torsdag 1 mars 2012

Andeutgjutelsens tid


Häromveckan fick jag en liten bok skriven av Karl-Erik Appelfeldt som heter "Andeutgjutelsens tid". Den handlar just om den Helige Ande och den kraft vi kan få genom den Helige Ande. Bengt Sjöberg skriver så här på sin blogg om den:

"I förrgår fick jag en liten bok av Karl-Erik Appelfeldt. Karl-Erik har fått uppleva en radikal förvandling i sitt liv. I unga år kom han in i alkohol och drogmissbruk vilket ledde honom in på brottets bana för att få ihop pengar till sitt missbruk. Men Jesus kom in i hans liv och nu ger han ut av all sin energi, kärlek och empati för alla slags människor. Karl-Erik reser i många länder och berättar om Jesus. Min bror Kjell har berättat för mig hur Karl-Erik gick omkring på en smutsig soptipp nere i Sydamerika och kramade om barn som letade bland soporna samtidigt som han vittnade för barnen om Guds stora kärlek. Karl-Erik inte bara pratar, han gör något konkret också.
Som missionär i Ecuador blev han en gång tillfångatagen och bunden av en indianstam. De gillade inte hans kristna aktivitet. De tänkte slänga honom i floden, bunden till händer och fötter. Plötsligt kom en våldsam fruktan över honom, men han ropade ut: "Släpp ditt grepp Satan, du ande av fruktan". Han blev lugn och bad indianhövdingen om att få säga farväl till stammen. När han började tala blev han mer och mer frimodig, glad och fylld av kärlek och det hela slutade med att man lossade på rep och knutar och släppte honom fri."Läs mer här: 
http://bengtsjoberg.blogg.se/2012/february/gud-gor-mirakler.html

På Bengts sida finns också kontaktuppgifter till Karl-Erik om du vill beställa boken.

Inga kommentarer: