fredag 14 september 2012

Omvändelse


Jag vill gärna dela med mig av den här bilden som jag tror Herren gav mig genom en händelse i det naturliga föregående helg när vi var på väg till en konferens i södra Sverige. Guds välsignelse! /Barnabas

"Vi hade åkt i god tid och såg fram emot en god sen lunch i lugn och ro längs med vägen. Men vi fick fel på bilen, när vi kom ut på ett ställe där vi stannat hade det droppat en hel pöl med bensin under bilen. Det var bara att vända om och åka de 3,5 milen tillbaka till Ljungby där närmaste SAAB-verkstad fanns. I bilen på vägen dit satt vi och funderade på hur vi skulle få till logistiken med bara en bil, eftersom jag skulle till en ort efter helgen och min äkta hälft skulle till en annan ort i Sverige. Vi sa att vi kanske måste hyra en bil för att få till det, men då skojade jag lite och sa att "vilken klen tro du har, det är klart vi får bilen lagad medans vi väntar".  När vi kom till verkstan och beskrev problemet, konstaterade verkstadskillen blixtsnabbt att det var fel på bränslefiltret och att det måste bytas. Vi tittade på varandra i förundran, jag visste knappt att det fanns ett sånt och än mindre att de kunde rosta sönder och det då börjar droppa bensin... Och så la han till: "Sitt ner en stund så fixar vi det medans vi väntar" och då log vi mot varandra :-) Herren är god. Jag frågade senare vad det beror på att bränslefiltret slutar fungera och då svarade han att ja, det ska bytas vid 15 000 och 21 000 mila servicen för det rostar sönder.   

Något försenade och utan god mat i magen kom vi ganska så i tid till dit vi skulle i alla fall. Jag kände att Herren ville säga nåt genom det vi varit med om och när en av talarna började prata om att vi läcker så gick det upp för mig.  

Pga av bristande service gick filtret sönder, vi hade inte tagit hand om bilen ordentligt. Och så kan det vara med oss också. Vi tar inte hand om oss riktigt, stannar upp och får "service", vi utvärderar inte i vilket skick vi befinner oss i och åtgärdar därför inte det som är mindre bra eller inte fungerar alls. (Talaren pratade om de områden i våra liv där vi inte ser andens frukter) Pga av detta samlas smuts i våra mänskliga "bränslefilter" och de rostar sönder. "Bensinen" (= flödet från Herren) kommer inte fram till motorn dit det ska och vi läcker. Därmed tappar vi kraft och "motorn" går inte som den ska. 

Pga av vår underlåtenhet att ta hand om bilen på rätt sätt, fick vi VÄNDA OM så fort vi upptäckte läckaget. Och precis som vi fick möjlighet till, har vi då möjlighet att vända oss till den som har alla möjligheter att hjälpa. I bilens fall killen på bilverkstaden och i våra liv Jesus Kristus. Direkt visste han vad som var fel och det vet Jesus också. Hos Honom finns lösningen bara vi ber om det. Och precis som vi gjorde i fredags, så kan vi sedan fortsätta färden och komma fram dit vi ska. 

Owe Lindeskär har skrivit något om att vi är noga med att lämna in våra bilar till årlig besiktning, men att vi inte är lika noga med vår "andliga besiktning" Han pläderar för att vi behöver det och det har han alldeles rätt i. "   

Idag publicerade min vän Rob detta på sin blogg:

Tror Herren vill säga oss något.1 kommentar:

Catharina sa...

Absolut! Något vill Han säga och tack för att du förmedlar detta!

Catharina