tisdag 7 juni 2011

Jesusmanifestationen i Kalmar

Ett vittnesbörd från Jesusmanifestationen i Kalmar igår:

"Igår var jag med på den första Jesus-manifestationen i Kalmar. Eftersom det var en stekhet sommardag gick jag in på Konsum för att köpa lite vatten innan det hela började. På vägen in i affären gick jag förbi ett sådant där ställ med studentattiraljer och där stod bla några stora Svenska flaggor. Jag kände direkt en maning att köpa en och ha med mig under manifestationen, och det passade ju bra för det var ju dessutom Sveriges naionaldag. Men jag stod ändå en stund och tvekade eftersom jag insåg att det skulle bli lite bökigt att ha den med...och dessutom var det ju så varmt... ibland är man lite trög. Men till sist insåg jag att det inte gick att göra annat än att köpa den och ta den med. Jag gick ned till Tullhamnen där evangelisationsbåten "Shalom" låg och där sjöng en kör väldigt medryckande. Jag fällde ut min flagga och snart kom en funktionär fram och kommenterade att "så bra att du är förberedd och har med dig flagga..." Nja, så förberedd vet jag inte om jag var precis, men med mig hade jag den i alla fall, tänkte jag.

Så gick vi i samlad trupp till Larmtorget där det skulle bli sång av Bengt Johansson med band och en del appeller. Medans vi gick där i tåget så slog det mig att jag nog var den enda som hade Svenska flaggan med mig och straxt kände jag hur någon tog tag i flaggan och tittade till åt sidan. Det var två killar av utländsk härkomst som ville låna flaggan och bli fotograferade med den! Nu började jag ana att det var nåt Herren ville med flaggan jag köpt...

Uppe på torget var det underbart att se alla människor komma samman och ära Jesus i bön, lovsång och tillbedjan. Jesus stod verkligen i centrum! Och medans vi stod där så kom det fram ytterligare en man som kommenterade att "så trevligt att se Svenska flaggan, det borde varit fler här idag" För mig så symboliserar det gula korset verkligen Jesu kors, så jag började fundera på om det var det i flaggan som drog till sig uppmärksamheten...

När vi så började gå i procession mot Stortorget där det skulle firas gudstjänst utanför Domkyrkan, så säger en god vän till mig: "Ser du korset däruppe?" Jag tittade på flaggspelet med de nordiska flaggorna över gatan och undrade om det var dem hon menade. "Nej, korset på himlen" Och då såg jag korset av vit rök som du ser svagt på bilden här intill (klicka på bilden så blir den större, korset är lite uppe till höger). Guds Andes närvaro blev så stark att jag började gråta! Tyvärr blev inte bilden så bra och det syntes mycket bättre i verkligheten, men hoppas ändå du kan se. Det var helt förunderligt!! För mig blev det en så stark bekräftelse på Herrens sanktion och himmelens glädje över det som skett i förberedelserna inför JM, manifestaionen igår och det som kommer att ske i vår region som en frukt av detta.

Framme på Stortorget hade massor av folk samlats för gudstjänst och medan vi stod där kände jag återigen hur någon bakom mig tog tag i flaggan och fotograferade den...men nu började jag nästan bli lite van :-) Straxt kom en kvinna fram och sa ursäktande att det var hennes kanadensiska vänner som ville ha ett foto av flaggan. Eftersom Kanada är ett land jag ber för så började det nu bli lite väl mycket tillfälligheter, så jag gick fram till hennes vänner och hälsade och sa att jag ber för deras land. Och vet ni vad den kanadensiska kvinnan svarade: "Jag ber för ert land också!"
Så genom min flagga förde Herren igår ihop två förebedjare i Kalmar som på var sitt håll bett för varandras länder. Jag vet inte vem av oss som var lyckligast att hitta den andra! Guds vägar för att knyta ihop sitt nätverk av förebedjare världen över är förunderliga.

Och som ett tecken på vår nyfunna vänskap och som en profetisk handling gav jag henne min Svenska flagga och jag tror att hon uppskattade den väldigt mycket. Herren vill verkligen knyta lena vänskapsband mellan oss människor, men också mellan nationer. Och jag var efteråt väldigt tacksam över att jag hade gensvarat på impulsen att köpa den där flaggan. Så viktigt det är att vi är lydiga när Herren manar oss. Guds välsignelse över Kalmar och regionen runt omkring!"

3 kommentarer:

Anna sa...

Vilken underbar berättelse! Den påminner mig om när jag själv såg ett kors på himlen för ca 3 år sedan! Jag blev väldigt starkt berörd av den händelsen!
Var välsignad!
/Anna

barnabas sa...

Hej Anna! Tack för respons!
Korsets kraft kan ta sig olika uttryck, men för den som vill ta emot Guds kraft händer det alltid något i mötet.

1 Kor 1:18 Ty detta budskap om korset är en dårskap för dem som blir förtappade, men för oss som blir frälsta är det en Guds kraft.

barnabas sa...

Guds välsignelse till dig också Anna!