söndag 2 september 2012

Radikalt lärjungaskap


Boktips från Gospel media:

Radikal - David Platt 


Fram till den 6 sep. extrapris 100 kr (ord. 179 kr) Beställ här

Följa Jesus oavsett vad det kostar

Kan det vara så att vi kristna i västvärlden har anpassat evangeliet för att det ska passa in i vår bekväma kultur. Att tron inte längre får kosta på?

I Radikal skriver David Platt om vad Jesus verkligen menade med att vara 
hans lärjunge och inbjuder oss att tro och följa Jesus helhjärtat.
Och han berättar den dramatiska historien om vad som händer när en 
”framgångs­rik” kyrka bestämmer sig för att ta Jesu budskap på allvar.

Slutligen inbjuder han oss att göra Det radikala experimentet – en ettårig resa mot ett överlåtet lärjungaskap. En resa som kommer att förvandla hur vi lever iden värld som är i desperat behov av de goda nyheterna som Jesus kom för att ge.

***
 Citat från boken: "Hur har du det? Skulle du säga att ditt liv just nu präglas av att du inte vill vara utan Guds Ande en enda sekund? Skulle du säga att den församling du tillhör präglas av samma desperation? Varför skulle vi nöja oss med en kristendom som begränsas av vad vi kan och ett församlingsliv som begränsas av våra resurser? Kraften hos den som uppväckte Jesus från de döda bor i oss, och därför har vi ingen anledning att försöka lyfta oss själva i håret."

"Det är lätt för kristna i västvärlden att glömma bort hur Jesus ville att hans efterföljare skulle leva och hur deras nya livsstil skulle se ut. Han sa att de skulle lämna bakom sig säkerhet, pengar, bekvämlighet och till och med familj för hans skull. De skulle överge allt för evangeliet och dagligen ta sitt kors på sig... 

Men hur många känner du som lever så? Lever du själv så? 
I Radikal utmanar David Platt oss att med ett öppet hjärta och sinne se på hur vi har manipulerat evangeliet för att det ska passa in i den livsstil och kultur  vi föredrar.  Han visar vad Jesus verkligen menade med att vara hans lärjunge och inbjuder oss att tro och följa Jesus helhjärtat. Och han berättar den dramatiska historien om vad som händer när en ”framgångs­rik” kyrka bestämmer sig för att ta Jesu budskap på allvar. 

Slutligen inbjuder han oss att göra Det radikala experimentet – en ettårig resa mot ett överlåtet lärjungaskap. En resa som kommer att förvandla hur vi lever i den värld som är i desperat behov av de goda nyheterna som Jesus kom för att ge."

Provläs första kapitlet här  Gör det!  1 kommentar:

Anonym sa...

Stort tack för tipset!