fredag 15 juni 2012

Stoppa antisemitismen

Pressmeddelande från ECI, European Coalition for Israel, utan deras logga och bilder som tyvärr inte gick att publicera med bloggverktyget. Men jag tyckte ändå texten var viktig och dessutom ett viktigt böneämne, så därför publiceras texten separat. För originaltext se här
Guds välsignelse!/ Barnabas

PRESSMEDDELANDE

ECI prioriterar verksamhet i huvudstäder med nyckelposition -
Ökningen av antisemitism i Sverige måste stoppas i tid

Stockholm, 14 juni 2012 – Medan det offentliga Sverige är upptaget med att fira hundraårsdagen för den svenska diplomaten Raoul Wallenbergs födelse, har Malmö i södra Sverige blivit ett farofyllt område för Sveriges judar. I Budapest, Ungern, där Wallenberg räddade judar från nazisterna, har dessutom nyfascister återigen blivit en kraft att räkna med i den nationella politiken.

Under ett speciellt lunchtillfälle på tisdag, i Sveriges riksdag i Stockholm, åtog sig svenska riksdagsledamöter och kristna ledare att öka sina insatser för att bekämpa den ökade antisemitismen som ett sätt att hedra minnet av Raoul Wallenberg. Den svenska diplomaten Wallenberg dog i ett ryskt fängelse efter att han år 1944 räddat tiotusentals judar i Budapest.

Under mötet bekräftade flera riksdagsledamöter att antisemitismen i Malmö har gått över styr. Judarna där är rädda för att bära kippa och den lokala synagogan behöver säkerhetsåtgärder på högsta nivå. Ingen annan religiös grupp i Sverige behöver skydd för att ta sig till sin gudstjänstlokal.

”Det här var knappast det Sverige som Raoul Wallenberg drömde om”, sade ECJ:s verksamhetsledare Tomas Sandell, som tillsammans med riksdagsledamot Mikael Oscarsson och nationella koordinatorn Lennart Fjell stod värd för lunchtillfället.

Sandell tillkännagav under mötet att Stockholm är en av många europeiska huvudstäder i nyckelposition, som ECI kommer att fokusera på för att stärka kampen mot antisemitism och för att stödja den moderna staten Israels rätt att existera i en allt fientligare miljö. I Sverige är de lokala judarna idag under attack av radikala muslimer och nynazister. Samtidigt demoniseras den moderna staten Israel av dessa grupper, ofta med medhåll av ett betydande antal anti-israeliska kristna och vänsteraktivister. De som deltog i lunchtillfället antydde att en av de mest aktiva anti-israeliska grupperna i Sveriges riksdag är kristna, vilkas högsta prioritet är att avlegitimisera den judiska staten. Det här åstadkommer de genom att ge riksdagsledamöter och allmänheten en väldigt ensidig bild av verkligheten i Israel och de palestinska territorierna.

”Om en del av de aktivaste anti-israeliska grupperna verkligen består av dåligt informerade kristna, måste motgiftet komma från de kristna ledare och aktivister som inte accepterar att kyrkan missbrukas för att misskreditera den judiska staten och indirekt för att understöda antisemitism”, sade Sandell

”Man kunde tro att massmorden i Syrien eller den ökade förföljelsen av kristna i mellanöstern skulle bekymra Sveriges kristna organisationer idag, men många av dem verkar fortfarande fokusera bara på ett land, den enda demokratiska staten i mellanöstern, nämligen Israel. Om inte det här utgör antisemitism, gör inget det”, sade Sandell.

”I de här omständigheterna finns det inget bättre sätt att hedra minnet av Raoul Wallenberg än att tillsammans stå upp för säkerhet för det judiska folket i Sverige och Ungern, och för att försvara den moderna staten Israel”, avslutade Sandell.


European Coalition for Israel
P.O. Box 189
FI-00181 Helsinki, Finland
Tel.: + 358 9 6948056
info@ec4i.org
www.ec4i.org


3 kommentarer:

Tony Malmqvist sa...

För att bli uppdaterad om den här typen av nyheterna ska man uppenbarligen inte räkna med Svt:s nyheter eller ens Tv 4.
Finns det kanske en tänkbar strategi bakom till varför?

barnabas sa...

Hej Tony!
Att upptäcka vad som INTE sägs och rapporteras i medierna är svårt, men inte omöjligt idag med tillgång till Internet. Och ju mer man håller sig informerad utanför de vanliga kanalerna, desto mer upptäcker man vad som faktiskt förbigås med tystnad. Samma sak gäller ju vad som händer i kristenheten i den övriga världen. Det är faktiskt oerhört märkligt hur det kan gå även oss kristna förbi, vad Gud gör i resten av världen. Så här skrev en god vän på sin blogg:

"It is a great concern, as this nation lives so isolated from what God is doing all over the world. The impact of new insights and strong revelational teachings has not reached or been received, as the pride is too strong. With the Jante-laget phenomena, it has not been easy to change the mindset as the truth from Romans 12:2 And do not be conformed to this world, but be transformed by the renewing of your mind, that you may prove what is that good and acceptable and perfect will of God, has not really been accepted!

The generational curse is about keeping out the new things as pride rules!" läs mer här:
http://thelegacyofadreamer.com/2012/06/15/i-see/
Gud välsigne dig!
Barnabas

Tony Malmqvist sa...

Personligen är jag helt övertygad om att om inte bloggen Aletheia hade lyft fram i ljuset vad Ulf Ekman sa i Bjärka-Säby för lite sen, så hade det passerats med tystnad i övrig kristenhet. Världen Idag hade garanterat inte skrivit nåt om det, Dagen? Ja, kanske