onsdag 29 juni 2011

Ett öppet fönster

SMALL STRAWS IN A SOFT WIND by Marsha Burns -- 6/29/11:

A window of opportunity has opened if you will rise above complacency and be willing to put forth the necessary effort required to accomplish your desires. I speak to you who have become relaxed in your attitudes and standards; your way out of stagnation is to stir yourselves up to do what has been given you to do with renewed vigor and enthusiasm, says the Lord. Your reward awaits you.

Colossians 3:23-24 And whatever you do, do it heartily, as to the Lord and not to men, knowing that from the Lord you will receive the reward of the inheritance; for you serve the Lord Christ.

Källa: Dagligt utskick från http://ft111.com/

Min kommentar: complacency: att vara nöjd med det bestående, självbelåtenhet Tilltalet handlar inte om att vi ska "rycka upp oss" och göra något i egen kraft, utan helt enkelt göra anspråk på det som redan är oss givet.

måndag 20 juni 2011

Predikan på Nyhem igår

Igår predikade EFK-pastorn Mikael Hallenius på kvällsmötet på Nyhemsveckan. Det var en av de mest ärliga och tydliga predikningar jag hört någonsin. Självutlämnande och naket uppmanade han oss att leva efter det åttonde budet. Han uppmande i slutet till omvändelse och att istället för att leva i oförlåtelse och i andra synder, bekänna dessa saker inför Herren, be om förlåtelse och börja leva sanna och ärliga liv.
Predikan börjar 44 minuter in i sändningen, markörern går att dra dit om du bara vill lyssna på den. Rekommnderar varmt att ta tid att lyssna.
http://nyhem.media.fnf.nu/2/2011

Klicka på "19 juni Kvällsmöte med Mikael Hallenius" i listan till höger för att komma till rätt inspelning.

Guds välsignelse!
/Barnabas

torsdag 16 juni 2011

"Felfinnaranda"

Jag har länge funderat över den "felfinnaranda" som mer och mer blir synlig, inte minst i den kristna bloggosfären. Jag läste någonstans att idag finns fariséerna på nätet och jag är benägen att hålla med. Jag skulle kunna nämna många bloggar där denna anda frodas, men det gör jag inte för jag vill inte hamna i samma dike. Jag måste dock samtidigt erkänna att när vissa av dessa bloggar för några år sedan började ta upp de felaktigheter inom kristenheten som jag också sett, så tyckte jag det var bra. (Förlåt mig Herre för det!)

Men ju mer jag läste så började ett stigande obehag resa sig inom mig, och jag började fråga mig, vad var det som var fel?? Var det inte bra att allt det här kom fram i ljuset?
Jag började ibland skönja en fariséisk, religiös och lagisk anda bakom en fasad av att vilja göra Kristi kropp en tjänst genom att avslöja felaktigheter. Och till slut insåg jag att det var det här med att hänga ut andra kristna på nätet i samband med att olika företeelser avslöjades som jag inte tycker är OK och jag kan inte se hur det skulle kunna vara kärleksfullt. Så jag började tappa intresset för att följa de här bloggarna.

Jag drar inte alla bloggar över en kam, det finns de som skriver utifrån uppriktig kärlek till sina syskon och rena motiv, men alltför ofta kan jag känna denna olust. Speciellt när bibelord används för att trycka till någon annan. Guds Ord är heligt för mig och alltigenom sant, men jag tror inte det var tänkt att användas i det syftet.
Jag menar inte heller att vi inte skall följa de riktlinjer som Bibeln ger att gå tillrätta med dem som felat, men det ska ske på det sätt som Bibeln föreskriver och det är för mig en annan sak än det som sker på nätet idag.

Fletch Whipp skriver idag att det nästan utvecklats en ministry av felfinnande bland kristna, men att de personer som ägnar sig åt det inte förstår vilken skada de orsakar. Han menar också att den skada som denna kärlekslösa korrigering orsakar är större än de fel som felaktiga doktriner eller andra brister hos enskilda kristna orsakar.

Läs hela den mycket läsvärda artikeln här:
och fundera på hur det står till i svensk kristenhet. Bed sedan för en förändring som Herren leder dig.
Gud välsigne dig!
/Barnabas

söndag 12 juni 2011

En stor skörd

Från www.bed.nu:

En stor skörd - En broder i Herren
2004-09-06

En kristen broder, som vill vara anonym, sände detta budskap till oss om en stor skördetid men också om en förberedelsetid.

Från Honom, den upphöjde och den högtlovade, en hälsning till oss som jag förnimmer den:

- Då jag en gång talade genom mina profeter i Gamla Förbundets tid och som jag själv talade till människor då jag vandrade här på jorden, talar jag i dag.

- Såsom ni hör rapporter från olika delar av världen hur jag genom Helig Ande besöker olika länder, så skall jag också komma till detta land och folk. I stor nåd och kärlek skall jag så göra och mäktiga ting skall jag låta ske.

- Men Du min brud i detta land vart går din färd? Med undran ser jag på dig? Därför uppmanar jag dig att gå in i bönens kammare ensam och tillsammans med mig, där skall jag låta all min skönhet möta dig och stora gåvor skall jag där lägga i dina händer.

- Ty en stor skörd har jag lagt framför dig och jag skall göra dig beredd att ta emot detta. En skörd så stor såsom aldrig tidigare bärgats. Ty en Andens vind skall jag låta blåsa över detta land från norr till söder, från söder till norr, från öster till väster, från väster till öster och en stor skara skall då bejaka mitt ord. Nåd utöver nåd vill jag räcka dig och i stor glädje skall jag låta dig gå åstad.

Lovad vare Du Herre, himlarrnas himmel rymmer dig icke, men tack för att din hand är over oss. Herre är dessa ord från dig så välsigna dem, om inte så låt dem kastas bort.

En broder i Herren

Profetisk hälsning till Guds församling
25 juni 2004 kl 19.00

lördag 11 juni 2011

Korset är rest över Sverige

En person som fick höra om ett stort, suddigt kors på himlen vid Jesusmanifestationen i Kalmar den 6 juni 2011 fick följande uttydning på detta att prövas av var och en:

"Så säger Herren, Herren: Ja, korset är rest över Sverige, det är sannerligen rest! Det är nu er uppgift att be och verka så att korset träder fram i sin tydlighet och skönhet. Verka i stor frid och kärlek, underordna Er varandra ty karriär och positioner existerar inte i mitt rike utan fortfarande gäller att störst är den som tjänar.

Vandra i Anden och sök mitt rike och min rättfärdighet så skall jag ge instruktioner hur Ni skall arbeta vidare att detta land, som jag älskar, skall få upprättelse från mig. Sannerligen, jag tillerkänner mig till den som lägger ned sitt liv för mig"
Halleluja!

Hosianna i höjden!!

S. Birgitta "


I Sveriges mittpunkt planeras ett 30 meter högt kors att resas, läs mer om det här:

tisdag 7 juni 2011

Jesusmanifestationen i Kalmar

Ett vittnesbörd från Jesusmanifestationen i Kalmar igår:

"Igår var jag med på den första Jesus-manifestationen i Kalmar. Eftersom det var en stekhet sommardag gick jag in på Konsum för att köpa lite vatten innan det hela började. På vägen in i affären gick jag förbi ett sådant där ställ med studentattiraljer och där stod bla några stora Svenska flaggor. Jag kände direkt en maning att köpa en och ha med mig under manifestationen, och det passade ju bra för det var ju dessutom Sveriges naionaldag. Men jag stod ändå en stund och tvekade eftersom jag insåg att det skulle bli lite bökigt att ha den med...och dessutom var det ju så varmt... ibland är man lite trög. Men till sist insåg jag att det inte gick att göra annat än att köpa den och ta den med. Jag gick ned till Tullhamnen där evangelisationsbåten "Shalom" låg och där sjöng en kör väldigt medryckande. Jag fällde ut min flagga och snart kom en funktionär fram och kommenterade att "så bra att du är förberedd och har med dig flagga..." Nja, så förberedd vet jag inte om jag var precis, men med mig hade jag den i alla fall, tänkte jag.

Så gick vi i samlad trupp till Larmtorget där det skulle bli sång av Bengt Johansson med band och en del appeller. Medans vi gick där i tåget så slog det mig att jag nog var den enda som hade Svenska flaggan med mig och straxt kände jag hur någon tog tag i flaggan och tittade till åt sidan. Det var två killar av utländsk härkomst som ville låna flaggan och bli fotograferade med den! Nu började jag ana att det var nåt Herren ville med flaggan jag köpt...

Uppe på torget var det underbart att se alla människor komma samman och ära Jesus i bön, lovsång och tillbedjan. Jesus stod verkligen i centrum! Och medans vi stod där så kom det fram ytterligare en man som kommenterade att "så trevligt att se Svenska flaggan, det borde varit fler här idag" För mig så symboliserar det gula korset verkligen Jesu kors, så jag började fundera på om det var det i flaggan som drog till sig uppmärksamheten...

När vi så började gå i procession mot Stortorget där det skulle firas gudstjänst utanför Domkyrkan, så säger en god vän till mig: "Ser du korset däruppe?" Jag tittade på flaggspelet med de nordiska flaggorna över gatan och undrade om det var dem hon menade. "Nej, korset på himlen" Och då såg jag korset av vit rök som du ser svagt på bilden här intill (klicka på bilden så blir den större, korset är lite uppe till höger). Guds Andes närvaro blev så stark att jag började gråta! Tyvärr blev inte bilden så bra och det syntes mycket bättre i verkligheten, men hoppas ändå du kan se. Det var helt förunderligt!! För mig blev det en så stark bekräftelse på Herrens sanktion och himmelens glädje över det som skett i förberedelserna inför JM, manifestaionen igår och det som kommer att ske i vår region som en frukt av detta.

Framme på Stortorget hade massor av folk samlats för gudstjänst och medan vi stod där kände jag återigen hur någon bakom mig tog tag i flaggan och fotograferade den...men nu började jag nästan bli lite van :-) Straxt kom en kvinna fram och sa ursäktande att det var hennes kanadensiska vänner som ville ha ett foto av flaggan. Eftersom Kanada är ett land jag ber för så började det nu bli lite väl mycket tillfälligheter, så jag gick fram till hennes vänner och hälsade och sa att jag ber för deras land. Och vet ni vad den kanadensiska kvinnan svarade: "Jag ber för ert land också!"
Så genom min flagga förde Herren igår ihop två förebedjare i Kalmar som på var sitt håll bett för varandras länder. Jag vet inte vem av oss som var lyckligast att hitta den andra! Guds vägar för att knyta ihop sitt nätverk av förebedjare världen över är förunderliga.

Och som ett tecken på vår nyfunna vänskap och som en profetisk handling gav jag henne min Svenska flagga och jag tror att hon uppskattade den väldigt mycket. Herren vill verkligen knyta lena vänskapsband mellan oss människor, men också mellan nationer. Och jag var efteråt väldigt tacksam över att jag hade gensvarat på impulsen att köpa den där flaggan. Så viktigt det är att vi är lydiga när Herren manar oss. Guds välsignelse över Kalmar och regionen runt omkring!"

måndag 6 juni 2011

Väckelse i Sverige

Idag är det Sveriges nationaldag och jag vill gärna lyfta fram detta tilltal som Catherine Brown fick för några år sedan. Bed för Sverige!

A Word About Revival in Sweden
Catherine Brown 14 June 2007

JESUS CHRIST – THE KING OF SWEDEN!

As soon as I saw this phrase I had a vision of Jesus walking into Sweden. I saw the instantly recognisable blue and yellow flag of the nation and the Swedish people were laying out a red carpet to welcome the King of Kings and He was just walking in! I asked the Lord what had Sweden done to enter into revival visitation and the Spirit replied gently, "Nothing. It''s Sweden''s time." I received a strong impression that revival is about to break out in Sweden and that it will last 3 years. I believe that each nation has a divinely appointed time and season of visitation and that Sweden is upon her revival time line.

Father, in the blessed name of Jesus Christ, we agree for an outpouring of revival in Sweden. Father, we ask that there will be spontaneous conversions as it was during the 1939 and 1949 Lewis revivals (Scotland) in the highways and by-ways as your angels are despatched in Sweden and as preachers rise up to speak with apostolic grace, authority and compassion to share the Good News of Jesus Christ. Father, we thank you for loving Sweden and for releasing miracles, signs, wonders and salvations. We decree Kingdom visitation upon Sweden and we open up the gates for your glory to fall. We pray for a spirit of wisdom and revelation to be poured out upon the Swedish King and Queen; upon the Swedish Parliament and upon all others in positions of influence and authority in Sweden in order that they may be good stewards of this precious Kingdom outpouring. We call forth the labourers for the harvest in Sweden and we crown you King of Sweden precious Jesus! Thank you Father for all the testimonies that are coming out of this land to your Great Name.

I see this revival in Sweden gaining national and international media attention. I see many children and youth being caught up in heavenly visitations and a phenomenal outpouring of prophetic utterance on the Swedish people. I see miracle meetings in the land with huge numbers of conversions and healings with creative miracles as part of the blessing. Father in Jesus'' name, we pray for the five fold ministry to be raised up in Sweden to help equip and disciple all these new disciples of all ages, that we receive by faith in our Lord and Saviour Jesus Christ!

I also see that surrounding nations will be touched by the holy fires of revival lit in Sweden. Prayerfulness will sweep across Sweden and affect neighbouring lands. Hallelujah!

"The Spirit and the Bride say Come Lord Jesus!"


Catherine Brown
Founder, Gatekeepers Global Ministries
www.gatekeepers.org.uk
samt detta tilltal som Ewa Gustafsson fick samma år:

"Hör vi Andens rop till församlingen!
Res er upp, väckelsen står för dörren, Kungars Kung ska rida in i landet. Röda mattan har rullats ut. Det jag har talat det jag har lovat det ska ske, Elden ska brinna från Göteborg i väster till Stockholm i öster, från Smygehuk i söder till Treriksröset i Norr. Gör er redo köp ögonsalva hos mig så att ni kan se och känna igen min Ande när jag rör mig i landet. Se till att ni inte står i vägen eller begränsar mig, bestäm inte hur jag ska komma eller vad jag ska göra."

Läs hela här:

lördag 4 juni 2011

Eileen Fisher - Powerless within yourself‏

Eileen Fisher - Powerless within yourself

4 juni

"The Lord says, “I am looking for a people who are hungry. I am looking for a people who will be open to receive. I am looking for a people who will lay down their lives and follow Me. I am looking for a people who will pick up My power and spread that power and bring Me all praise and bring Me all glory. I am looking for a people who will humble themselves and exalt Me so that I could bring forth My glory upon My broken people.

“I am looking for a people who will call upon My Name and as they call upon My Name, they will be identified within My Name. I am looking for a people who will come in My Name and will be sent in My Name and who will receive in My Name and who will bid others to go in My Name. I am looking for a people who will proclaim My Name. I am looking for a people who feel even at time their name has been stripped away, that My Name will never be stripped away. I am looking for a people who will be loyal through testing, through trials, through triumph.

“I am looking for a people who will lay down all and follow Me. Ambition, pride, fear, disappointment, unbelief, doubt, discouragement. I am looking for a people who will have the heart of Job for I understand how painful it is to understand to be slain. Now I want to raise Myself a people stronger who will understand the gain of My resurrection and take the knowledge of the gain of My resurrection and heal the pain of My people. I am looking for a people to carry all that Heaven has gained and spread it forth and proclaim that I have not only died, but I have rose again. I am looking for a people to carry the power of My resurrection with humility, with a contrite and a broken heart and a broken spirit to where they can have My heart, My heartbeat, My heart desire. I am looking for a people to exchange their heart for My heart, their power for My power. I am looking for a people powerless within themselves, but powerful in My Spirit,” says the Lord your God.

Love and Blessing, Eileen"

källa: http://fletchwhipp.com/2011/06/04/eileen-fisher-powerless-within-yourself/

fredag 3 juni 2011

Information om Israel

På "Jerusalem center for public affairs" hemsida hittar man mycket information som kan vara intressant för den som ber för situationen i Israel.
På förstasidan finns tex två videos. Klicka gärna igenom flikarna till vänster och se om det är något som intresserar just dig.
Shalom! / Barnabas

onsdag 1 juni 2011

Offerhöjderna rivs ned

It's the High Places Coming Down

I have an impression that the High Places are being torn down. Before any period of blessing as you read the Word, there was a time when the High Places had to be destroyed. High places were places that may have started out OK but in the end became idols. Works of the flesh. False Religion. Many great men of God tore down the high places. Gideon did. Josiah did. Hezekiah did. Jehoshaphat did. Yet reading the word...I see not man, but GOD tearing down these places that attempt to take the place of God in our lives. Money. Government. Religions. Power. Sex. and a hundred others who would by the motivation of the enemy try to supplant God. When I look around the world today, even reading the news, watching it on TV, I see high places being torn down.


When Father said, "Thou shalt have no other gods before me", there was no exception clause in it.

God is tearing down the high places. If you don't want things torn down and destroyed, don't erect them in the first place. That is the word of the Lord.
Leviticus 26:30 I will destroy your pagan shrines and knock down your high places of worship. I will leave your lifeless corpses piled on top of your lifeless idols, and I will despise you.
Micah 1:3 For, behold, the LORD cometh forth out of his place, and will come down, and tread upon the high places of the earth.
Ezekiel 6:3 -- This is what the Sovereign LORD says to the mountains and hills, to the ravines and valleys: I am about to bring a sword against you, and I will destroy your high places. 4 Your altars will be demolished and your incense altars will be smashed; and I will slay your people in front of your idols. 5 I will lay the dead bodies of the Israelites in front of their idols, and I will scatter your bones around your altars.6 Wherever you live, the towns will be laid waste and the high places demolished, so that your altars will be laid waste and devastated, your idols smashed and ruined, your incense altars broken down, and what you have made wiped out. 7 Your people will fall slain among you, and you will know that I am the LORD.
What we see as difficulty, pain, suffering and disaster is many times just the high places coming down. All change is first perceived as loss. This is that.