige”. Då svarade någon i församlingen: ”För tre dagar sedan var det en engelsk pastor här. Hans budskap i predikan var: ’The water has been stirred up for Sweden’”.

Den 27 november 2007 kom en ny bekräftelse. På profetsajten http://www.elijahlist.com/ var huvudnyheten: ”The water in the pool of Bethesda has been stirred up. I see two angels doing the job”.

Den 6 juni 2008 i Lakeland, Florida, läser Todd Bentley upp Johannes 5:4 i GodTV. Han säger då att en ängel hjälper till i Lakeland, men att det står 100 000 andra änglar beredda att röra om vattnet i Betesda-dammarna runt om i världen.
Vi står inför mirakeltider!

Mvh Simon Ådahl

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag vet inte så mycket om vattnet i Betesda, men i min bibeln, folkbibeln, står det som fotnot att vers 4 är "som väntade på att vattnet skulle komma i rörelse"MVH/Rebecka