måndag 9 maj 2011

Malmö bönerum

I början av det här året startades i Malmö ett bönerum. Människor samlas varje kväll till bön och lovsång till Herren! För mig låter detta helt fantastiskt och jag vill gärna lyfta fram detta till uppmuntran och som inspiration för liknande initiativ på många fler ställen i Sverige.

Så här beskrivs bönerummet på deras hemsida:

”Malmö bönerum är en del av den bönerörelse som just nu växer fram i Malmö stad. Det är ett gemensamt rum för alla troende i Malmö. Det finns en längtan att varje dag ropa för att Gud ska komma ännu starkare med sitt rike och förvandla Guds folk i staden. I Malmös bönerum är det bön varje kväll mellan 18.30 - 20.30, där tillber vi genom bön, lovsång och förbön. Varje kväll har vi också olika teman vi ber utifrån. Alla är välkomna att ta del i denna gemenskap som Gud vill att vi ska ha tillsammans genom bön för och med varandra och även för vår stad, kontakta oss här. Malmö bönerum är ett nystartat bönerum och har precis börjat blomma, men vi ser alla med stort hopp på vad som kommer ske framöver. En stor bönerörelse har börjat röra sig runt hela världen och Malmö får absolut inte missa vad Guds vilja är för vår stad med dess alla olika nationaliteter och kulturer. Vi är säkra på att Gud har stora planer för Malmö. Ser fram emot att se många nya ansikten.”

Källa: http://malmobonerum.weebly.com/boumlnerummet.html

Och detta är visionen:

24/7

Malmö bönerum har en längtan efter att lyfta upp bön för Malmö under alla veckans timmar. Att se Jesu kropp samlade och leva ut Lukas 18:7-8 är den vision vi strävar efter. Vi vet att genom uthållighet och tro kommer detta bli förverkligat.

Lokal

För närvarande finns Malmö bönerum i ett rum i en av Malmö huskyrkors lokaler - dock vill vi inom kort se, och vi vet att många delar samma längtan att Malmös bönerum ska finnas i en central lokal där det finns utrymme och möjlighet att ha en öppen böneplats där vi tillsammans kan söka Gud dag och natt.

Den stora bilden

Målen att ha en lokal där kan alla troende kan samlas till tillbedjan dag och natt är bara ett delmål, det ska vara en självklarhet att kunna ha möjlighet att umgås genom bön och tjänande varje dag. Den vision vi har är att alla Malmös kyrkor ska vara djupt grundade i Faderns kärlek, ingen förutom Gud kan förändra Malmö. Gud har satt oss i Malmö till att vara ljus i vår stad. Det är det som är den stora visionen ett förändrat Malmö!

Att se faderns vilja ske i Malmö så som i himlen.

Källa: http://malmobonerum.weebly.com/vision.html

Oj, vad spännande det här låter! ALL Guds välsignelse till er!

Inga kommentarer: