lördag 25 augusti 2007

Gud är mäktig att förvandla

Från bloggen "Möte med livet"

"Gud är mäktig att förvandla

Gud är mäktig att förvandla den mest gnälliga och negativa person till en glad och positiv person. Det har jag själv fått se. Jag känner två personer, ska inte säga vilka, som ingår i den kategorien ovan. Den ene var så gnällig så att så fort hon öppnade munnen så visste man att hon skulle gnissla med sin gnälliga röst. År efter år, månad efter månad, dag efter dag, gnäll, gnäll, gnäll. Men så plötsligt får jag ett telefonsamtal en dag och jag hör denna människa tala och rösten - ja, det låter som om en fågel kvittrade. Så glad och så positiv. Men vad är det som hänt?

Den andra , också en kvinna, hade bitterhet och oförlåtelse i sitt hjärta. Och genom munnen kom det förtal, skvaller och allehanda negativa ord. Från ögonen kom det till och från blickar som skulle kunna döda. Hon var lättsårad och tålde inte ett enda negativt ord om sig själv, även om kritiken var konstruktiv och sagd på ett vänligt sätt. Men en dag så vände det. Hon blev plötsligt positiv och glad. Blicken blev ljus och vänlig. Vad hade hänt?

Dessa två kvinnor hade alltid trott på Gud men var fångade i tankar, känslor och minnen som drog ner dem i djupet. Det var som om de satt fast i en kletig massa och hur de än försökte ta sig därifrån så drog denna kletiga massa tillbaka dem igen. De satt fast.Men Gud vare tack och lov, de blev fria. I Jesus Kristus fick de befrielse. En dag så öppnades plötsligt den dörr som förde dem ut till befrielsen. Människor, kristna som icke troende, kan höra budskapet om Jesus Kristus och evangelium om och om igen utan att något sker.

Men plötsligt en dag är det som om allt bara stämmer och sanningen drabbar människans inre och ljuset bryter fram. Guds stora kärlek får en ingång i djupet av människans hjärta och befriar och läker det skadade och människan får förmåga att ta emot allt det goda Gud vill ge.Det finns tider då människor är sökta av Gud och det finns tillfällen där under kan ske. Därför är det viktigt att den människa som känner sig sökt av Gud till frälsning och/eller befrielse inte står emot den nåd som Gud vill ge. Sök Honom medan han låter sig finnas. Låt inte tillfällena gå dig ur handen. Låt inte tiden rinna iväg.
"Jag bönhör dig i rätt tid, och jag hjälper dig på frälsningens dag. Se, nu är den rätta tiden, nu är frälsningens dag". 2.Kor.6:2 Och du som bett länge för någon och inte sett någon ljusning än...Ge inte upp! En dag så vänds böneskålarna och tårebägarna ner mot jorden och då, då sker det. Bönesvaret är på väg! Frukta inte och ge inte upp!

//aneht//"

Källa: http://blogg.aftonbladet.se/12911

Inga kommentarer: