måndag 25 juni 2012

Isik Abla på Nyhem

Jag lyssnade på en predikan idag som jag fått tips om av en god vän. Det var en person som heter Isik Abla som talade och förmedlade ett starkt budskap till svensk kristenhet på Nyhem.
Så här sammanfattar bloggen www.heawenson.com budskapet (hoppas det var ok att citera):

"Hon talade om det andliga läget idag, hur smörjelsen allt mer har bytts ut mot annat. Hur naturlig karisma och en fin utbildning kan ge vem som helst en talarstol i det här landet, det krävs inte en brutenhet och ett korsfästande av jaget.
Hon fortsatte med att visa ett vedträd och förklara att för att vi ska kunna brinna på altaret för Gud så behövs det att vi är vedträd, aska brinner inte, inte heller våra gärningar eller vår lovsång och tillbedjan, endast ett vetekorn som har fått falla till marken och dö kan ge liv till andra. “Eld kommer inte till ett tomt altare”. Ett vedträd är dött, det har inget namn och söker inte sitt eget. När vi har blivit vedträd för Herren så kommer människor inte att komma ihåg oss när vi talar, de kommer att komma ihåg Jesus.
Hon kommenterade också den attityd som hon menar finns i vårt land där vi gör allt i våra kyrkor för att få de ofrälsta att inte känna sig obekväma i kyrkan. Hon såg det som ett dåligt skämt, ingen kan komma inför Herrens närvaro med sin synd och smuts och känna sig bekväm."

Källa: 

Citat från Dagen 20 juni 2012:

"- Sverige är ett väldigt kallt land. Både vädret och när det gäller relationen med Kristus. Gud började tala med mig om Sverige redan förra året, och jag tror att Gud har en otrolig plan för Sverige. Ni kommer att ha en nyckelroll i Europa under de närmsta åren i ett andligt hänseende.
- Gud talade också till mig om att många svenska kristna har en is-upplevelse nu, de har en torr period i deras liv. Men när eld kommer på is så försvinner isen. Även de kallaste hjärtana kommer att smälta för Jesus."


Lyssna på predikan här, ca 40 minuter in i sändningen:

http://nyhem.media.fnf.nu/4/nyhemsveckan_2012/27
 
 
 

2 kommentarer:

Tony Malmqvist sa...

Jag har både talat om det här och även skrivit om det på min blogg, utan att få en nån större respons.
Men jag tackar Gud för att det finns en kvinna från Turkiet som man lyssnar till

barnabas sa...

Hej!
Du får väl se det som respons att jag lägger ut detta inlägg :-)
Ser dessutom på min räknare att fler än vanligt läst detta inlägg.

Men egentligen så är inte hur många som läser eller inte, tar till sig eller inte, min sak. Min del är att lägga ut det som jag känner att jag ska och sedan får jag vila i att den som har öron att höra med hör vad Herren vill säga.

Ha en välsignad dag! Barnabas